Na mojoj alfi 75 1.6 curi mi hladnjak. Otprilike kaplje jedna kap na svakih 20 sekundi.
Ne mogu da lociram gde tačno curi.
Nemam rezervni da bih promenio.
Sada je zima pa je unutra neki zeleni G11. I trebam da ga dodajem otprilike 1L nedeljno. Mogu li taj trošak kako da izbegnem.
Ima li kakvo efikasno sredstvo. Jedan prodavac mi je nudio neki prah za 100 dinara u plastičnoj bočici i kaže da će to zapušiti otvor. Valja li to i ima li šta bolje?
Pomalo curi hladnjak.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
dzaba sve,istrulili su dihtunzi od vremena sa strane i tu se sliva
skini ga i kod lokalnog prodavca i nadji neki najslicniji
ja vozio 5 godina neki vagenov i nikakav problem,malo se creva ne gadjaju,na alfi je jedno skor gore a jedno skroz dole i davac je dole,dok na ovom vagenovom je jedno gore a drugo na pola i davac je na pola pa se desava da cesce pali ventilator ali mu to ne smeta
cifra je oko 30-40e a alfin nemas ispod 50-70e
skini ga i kod lokalnog prodavca i nadji neki najslicniji
ja vozio 5 godina neki vagenov i nikakav problem,malo se creva ne gadjaju,na alfi je jedno skor gore a jedno skroz dole i davac je dole,dok na ovom vagenovom je jedno gore a drugo na pola i davac je na pola pa se desava da cesce pali ventilator ali mu to ne smeta
cifra je oko 30-40e a alfin nemas ispod 50-70e
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
meni se posle udesa na starom autu hladnjak malo iskrivio..i nije kapalo vec curilo ...kupio neko sredstvo za zaptivanje, dva-tri puta sipao to i zacepio, a nosio sam i kod majsotra koji pravi samo hladnjake i on je rekao da ne moze da popravi...
- Bojan90
- Garaža: 156 1.6ts
Uzmi liqui moly ili wynns aditiv, tecni, i sipaj. Resices problem na neko vreme. Ako je hladnjak propao samo na tom delu, drzace dve-tri godine.
- Alfa Romeo 164ts
- Garaža: A.R. 164 TS 1989.
A.R. 166 2.0 TS 2001.
A.R. 166 2.0 V6 TB 1999. - Lokacija: Strpce KiM
Najbolje sredstvo za te stvari je aleva paprika. Stavi jednu kafenu kasicicu aleve paprike u posudi sa antifrizom, najbolje pre duze voznje, da bi lepo prokruzila i zapusila rupicu.
Garantovano resenje, cak je na jednom autu resen problem mesanja antifriza i ulja. Na 164-ci pre 7-8 godina mi je cureo hladnjak, znaci nije kapalo nego curelo, stavio sam supenu kasiku aleve paprike i posle 50-tak km curenje je stalo i dan danas ne curi.

Garantovano resenje, cak je na jednom autu resen problem mesanja antifriza i ulja. Na 164-ci pre 7-8 godina mi je cureo hladnjak, znaci nije kapalo nego curelo, stavio sam supenu kasiku aleve paprike i posle 50-tak km curenje je stalo i dan danas ne curi.
- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
http://www.akhelas.rs/proizvodi01.htm vidi kod njih ima li, pošto je, itd itd
.
FANTAZ'JA
- Oxoblu
- Garaža: 156 - 1,9 JTD - 2005.
Hvala svima na odgovorima!!
Kupio sam wurt-ovo neko sredstvo (540RSD),ali gajoš nisam stavio.
Staviću zaneki dan pa javljam.
Kupio sam wurt-ovo neko sredstvo (540RSD),ali gajoš nisam stavio.
Staviću zaneki dan pa javljam.