Alfa 166 2.5 v6 potrosnja goriva
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Onda u Beogradu ne postoji majstor ni plinadzija koji mogu da mi nasteluju benzin i plin da trosi bar 13,5 - ukljucijuci i servis u kome Sergio odrzava auto.
Eto, ja molim forumase da mi pomognu oko mog slucaja.
Eto, ja molim forumase da mi pomognu oko mog slucaja.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Za tebe leka nema sem da predjes u V6 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Jos samo malo da poludim...

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Mikele
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
147 FL 2.0 - Lokacija: Beograd
Kod mene je potrosnja isla i do 16l benzina sa neispravnim protokomerom.
Sada u zimskim uslovima,zamenjenim protokomerom je odprilike potrosnja oko 13l sa voznjom do 5000 obrtaja u prvoj,drugoj brzini po gradskoj voznji i to mi je skroz prihvatljivo.
Stoji i dalje da sve zavisi i gde se sipa gorivo,tj kakvog je kvaliteta.
@Pedja,jel si sipao na Petrolu u Trgovackoj mozda?
Sada u zimskim uslovima,zamenjenim protokomerom je odprilike potrosnja oko 13l sa voznjom do 5000 obrtaja u prvoj,drugoj brzini po gradskoj voznji i to mi je skroz prihvatljivo.
Stoji i dalje da sve zavisi i gde se sipa gorivo,tj kakvog je kvaliteta.
@Pedja,jel si sipao na Petrolu u Trgovackoj mozda?
Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
- alfa-u-srcu
- Garaža: -
- Alfa Romeo Giulietta Turbo Benzina
-Alfa Romeo 159 TI JTS
-Alfa Romeo 159 JTDm
-Alfa Romeo 33 Boxer Imola Rosso
-BMW E30 coupe Brilliantrot - Lokacija: Lipovica
@Dragon imas pp 

Rodjen da ne uspem, pa se zato duplo trudim
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Pedja ja mogu da ti pomognem! Ne da smanjis potrosnju, ostao bi na istoj...
To ti je ostalo, kao i meni na moj, da uradis!
To ti je ostalo, kao i meni na moj, da uradis!

- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Mikele, jesam na Petrolu.
Darkoni, jos cu da probam nesto, pa cemo da vidimo.
Darkoni, jos cu da probam nesto, pa cemo da vidimo.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Dragone... dva pitanja...?
a) velika potrošnja je i na višim temperaturama?
b) potrošnja je od početka velika?
a) velika potrošnja je i na višim temperaturama?
b) potrošnja je od početka velika?
Alfa je stil... ostalo je status...
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Pa manje-vise je uvek bila povisena u odnosu na druge, tj, na ono sto oni tvrde.
Mozda zimi ode malo gore, ali ispod 14 gradske voznje nisam nikad (plus benzin). Dakle, 14-15-16, zavisi od kvaliteta plina i guzve...voznja najnormalnija.
Poslednja djagnostika je odradjena kod Dese pre nekoliko dana. Plin je stelovao Rasic i mapa ne moze bolje, vise njih je to reklo. Svecice su nove NGK. Nemam nikakav drugi problem...
I uglavnom se svodi na to da ti majstor (nebitno koji) kaze to je to...plin je verovatno los...mora toliko da trosi.
Mozda zimi ode malo gore, ali ispod 14 gradske voznje nisam nikad (plus benzin). Dakle, 14-15-16, zavisi od kvaliteta plina i guzve...voznja najnormalnija.
Poslednja djagnostika je odradjena kod Dese pre nekoliko dana. Plin je stelovao Rasic i mapa ne moze bolje, vise njih je to reklo. Svecice su nove NGK. Nemam nikakav drugi problem...
I uglavnom se svodi na to da ti majstor (nebitno koji) kaze to je to...plin je verovatno los...mora toliko da trosi.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
To što je benzin/plin/dizel loš ne može da utiče na potrošnju, jer ECU nema neku laboratoriju za "real time" analizu goriva, a lambda sonde funkcionišu skoro nezavisno od kvaliteta goriva. Pored toga, razlike u oktanskom/cetanskom broju "dobrog" i "lošeg" goriva su toliko male, da "desna noga na pedali gasa" nije merodavni merni uređaj. Ekstremno loše gorivo napravi mnogo veći problem, nego što je povećana potrošnja.
Uz optimističku pretpostavku da su pomenuti majstori pregledali sve logične stvari koje mogu da naprave problem sa potrošnjom, aj' da pođemo od manje verovatnih, al' mogućih - proveri u kakvom je stanju instalacija (kablovi, konektori, senzori...) za merenje temperature usisanog vazduha (MAF ima pet izvoda?) i rashladne tečnosti (senzor sa dva izvoda je u termostatu?).
Inače, kad je u pitanju potrošnja, na ovim balkanskim prostorima ima tri vrste vozača: oni koji ne znaju da računaju (litri i kilometri), oni koji "ne znaju" da lažu i oni treći
.
Uz optimističku pretpostavku da su pomenuti majstori pregledali sve logične stvari koje mogu da naprave problem sa potrošnjom, aj' da pođemo od manje verovatnih, al' mogućih - proveri u kakvom je stanju instalacija (kablovi, konektori, senzori...) za merenje temperature usisanog vazduha (MAF ima pet izvoda?) i rashladne tečnosti (senzor sa dva izvoda je u termostatu?).
Inače, kad je u pitanju potrošnja, na ovim balkanskim prostorima ima tri vrste vozača: oni koji ne znaju da računaju (litri i kilometri), oni koji "ne znaju" da lažu i oni treći

Alfa je stil... ostalo je status...
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Potrošnja može da zavisi od mnogo faktora pa i od svakog pojedinca odnosno od toga koliko tešku nogu ima i kakve su mu potrebe i navike. Moja uobičajena ruta je bila Boleč - Vukov spomenik gde se u početku vozi manje više konstantnom brzinom od oko 40-60 km/h pa se onda polako usporava kako se približavam Ustaničkoj ulici, usporenje se nastavlja Bulevarom kralja Aleksandra do Cvetkove pijace gde dostiže kulminaciju a onda počinje prošireni deo Bulevara pa se opet vozi normalno. Taman tu negde kod Vuka počinje opet saobraćajni čep a ja se isključujem u Kraljice Marije, Zahumsku i tu tražim parking po okolnim ulicama. U traženju parkinga obično prođe još 7-8 minuta...U povratku idem kroz Dimitrija Tucovica, Milana Rakića pa kroz Mirijevo opet na Smederevac...Vožnja je u granicama normale, sa ponekim stiskanjem "do daske" i tako svaki dan. Pritom ako je ispravan, motor se zagreje na 40 stepeni za 3-4 minuta i od tog trenutka automatski se prebacuje na plin tako da je potrošnja benzina veoma mala.
U tim uslovima sam vozio 3.5 godine 164 i često merio potrošnju plina i uvek se kretala u granicama od 13-13.5 retko do 14 litara. Ako vozim kratke relacije od km ili 2 onda naravno da će potrošnja da skoči na 15-17l. Sa 155 je nešto veća potrošnja ali obzirom da je u pitanju venturi sistem, da mi ler gas pomalo divlja na plinu i da još nisam vozio da se detaljno ispregleda i servisira plinska instalacija to me ne čudi.
U tim uslovima sam vozio 3.5 godine 164 i često merio potrošnju plina i uvek se kretala u granicama od 13-13.5 retko do 14 litara. Ako vozim kratke relacije od km ili 2 onda naravno da će potrošnja da skoči na 15-17l. Sa 155 je nešto veća potrošnja ali obzirom da je u pitanju venturi sistem, da mi ler gas pomalo divlja na plinu i da još nisam vozio da se detaljno ispregleda i servisira plinska instalacija to me ne čudi.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
2.0 8v ili 16v euro 2 trose manje od euro 3. Recimo, za tvoj bivsi auto je urban - 9,8 litara, dok je za moj 12,1.
Znaci drasticna razlika, sto samo govori u prilog da je 2.0 16v euro 3 motor najveci potrosac goriva, a i ulja - ako napravimo neki koeficijent. Otud mi 13 litara plina kod tvoje 164 deluje skroz logicno, pa mi je isto logicno da moj trosi opet za 2 litra vise.
Ono sto mi je nelogicno jeste da na forumu postoje tolike razlike, bukvalnp po pet-sest litara. Cak ako uzmemo u obzir razlicite "gradske" uslove, nogu i stanje auta, opet mi je nekako previse...
Znaci drasticna razlika, sto samo govori u prilog da je 2.0 16v euro 3 motor najveci potrosac goriva, a i ulja - ako napravimo neki koeficijent. Otud mi 13 litara plina kod tvoje 164 deluje skroz logicno, pa mi je isto logicno da moj trosi opet za 2 litra vise.
Ono sto mi je nelogicno jeste da na forumu postoje tolike razlike, bukvalnp po pet-sest litara. Cak ako uzmemo u obzir razlicite "gradske" uslove, nogu i stanje auta, opet mi je nekako previse...
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Nisam znao za taj podatak o potrošnji euro 3 motora. Kolika ti je potrošnja benzina (ako si merio) i plina na otvorenom.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Jbg, da bih izmerio benzin jedinom preciznom metodom treba mi 70 - 80 evra.
Mada, uradicu i to...plin na otvorenom je oko 10-11.
Ma meni uopste nije stalo sad tu da kukam oko potrosnje, samo bih hteo da demistifikujemo jednom tu potrosnju kod 2.0 16v euro 3.
Imam sad predlog da suzim plinske dizne za nijansu, pa da probam tako neko vreme.

Mada, uradicu i to...plin na otvorenom je oko 10-11.
Ma meni uopste nije stalo sad tu da kukam oko potrosnje, samo bih hteo da demistifikujemo jednom tu potrosnju kod 2.0 16v euro 3.

Imam sad predlog da suzim plinske dizne za nijansu, pa da probam tako neko vreme.
- Alex V6
- Garaža: V6 inside
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Zacutao sam u momentu...

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Tebi je Dragon potrošnja u granicama normale, ne opterećuj se previše time.

Promeni radio stanicuSta imate da izjavite?

Acqua-Olio-Benzina
- Alex V6
- Garaža: V6 inside
Da dodam da je ovo Ibarska rano ujutro bez saobracaja i da je u tom momentu vodena pumpa napukla pa nisam prelazio 1800 obrtaja (tad pocne da zuji, eksperti u Danskoj je nisu zamenili kad su radili servis). Samo sam gledao da stignem do servisa. U povratku je cifra bila malo veca.
Eto kako potrosnja moze da varira. Zato se ne treba mnogo opterecivati sta drugi kazu, ako je auto ispravan, nema potrebe za sekiracijom.
Re: Alfa 166 2.5 v6 potrosnja goriva

Da dodam da je ovo Ibarska rano ujutro bez saobracaja i da je u tom momentu vodena pumpa napukla pa nisam prelazio 1800 obrtaja (tad pocne da zuji, eksperti u Danskoj je nisu zamenili kad su radili servis). Samo sam gledao da stignem do servisa. U povratku je cifra bila malo veca.

Eto kako potrosnja moze da varira. Zato se ne treba mnogo opterecivati sta drugi kazu, ako je auto ispravan, nema potrebe za sekiracijom.
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Jeste da je tema o potrosnji 2.5 motora, ali mogu da kazem da mi je Coupe 20VT trosio osetno manje u svim rezimima iako je imao 70 konja vise. Decko koji ga je kupio od mene e u Prijepolju nasuo punu bocu plina, u BG dosuo 26 litara. Oba su bila euro 2 sa venturi sistemom (Coupe vs Alfa 155 2.0 16V)
-
Ka
- Drug Član
Plin je jako zajeban igrač,posebno zimi.Koliko god da zvuči smešno u jednačinu mora da se ubaci i vazdušni pritisak,vlažnost i gustina vazduha u nekim momentima a bogami i spoljašnja temperatura posebno zimi 

- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
- Semi
- Garaža: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280
Evo, cisto jos jedan info na ovu temu.
Bio sam u Beogradu par dana, vozikao se i prosecna potrosnja mi je bila izmedju 18 i 19l plina na 100km. Ne mislim da nesto nije u redu, vec jednostavno ovaj motor, po velikim guzvama u kakve sam upadao, pri stani-kreni trosi vise.
Fabricki podatak za gradsku potrosnju je do 17,5 l/100km.
http://www.automobile-catalog.com/auta_perf1.php
Bio sam u Beogradu par dana, vozikao se i prosecna potrosnja mi je bila izmedju 18 i 19l plina na 100km. Ne mislim da nesto nije u redu, vec jednostavno ovaj motor, po velikim guzvama u kakve sam upadao, pri stani-kreni trosi vise.
Fabricki podatak za gradsku potrosnju je do 17,5 l/100km.
http://www.automobile-catalog.com/auta_perf1.php
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”