Manžetna
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Juce konacno stavljao zimske tockove.
Skinem prednji desni i tocak mi masan sa unutrasnje strane. Pogledam neko crevce, pretpostavljam do kocnice, abs-a ili sta vec tu sve postoji, takodje gusto masno.
Nisam primetio da mi slabije koci, a s obzirom koliko je masno, verovatno je dosta toga iscurelo.
Jel se desavalo nekom ovo?
Ne mogu da nadjem sliku nigde po netu da obelezim pa da vas pitam od cega je to pre nego sto odem kod majstora
Skinem prednji desni i tocak mi masan sa unutrasnje strane. Pogledam neko crevce, pretpostavljam do kocnice, abs-a ili sta vec tu sve postoji, takodje gusto masno.
Nisam primetio da mi slabije koci, a s obzirom koliko je masno, verovatno je dosta toga iscurelo.
Jel se desavalo nekom ovo?
Ne mogu da nadjem sliku nigde po netu da obelezim pa da vas pitam od cega je to pre nego sto odem kod majstora
- Pittatore
- Drug Član

- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
- CoyoteKG
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Cenim da je u pitanju manzentna homokinetickog zgloba...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- CoyoteKG
Pretpostavljam da manzetna moze da se zameni i da nije preterano skupo?
Nadam se da ne mora ceo homokineticki zglob?
Nadam se da ne mora ceo homokineticki zglob?
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Ako nije poceo da se cuje ne mora
Nije skupa manzetna 500-1000din i isto toliko zamena.
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Odmah kod majstora da ti promeni manzetnu da ne bi voda i kamencici napravili haos
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Aj kad je tema o manzetnama da priupitam i ja nesto... Gde naci originalne manzetne ili neke druge, bolje od Acron-a? Ono je katastrofa nijedna ne moze lepo da se namesti... Konkretno mislim na manzetne do zgloba na poluosovini - ne kod homokinetckog zgloba vec do onog drugog, blizeg menjacu. U pitanju je 156 1.9 jtd 8v 2001. godiste.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- OMP
- Garaža: GP TJet
kod mene su menjane manzetne pre kupovine auta tj kad sam je kaparisao i bas ovaj majstor sto ih je menjao rece neke koje ce da stavi jer su kao bolje ali ja zaboravih sta je rekao, vidim da su ok namestene a koliko ce da traju videcemo
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- CoyoteKG
dada, vec sutra. nego ne volim nepripremljen da odem kod majstoraalfa&omega napisao:Odmah kod majstora da ti promeni manzetnu da ne bi voda i kamencici napravili haos
- CoyoteKG
Re: Sve o svemu
Čuo sam se danas sa majtorom, i cenim njegovo mišljenje inače, na žalost nije imao danas vremena, ali mi je rekao da je sjajno rešenje kupiti manžetnu od audija A6, FI 100. Košta oko 1300 din valjda.alfa&omega napisao:Odmah kod majstora da ti promeni manzetnu da ne bi voda i kamencici napravili haos
Jel neko to radio?
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
A po čemu je to sjajno rešenje ako imaš original za Alfu?Jel su možda mnogo trajnije i opet i tamo se dovodi pod znak pitanja poreklo istih.
- MiloshBg
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- MiloshBg
Stvarno?! Pa to je odlicno! Sutra cu caskom da skoknem da uzmem par stvarcica...
- CoyoteKG
Sigurno da nije bolje od originala, ali verovatno kad mi je preporucio ovo, mislio je da ovo sto se prodaje kod nas nisu originali... Ne verujem da je bez razloga bljuznuointerceptor napisao:A po čemu je to sjajno rešenje ako imaš original za Alfu?Jel su možda mnogo trajnije i opet i tamo se dovodi pod znak pitanja poreklo istih.
- MiloshBg
Obisao sam sve radnje i servise (u ovlascene nisam zalazio) i nigde nisam nasao original manzetnu.
- Brana
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 155 3.0 24V
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 164 2.0 T.S. 8V
Alfa romeo 147 1.9 8V multijet
Alfa romeo 166 2.4 20V multijet - Lokacija: Beograd
Kad smo vec kod manzetni, da li imaju da se kupe manzetne sa onim limom na njima?Ja sam do sad samo kupovao one bez lima, isto mislim na manzetne do menjaca
- MiloshBg
Ja kupovao one sa limom ali sam lim bacao jer je precnik istog manji nego sto treba da bude...
Re: Sve o svemu
Ja kupovao one sa limom ali sam lim bacao jer je precnik istog manji nego sto treba da bude...
- OMP
- Garaža: GP TJet
i kvalitetna vezica (knipsi ili kako vec ko zove) odlicno zavrsava posao a vidim da ih majstori sve cesce koriste
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Dobro je znati da moze od A6, a originalne nisam nasao, samo su mi rekli u AP Sportingu da su imali i da je cena bila oko 800 dinCoyoteKG napisao:Čuo sam se danas sa majtorom, i cenim njegovo mišljenje inače, na žalost nije imao danas vremena, ali mi je rekao da je sjajno rešenje kupiti manžetnu od audija A6, FI 100. Košta oko 1300 din valjda.alfa&omega napisao:Odmah kod majstora da ti promeni manzetnu da ne bi voda i kamencici napravili haos
Jel neko to radio?
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
U ovlascenom servisu manzetna sa blisterom grafitne masti i selnom kosta cca 2000 rsd. U AP sportu u Bg zamenska Acron je bila oko 250. Stavio sam tu zamensku pre nekih 6 meseci i za sad je ok. A selni za manzetne ima po radnjama, raznih duzina/obima.
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
Meni su dali neku manzetnu koja pase na audija,pasata ne znam kog. Lepo je legla kao fabricka,tj iste su mere,400 i neki dinar,dobije se mast i selne...
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Dobro nisam se dobro izrazio,naravno najbolja je original koju je ponekad teže naći ali je moguće samo to i košta,jeftinije se može uzeti zamenska za Alfu jer i ona za pasata i audija po 400 din je isto original ko Acron za Alfu po 250 din.