147 1,6 ts 88kw Pouzdanost
- Bobovistecity
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6ts
Vozim 147 1.6ts 88kw sa famoznim varijatorom koji svi toliko pljuju pa me zanima koliko moze km da predje ovaj motor do generalne naravno uz redovno menjanje ulja. Sada na satu imam 170000km a predjem oko 10000km godisnje. Pa da znam da li mogu da se nadam da cemo se druziti jos koju god. 

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Tesko može neko da ti kaže koliko neki motor može da pređe jer to zavisi od mnogo stvari a pre svega od samog vlasnika (odnosno od svih prethodnih vlasnika). Od načina na koji je vožen auto, preko načina održavanja pa do ulja koje je sipano. Ako ne baca plavi dim na auspuh i ne meša vodu i ulje uz redovno održavanje preći će sigurno još toliko pod uslovom da mu je to prava kilometraža.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Bobovistecity
Pa kupio sam je u Svajcarskoj sa servisnom knjigom i izasla me vise nego da sam ovde kupovao na nekom placu. Potrosnja ulja mi je za prvih 6000 km oko 1,5 l.Zanima me samo zasto je bolja varijanta od 105 ks. Inace vozio sam i tu varijantu milion puta jer je ima moj tast. Osetno sporije ubrzava a potrosnja goriva ista.
- sErGiO
Pa nije bolja. To što neki tamo pljuju varijator ne znači da je taj motor loš. Potrošnja ulja ti je sasvim ok, čak i manja od proseka rekao bih. Koje ulje koristiš?
- alfa-u-srcu
- Garaža: -
- Alfa Romeo Giulietta Turbo Benzina
-Alfa Romeo 159 TI JTS
-Alfa Romeo 159 JTDm
-Alfa Romeo 33 Boxer Imola Rosso
-BMW E30 coupe Brilliantrot - Lokacija: Lipovica
Imam isti motor kao i ti i potrosnja ulja mi je takodje mala, sto nije slucaj za ts motore. Sipaj kvalitetno ulje, lepo ga odrzavaj i ne brini za generalnu. Ulje uvek drzi na maksimumu upravo zbog varijatora. Taj famozni varijator nije toliki problem da se sredi, mada se moj iskreno cuje kad se tek upali auto 2,3 sekunde, a vec je repariran. Samo zbog tog varijatora i postoje te glasine da je 105ks bolji motor, ali moj izbor bi uvek pre bio 120ks, upravo zbog boljih performansi.
Kad vec nije onaj pravi 2.0

Rodjen da ne uspem, pa se zato duplo trudim
- Bobovistecity
sipao sam seleniu gold jer su mi majstori rekli da je dobro ali kasnije sam procitao ovde da je u rangu losijis ulja pa cu na 7000km da je zamenim sa seleniom 20k.
- Bobovistecity
a i koliko kosta taj varijator? Dizeli imaju plivajuci, dizne, pumpu i turbinu i svi su delovi preskupi pa ih svi hvale
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
Kosta oko 17000 i plus ruke 40 50e. Postoji i mogucnost reparacije,set za reparaciju kosta 1000 dinara i ruke takodje 40 50e. Ali niko ne garantuje koliko ce da izdrzi reparacija. Inace kad se cuje samo pri paljenju 2-3 sekunde ne dirati nista,jer postoji mogucnost da ce i nov za 10 000 km isto tako da se cuje. Auto nista ne gubi,ide isto,i ne postoji rizik od kvara daljeg,jedino je zvuk porazavajuci za svakog alfistu,kao da si ubacio saku lagera u motor.
- Bobovistecity
- Bobovistecity
Po meni 147 je solidan auto. Naravno sa manama oko potrosnje u gadskoj voznji i trapova ali sto se pouzdanosti tice sve glasine su neopravdane. Cak za 3000e nema bolje kupovine. a odrzavanje je u rangu sa ostalim automobilima, a da ne pricamo o polovnim delovima koji su preplavili zemlju.
- djn125
Nema opasnosti da prezubi,ja sam ga licno otvarao i uverio se. Kad mu je bas bas kraj,kad drci stalno onda bi trebalo da se osete slabije performanse i veca potrosnja.
Nije ni trap toliki problem,nista manje se ne kvare ostali automobili... Reparirani trap je resenje dobro a jeftino.
Nije ni trap toliki problem,nista manje se ne kvare ostali automobili... Reparirani trap je resenje dobro a jeftino.
- sErGiO
Izbaci tu Seleniu Gold i sipaj Selenia Racing 10W-60, nemoj da mučiš motor sa tim uljem.
- Diego
- Drug Član
- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
- Bobovistecity
Uradicu to sto pre. Nazalost majstori nemaju pojma o alfama zato i crkavaju. Kad sam pitao da mi zamene opruge jer je auto bio spusten 40mm 3 majtora mi je reklo da ne mogu jer je to previse komplikovan trap. Nzm samo sta je toliko tesko na kraju sam sam uradio to u garazi.
a zasto gold nije dobra za taj motor?
a zasto gold nije dobra za taj motor?
Poslednja izmena od sErGiO u Pet Dec 06, 2013 3:54 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj stalno da postuješ 2 puta za redom, koristi EDIT.
Rezlog: Nemoj stalno da postuješ 2 puta za redom, koristi EDIT.
- djn125
Seleniu 20k nemoj isto da sipas... Meni je prijavljivao low oil pressure kad recimo hocu na maloj brzini da krenem drugom pa mi padnu ortaji malo ispod lera. Preso na drugo ulje i od tad nikad vise nije to pokazao.
-
da
- Drug Član
Meni sa seleniom gold trosila 400ml na 1000km,a sa seleniom 20k 100-150ml i manje se cuje varijator nego pre.
Selenia racing nije za 1.6 motor koliko sam ja cuo,vec za 2.0.
Selenia racing nije za 1.6 motor koliko sam ja cuo,vec za 2.0.
- sErGiO
A u čemu je razlika između 1.6 i 2.0 osim zapremine? Koliko ja znam nema neke suštinske razlike tako da ako je za 2.0 onda je i za 1.6.
-
da
- Drug Član
Opet ponavljam tako sam cuo.U servisu u kome menjam ulje mi je tako receno. Zbog loseg iskustva sa par ljudi koji su sipali u 1.6.
Ti se verovatno razumes u te stvari i vec si to probao pa neka te poslusa.Nemam nista protiv.
Ti se verovatno razumes u te stvari i vec si to probao pa neka te poslusa.Nemam nista protiv.
- alexa
Zato sto na tamo nekom plakatu selenia preporucuje za 2.0 racing,a za 1.6 20k alfa romeo,a na istom takvom radionickom plakatu iz prosle godine druga prica.A sledece godine ce da bude neka treca..
"Ovo ulje ti ide,to sto si sipao odmah menjaj bacaj,menjaj ga na 6.500,menjaj ga na 15000 jer se na 7755km aktiviraju aditivi u ulju,najbolje je to i to,ovo sipam iskljucivo jer ga ceo forum hvali,manje ga trosi,itd."
..su gluposti i individualna je stvar koje ce ulje i kako kome da se ponasa u motoru,iz dosta razloga..
Ja u 2.0 16v posle otvaranja motora sipam agip i-sint 10w40 i skoro da ga i ne trosi.Vec 2 zamene,sad ce i treca.Motor sam otvarao bez ikakve naznake iznenada pocevsi da purnja i guta ulje od predhodnog sipanja toliko ishvaljenog q8f1..sve to u par dana..vec sam pisao.
Ima tu jos ljudi po forumu koji su sipali i sipaju 10w40 u 2.0 pa nista..Cak sam kolegi @Dragon cinicno odgovorio na post,kada je rekao da je sipao 10w40, da to djubre odmah baca iz motora i da je za njega iskljucivo 10w60 ,jer ce ,zaboga,upropastiti motor ako ostane na njemu..Nema coveka da se javi u toj temi,a zanima me kolika mu je sad potrosnja..
Tako da je jako nezahvalno preporuciti nekom sta da sipa,iz milion razloga..
"Ovo ulje ti ide,to sto si sipao odmah menjaj bacaj,menjaj ga na 6.500,menjaj ga na 15000 jer se na 7755km aktiviraju aditivi u ulju,najbolje je to i to,ovo sipam iskljucivo jer ga ceo forum hvali,manje ga trosi,itd."
..su gluposti i individualna je stvar koje ce ulje i kako kome da se ponasa u motoru,iz dosta razloga..
Ja u 2.0 16v posle otvaranja motora sipam agip i-sint 10w40 i skoro da ga i ne trosi.Vec 2 zamene,sad ce i treca.Motor sam otvarao bez ikakve naznake iznenada pocevsi da purnja i guta ulje od predhodnog sipanja toliko ishvaljenog q8f1..sve to u par dana..vec sam pisao.
Ima tu jos ljudi po forumu koji su sipali i sipaju 10w40 u 2.0 pa nista..Cak sam kolegi @Dragon cinicno odgovorio na post,kada je rekao da je sipao 10w40, da to djubre odmah baca iz motora i da je za njega iskljucivo 10w60 ,jer ce ,zaboga,upropastiti motor ako ostane na njemu..Nema coveka da se javi u toj temi,a zanima me kolika mu je sad potrosnja..
Tako da je jako nezahvalno preporuciti nekom sta da sipa,iz milion razloga..

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Evo me.
Pa nista...na kraju isto mi ga trosi kao i Racinga. U pocetku mi se ucinilo da ga trosi manje, ali siba pola litra.
Pa nista...na kraju isto mi ga trosi kao i Racinga. U pocetku mi se ucinilo da ga trosi manje, ali siba pola litra.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Neko je rekao da goldom ni kapiju ne bi podmazao,sto se u mom slucaju na 2.0jts i ispostavilo tako.. Leteci lezajevi su stradali posle 7-8000km voznje sa goldom.. Posle menjanja lezajeva sam presao na syntium 10w60,zadovoljan uljem potrosnja normalna..
- alexa
Kao sto rekoh,nema pravila ,iz mog iskustva..
Ja ne menjam "tim koji dobija"..
Re: 147 1,6 ts 88kw Pouzdanost
:-( Jbg..Dragon napisao:Evo me.
Kao sto rekoh,nema pravila ,iz mog iskustva..
Ja ne menjam "tim koji dobija"..
- sErGiO
Mnogi ne shvataju da je Gold ulje koje je bilo aktuelno tamo negde devedesetih godina prošlog veka i da je od tad do danas proizvedeno nekoliko vrsta ulja iste gradacije koja su daleko kvalitetnija. Uz to sintetička ulja kao Racing nisu više tako skupa a osnovni razlog što je Racing bolji od 20K je u tome što trpi višlje temperature i teže se razbija od 20K. Možeš ti da sipaš 20K i da nemaš problem dok jednog dana ne budeš imao problema sa teško dostupnim delovima motora kao što su ležajevi radilice na primer. Možda i nećeš imati nikavih problema ako voziš lagano ali ako voliš da očepiš auto a napolju visoke temperature, ode temperatura ulja na 80-90 stepeni i eto problema. Nije velika razlika u ceni 20K i Racinga da bi se rizikovalo sa takvim stvarima. Ipak je Alfa auto koji je napravljen da se vozi oštro bar ponekad i ne treba mu uskraćivati kvalitetno ulje. Ja sam pokušao da uštedim na ulju kad sam u 156 1.8 sipao Synitum Racing pa mi je trošila ko sumanuta...Sve ima svoje.
- alexa
Da je samo 80-90c bilo bi dobro..
Evo slike radionickog postera koju je ovde vec neko postavljao:

A ja sam video i ovaj i drugi gde stoji 20k i za 2.0ts..verujem da postoji i drugih varijacija..
Evo slike radionickog postera koju je ovde vec neko postavljao:

A ja sam video i ovaj i drugi gde stoji 20k i za 2.0ts..verujem da postoji i drugih varijacija..

Re: 147 1,6 ts 88kw Pouzdanost
Koje su to bolje performanse?alfa-u-srcu napisao: Samo zbog tog varijatora i postoje te glasine da je 105ks bolji motor, ali moj izbor bi uvek pre bio 120ks, upravo zbog boljih performansi.
ser_rale
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”