Poliuretan umesto gume

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Re: Poliuretan umesto gume

Čet Sep 13, 2012 3:37 pm

Pa ljube ih radi hahaha Pa naravno da nema razlike u udobnosti kad ni jedno ni drugo se nedeformise pod opterecenjem kao guma ;)
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Korisnikov avatar
BKS_tmo
Garaža: S7 u izradi
Pridružio se: Pet Jun 22, 2012 6:43 pm

Čet Sep 13, 2012 8:17 pm

Ups, a znači zato mu je i takav nik. :D
Pazi, kontam da je u normalnom automobilu razlika između plastike i unibola što se tiče udobnosti malo primetna, kao što obojica kažete, ali na Lotusu je veza između vozača i šasije sa vešanjem mnogo neposrednija i direktnija, za istu cev se kači i donja viljuška prednjeg vešanja i sedište vozača. Tako da mislim da se lako primeti i najmanja razlika u mehaničkim karakteristikama elemenata vešanja... a i englezi po iskustvu kažu da se u Lotusu razlika oseti. :)
MiloshBg
Garaža: No Alfa, no fun...
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 10:28 am

Sre Dec 11, 2013 10:14 pm

Aj i ja da se javim jer imam iskustva a i sam sam za juga pravio od poliamida i vozio na nekim mestima umesto gume i odlicno se pokazao. Na alfi ne bih bas isao na poliamid ali planiram poliuretan koji cu imati oko nove godine i za pocetak cu ih stavljati samo u gornje viljuske (trenutno su mi samo one u problemu) i ako se dobro pokazu a verujem da oce i u ostatak trapa. Imam coveka koji bi vrlo lako i vrlo povoljno usao u tu neku "serijsku" proizvodnju svih tih zajebancija u vezi trapa.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
Korisnikov avatar
marusic
Garaža: Alfa Romeo 166 2.0ts
Pridružio se: Uto Maj 07, 2013 10:43 pm

Sre Dec 11, 2013 10:50 pm

Ja sam danas narucio za moju alfu umetak za gornji drzac motora (kosku), od ljudi iz trstenika koi rade rezanje zaptivki od gume i poliuretana. Naruciosam od obadva materijala po jedan komad pa cu da vidim. Mere sam skinuo sa starog drzaca.

Povratak na “Area Servizio”