Alfa Romeo 4C
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Prve Alfe 4C isporučene kupcima
Pročitajte više >>Prvi vlasnici su Pierluigi De Silvestro iz Švajcarske, Philippe Walch iz Francuske, Carlos Diniz iz Nemačke, Aldo Mariani iz Holandije i Stefano Zanotti iz Italije.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- bigboss894
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Ne mogu da nađem da je neko okačio Clarksonov test, a predpostavljam da ima ljudi koje zanima:
http://www.driving.co.uk/clarkson/alfa- ... 2013/15614
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Zen mi nedavno reče da su dve poručene za Srbiju, tj. Beograd. Jedva čekamo da stignu, ko uspe da je vidi uživo, već je u plusu, a ko provoza... uh! 

Turismo Internacionale
- starac vujadin
Savu Stojanova je fabrika odbila, hteo je za sebe lično da kupi 4c. Neće da se bakću sa obukom, servisom i garancijom i neinteresantno smo im tržište...slično kao i za Abarthe. Takoda da preostaje kupovina malo zaobilaznijim putem.
Acqua-Olio-Benzina
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
bigboss894 napisao:Ne mogu da nađem da je neko okačio Clarksonov test, a predpostavljam da ima ljudi koje zanima:
WTFJeremy Clarkson napisao:My coffee machine is a complete and utter pain in the backside. It’s a wall-mounted Gaggia and I cannot recall a single occasion when, after pushing the button, I have taken delivery of a cup of actual coffee.
It always wants water, and after you’ve filled up its bowl, it says: “Empty trays.” So you empty them, and then it says they aren’t emptied properly. So you empty them again and then again, and then you scrub them until they shine like a furnace worker’s face. And then you put them back and it says: “Trays missing.” So you put them in again more firmly, several times, until it says: “Empty trays.”
Eventually, of course, you resort to extreme brute force, whereupon it becomes Italian and changes tack. “Add beans,” it says. So you open another tin of £900 Illy coffee beans and, being careful not to upset the trays in any way, you pour them into — as I write, I can hear it doing things in the kitchen, but I don’t know what — the bean drawer. And then it says: “Clean unit.” So you have to go against every male instinct and find the instruction book, which tells you to hold clamp A while squeezing nozzle B for about a couple of hours, and then when you put it all back together it says it wants decalcifying.

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- starac vujadin
Jeste, neprofesionalno i prepotentno (naročito za Abarthe), kao da su ne znam šta, a ti motori i mehanika se provlači kroz druge modele iz Fiat grupe.
Acqua-Olio-Benzina
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
@serdjo
Klarksonovski nacin da potpunim i kompletnim preterivanjem iskaze jednu stvar...
U ovom slucaju - uz puno cekanja, iscekivanja, najava, odlaganja i porodjajnih muka konacno je pred nama; umalo da nam se zgadi zbog cekanja ali kad je probas shvatis da je ipak vredelo cekanja, tj. mnogo je bolje nego da si odmah uzeo recimo TTS...
Klarksonovski nacin da potpunim i kompletnim preterivanjem iskaze jednu stvar...
U ovom slucaju - uz puno cekanja, iscekivanja, najava, odlaganja i porodjajnih muka konacno je pred nama; umalo da nam se zgadi zbog cekanja ali kad je probas shvatis da je ipak vredelo cekanja, tj. mnogo je bolje nego da si odmah uzeo recimo TTS...

- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Realno gledano, trziste kod nas za 4C je egzotika, a opet kada dodje sajam automobila ili sl prvo se rasprodaju najskuplja vozila sto je jos interesantnije. Verujem da i kad bi se pojavile tri kod nas da bi bile prodate za 24 satastarac vujadin napisao:Jeste, neprofesionalno i prepotentno (naročito za Abarthe), kao da su ne znam šta, a ti motori i mehanika se provlači kroz druge modele iz Fiat grupe.
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Ima u ovoj zemlji puno njih koji bi tresnuli pare za ovaj auto. Ovde se kupuje ili skupo ili jeftino, nema sredine. Dosta bogatih, mnogo mnogo vise siromasnih i malo neke tzv. srednje klase, koja bi trebala biti okosnica drustva. Ovi sto imaju para, lako ce se snaci da dodju do nje ako ih interesuje. Ima nekoliko primeraka launch edition 4c na mobile.de, jedan od nacina...
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Mislim da je ovde daleko veći problem gde voziti kako dolikuje taj spušten i sportski auto kod nas, nego kako ga platiti. Drugo je kad uzmu neku džipčinu od 100 k sa velikim klirensom, a ova zverka ipak traži dobar i ravan put...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Tu sad dolazimo do "socio-automobilske" dileme: da li 4C ima dovoljno "statusnog potencijala" (brend, dizajn, cena, performanse, 24/7 upotrebljivost...), tj. da li može da bude statusni simbol onima koji mogu manje ili više lako da ga plate?
Alfa je stil... ostalo je status...
-
Ka
- Drug Član
Re: Alfa Romeo 4C
Zato što bi se Beogradski kobasičari i parizeraši utrkivali ko će pre da je pazari(ni ne zanima ih brend nego eto)prodalo se dosta pašteta i salama pa da malo turiraju u Strahinića Bana(jbt rimaalfa&omega napisao:Realno gledano, trziste kod nas za 4C je egzotika, a opet kada dodje sajam automobila ili sl prvo se rasprodaju najskuplja vozila sto je jos interesantnije. Verujem da i kad bi se pojavile tri kod nas da bi bile prodate za 24 satastarac vujadin napisao:Jeste, neprofesionalno i prepotentno (naročito za Abarthe), kao da su ne znam šta, a ti motori i mehanika se provlači kroz druge modele iz Fiat grupe.

- EnricoAdams
- Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Re: Re: Alfa Romeo 4C
Nisu ni Italijani cvecke po tom pitanju pa verujem da ce prodavati. Kaldrma je cesta pojava po njihovim gradovima a centar verone ima kvalitet puta u nekim delovima kao Karadjordjeva u Beogradu iliti ocajan :-)alfanatic napisao:Mislim da je ovde daleko veći problem gde voziti kako dolikuje taj spušten i sportski auto kod nas, nego kako ga platiti. Drugo je kad uzmu neku džipčinu od 100 k sa velikim klirensom, a ova zverka ipak traži dobar i ravan put...
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
- starac vujadin
Mislim da smo mi suviše konzevativno i neuko tržište za kola kao što je 4c ili Lotus npr...Kad bude bila targa verzija, onda će 4c ovde naći više kupaca jer će se onda naći više ljudi koji će razumeti taj auto.
Acqua-Olio-Benzina
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Jasno da i napolju ima puteva koji nisu savršeni, ali teško se to može porediti sa nama. Pa mene glava boli od vožnje MiTo, a teško mi je i da zamislim slično mučenje sa 4C, pogotovo što je u pitanju auto iz male serije gde je svaka intervencija na točku ili limu izuzetno skupa.
Zapravo suština cele priče je da je ovaj svet duboko nepravedno mesto, a to se odnosi i na vozače. Koliko nas pravih ljubitelja bi figurativno govoreći prodala bubreg zarad posedovanja i uživanja u nekoj rasnoj makini, a gde obično takve završe!?
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/422353/ ... ilion-evra
BTW, žao mi je što Sava Stojanov nije ostvario svoju želju. Ako ništa drugo, makar bih s vremena na vreme mogao dobro da osmotrim lepoticu, a za nekoliko godina ko zna... možda bi opet mogli neku varijantu staro za novije
Re: Alfa Romeo 4C
interceptor napisao:A misliš da lambo ili gtr ne traže dobar put a ipak ih ima kod nas.
Naravno da ima superautomobila kod nas, ali i dalje stoji konstatacija da ove naše razvaline ni približno nisu pravo stanište za njih, te da služe prevashodno za skok na društveno-statusnoj lestvici umesto za ono za ono što im je primarna namena. Ali kod te klijentele 4C teško može proći kao dovoljno reprezentativno vozilo, pre svega zbog osetno niže cene.EnricoAdams napisao:Nisu ni Italijani cvecke po tom pitanju pa verujem da ce prodavati. Kaldrma je cesta pojava po njihovim gradovima a centar verone ima kvalitet puta u nekim delovima kao Karadjordjeva u Beogradu iliti ocajan :-)
Jasno da i napolju ima puteva koji nisu savršeni, ali teško se to može porediti sa nama. Pa mene glava boli od vožnje MiTo, a teško mi je i da zamislim slično mučenje sa 4C, pogotovo što je u pitanju auto iz male serije gde je svaka intervencija na točku ili limu izuzetno skupa.
Zapravo suština cele priče je da je ovaj svet duboko nepravedno mesto, a to se odnosi i na vozače. Koliko nas pravih ljubitelja bi figurativno govoreći prodala bubreg zarad posedovanja i uživanja u nekoj rasnoj makini, a gde obično takve završe!?
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/422353/ ... ilion-evra
BTW, žao mi je što Sava Stojanov nije ostvario svoju želju. Ako ništa drugo, makar bih s vremena na vreme mogao dobro da osmotrim lepoticu, a za nekoliko godina ko zna... možda bi opet mogli neku varijantu staro za novije

- Stromboli
Nijedan auto nije za nase puteve, ali se i dalje voze svakavi automobili. Kad bi se predali tom utisku niko ne bi trebao voziti bilo sta osim Lade Nive na ovim prostorima. Tako sam 458 video u ns par meseci nakon sto je predstavljena. Uzgred, cuo sam da je pravi vlasnik i dalje plakao za njom. Ne bih se iznenadio da 4c vidim kroz par meseci...
Koliko smo konzervativni, ne znam, ubedjenje je da jesmo, ali mi se cini da ima dovoljno automobilskih entuzijasta bez obzira na marku koju vole i koji bi zeleli da poseduju nesto sto bi im srce ispunilo, ali pare su na zalost u vecini slucajeva u pogresnim rukama, pa oni koji i poseduju nesto posebno i vredno najcesce nisu svesni vrednosti koje su se na ovaj ili onaj nacin docepali.
Koliko smo konzervativni, ne znam, ubedjenje je da jesmo, ali mi se cini da ima dovoljno automobilskih entuzijasta bez obzira na marku koju vole i koji bi zeleli da poseduju nesto sto bi im srce ispunilo, ali pare su na zalost u vecini slucajeva u pogresnim rukama, pa oni koji i poseduju nesto posebno i vredno najcesce nisu svesni vrednosti koje su se na ovaj ili onaj nacin docepali.
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Slažem se kolega, voze se ti automobili i voziće se i dalje, oko toga nema nikakve dileme. Ali pitanje je ko će voziti i kako. Video sam ja Porsche i Ferrari na starom putu BG-NS pre rekonstrukcije, baš kao što sam nekada viđao Borovičin Lambo i Ferrari u Rumi, opet dok je put Inđija-Ruma ličio na mesečeve kratere. Sa 156-icom je bila prava bolna lutrija tuda voziti, a kako izgleda u superautomobilu - ne smem ni da zamislim.
Ono što je najveća ironija u celoj priči jeste da biseri autoindustrije i ultimativne vozačke mašine često završavaju kao eksponati u garažama i muzejima kakvih šeika i sultana, ili kao sredstvo za dokazivanje raznih starleta, sportista i materijalno potkovanih "biznismena", a da isti nisu ni približno zainteresovani za svoje vlasništvo, odnosno vozački entuzijasti. Ako se treba u sjajnoj mašini jedino lagano dovesti do Strahinjića Bana, onda ne smeta kaldrma i loš put.
Naravno, čast izuzecima. Nisam zavidna osoba i zaista mi bude drago kad se pravi automobil nađe u pravim rukama. Iskreno se radujem svaki put kada pročitam neki novi naslov u "virusu" i voleo bih da 4C završi u rukama osobe koja zaista voli Alfu, bez obzira na puteve. Zato mi je iskreno žao zbog Save, čovek drži servis Alfa Romea i nesumnjivo bi primarno vozio tu Alfu zato što voli, a ne iz nekih drugih razloga...
Ono što je najveća ironija u celoj priči jeste da biseri autoindustrije i ultimativne vozačke mašine često završavaju kao eksponati u garažama i muzejima kakvih šeika i sultana, ili kao sredstvo za dokazivanje raznih starleta, sportista i materijalno potkovanih "biznismena", a da isti nisu ni približno zainteresovani za svoje vlasništvo, odnosno vozački entuzijasti. Ako se treba u sjajnoj mašini jedino lagano dovesti do Strahinjića Bana, onda ne smeta kaldrma i loš put.
Naravno, čast izuzecima. Nisam zavidna osoba i zaista mi bude drago kad se pravi automobil nađe u pravim rukama. Iskreno se radujem svaki put kada pročitam neki novi naslov u "virusu" i voleo bih da 4C završi u rukama osobe koja zaista voli Alfu, bez obzira na puteve. Zato mi je iskreno žao zbog Save, čovek drži servis Alfa Romea i nesumnjivo bi primarno vozio tu Alfu zato što voli, a ne iz nekih drugih razloga...
- Stromboli
Tako je sa vecinom stvari, ne samo sa automobilima. A sto se tice Save, ako zaista zeli da je ima, vrlo lako ce se snaci
, jer pravi entuzijasti uvek nadju put 
A sto se tice cene polovnih za par godina, mislim da ne treba gajiti nadu da ce pasti, bice ista kao i sada sto je, eventualno nijansu niza. Ne verujem da ce joj porasti cena. 8c je jos redji auto, jos uvek ima istu cenu na oglasima kao i kad je izasao.

A sto se tice cene polovnih za par godina, mislim da ne treba gajiti nadu da ce pasti, bice ista kao i sada sto je, eventualno nijansu niza. Ne verujem da ce joj porasti cena. 8c je jos redji auto, jos uvek ima istu cenu na oglasima kao i kad je izasao.