Potrebna pomoc - koji android izabrati?
- vladas
- Garaža: Alfa Romeo 159, 1.9 16v, 2009;
VW UP! MoveUP!, 2012; - Lokacija: Beograd - Srbija
Re: Potrebna pomoc - koji android izabrati?
^ Bas tako! HD2 je bio 3 u 1 (Windows Mobile, Android, Windows Phone).
Mada ga ipak gazi malo vreme.
Mada ga ipak gazi malo vreme.
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Isto tako, dok sam radio u Samsungu pa smo organizovali eventove, mi nosimo službene Galaxy Tabove a ljudi koji nam rade logistiku se smeju. I sad ja, kao apple fanboy (nosio sam Apple telefone kao privatne i u to vreme), pričam sa tim ljudima, a oni kažu - mi iz našeg posla pojma nemamo ko ustvari kupuje te android tablete. Ajde ovi koji ih kupe za 150-ak evra, nema ništa takvo od Apple-a, ali ko daje 70.000 za Galaxy Tab i ZAŠTO? SVI, ali apsolutno svi iz muzičke industrije koriste iPad kao dodatni alat. Za ceo onaj set tabli na kojima se nalaze audio komande, postoji free softver za iPad kojim možeš da kontrolišeš sve i iz studija, sa one strane zida. Ljudi koji su radili osvetljenje na pomenutim eventovima isto imaju free app za iPad. Za android ne postoji. To je kompjuterski kontrolisano osvetljenje, čija se logika povezuje na Wireless AP ili ruter, a onda povežeš na isti ruter i iPad i pokreneš app. I sve kontrole svetla, bilo programirane paterne ili u realnom vremenu, kontrolišeš iz App-a. Firma koja proizvodi ta osvetljenja već ima zaradu na hardveru, pa je app free. Postoji za iPhone i iPad. I samo za to. Nema androida, jer se android u poslu ne koristi, previše je nepouzdan i nestabilan sistem. iOS i prateći uređaji su jednostavno industrijski standard, pa se iPad koristi u medicini, edukaciji, muzičkoj i video produkciji. Postoje ozbiljno skupi hardverski dodaci za iPad koji se koriste u medicini i čak i za automobile. Evo u VW grupaciji u evropi će uskoro sva dijagnostika da se očitava sa iPad-ova (zvanični servisi), dok će dileri u salonima da imaju aplikaciju za konfigurisanje opreme i kalkulaciju cene za iPad. NEMA Androida! Za video produkciju tj. pregled sadržaja koji je odrađen - ekrani su kalibrisani, recimo, nema razlike između uređaja i svi pokrivaju određen kolorni prostor. Toga nema na segmentiranom androidu! Ja sam imao S Plus, S2 i S3 kad sam radio i koristio sam ga da se javim na telefon. Čak i tada, svaki drugi dan je zamrzavao, zaglupi se u imeniku, a softver odvratan, nekonzistentan (nešto leti, nešto secka a pojma nemaš zašto, plus se ubaguje i moraš da vadiš bateriju). Kriminal. I neko da 70-90.000 za S4 ili Note 3. Bože me sačuvaj!dekideki napisao:Boki, sem tripovanja o Samsung korisnicima, sve si super objasnio.
iPad je najkorisceniji tablet, u tom segmentu epl nema ama bas nikakvu konkurenciju. sto se tice profesionalnog koriscenja, sve stoji. muzicku podrsku mu pisu i Mug (sintisajzer) i svi poznati brendovi iz sveta muzike. jeste da kosta mnogo ali znam nekoliko didzejeva koji nose samo iPad na posao. ima i virtuelne gramofone i miksete koje sam video kako rade. to su profi stvari, nesto slicno na android tabletima je samo igracka...
Turismo Internacionale
- byMaX
Volvo S80 2006
Apsolutno si u pravu i to 100%. Podržavam sve što ste ti i starac vujadin napisali u ovom topicu. To jednostavno jeste tako. Ima naprednih korisnika koji vole slobodu koju imaju na androidu. I nemam ništa protiv da ga koriste. Ali oni isto tako znaju, ako su ikad koristili iOS, koje su ogromne prednosti tih uređaja i tog softvera (jer je jedan od drugog neodvojiv i savršeno funkcionišu kao celina), kao i okeana aplikacija koje postoje za iOS a u Android izvedbi su loše, lošije ili ne postoje. Kao što se za vlasnike androida misli da nemaju para, što je zabluda, tako se i za vlasnike iPhone-a misli da su snobovi i pozeri. Ustvari, svega ima svuda i glupo je generalizovati. Meni se samo zgadi kad vidim da neko da 70 hiljada ili 90.000 za S3 ili Note 3 i piše po forumima kako je iPhone dobar, ali je j.ebi ga, preskup. A oni plate 45.000 dinara i ostatak na rate i kroz pretplatu i izađe ih 1500 evra taj telefon koji posle pola godine vredi 300e. Moj iPhone 5 još uvek vredi 500 evra, a koštao me je 612 evra, pre 13 meseci (bio u Cirihu). Koliko je S4 bio kad se pojavio? 74 hiljade. Koliko je koštao 3 meseca posle, na oglasu, nov? 350 evra! Kraj priče. Razlika između Samsunga i Apple-a je u kao između Lancie i BMW-a, samo još veća - kada je pad vrednosti u pitanju. J.ebe.š telefon koji ima 24% RMA, kao što je u Srbiji imao Samsung S3. Sa S4 je bolja situacija, ali je opet iznad 10%. Apple worldwide ima manje od 2% RMA. I kad im doneseš telefon i sa najmanjom falinkom (mrtav piksel recimo), menjaju ti ga odmah za nov bez pogovora. Probajte da reklamirate Samsung telefon kod nas pa ćete videti koliko ćete dugo biti bez telefona i kad će vam ga vratiti. A Srbi vole Samsung kao da im tata drži pola firme, jer sve što vide po tržnim centrima i što može na rate, postaje omiljeni brend. Malo ko razmišlja glavom, pokušava da proveri alternative i govori iz ličnog iskustva. Samo linija manjeg otpora i guraj - sutra je novi dan.alfaholic napisao:E da nije buđavo ovo što si napisao bilo bi smešno.nelle napisao:Šta je sad ovo?Glup sam nedeljom do zla boga.......znači mi koji imamo Samsung smo gluperde i nepismeniajmo malo ručna,ovde bre sve neki revolucionari,članovi Mense i dokazani stručnjaci koji su pomuzli svu pamet ovog sveta!
Nikad nisam bio toliko uvredjen keve mi Olge........sam sebe banujem na 7 dana!!!![]()
Ako ti smatraš da si gluperda onda je to tvoja stvar, ali ako pročitaš malo bolje videćeš da ja pominjem neku kritičnu masu koja bez mnogo znanja kupuje samo Samsung, jer to je kao provereno dobro, pre svega posmatram ljude iz svoje okoline, ne znam gde se ti tu uklapaš.
Da bi me malo bolje razum'o, nije svako ko vozi Golf-a seljačina, ali skoro svaka seljačina vozi Golf.
Ako neko kupi Golf zbog nekih vrednosti koje propagira onda je to skroz u redu, ali ako kupi jer veruje da je to najbolji auto na svetu i da je nepoderiv, onda je taj budala.
To što sam gore napisao za Samsung je upravo to, da li mi se čini ili neuki i neobavešteni po default-u kupuju Samsung.
Ustvari nisam ni napisao, pitao sam da li mi se čini ili šta već...
Povuci ručnu nelle pre nego se uvrediš sledeći put, ovo ti je drugi put da se naduriš a da nisi ni prozvan.
Turismo Internacionale
- Nemesis
- Garaža: ex Alfa Romeo 147, 1.9 JTD, 8V
BMW 118d 2.0 - Lokacija: Chicago
+1 za iOS.
Ja Apple uredjaje smatram kao kvalitetnu "nekretninu" u elektronici. Uvek se dobro prodaje i odlicno drze cenu. iPhone koristim od kad je izasao 2007 i ne bih nista drugo voleo da koristim.
Ja Apple uredjaje smatram kao kvalitetnu "nekretninu" u elektronici. Uvek se dobro prodaje i odlicno drze cenu. iPhone koristim od kad je izasao 2007 i ne bih nista drugo voleo da koristim.
- byMaX
Volvo S80 2006
kao i svako ko je koristio iOS 

Turismo Internacionale
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ajde ne preterujte, radim sa Mac i Win sistemima sve vreme od praistorije i telefon mi je Android vec skoro 5 godina! Kao da je sada sve ostalo sem iOS-a kaka?!
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
-
Ka
- Drug Član
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Drugari i kolege treba mi vas savjet. Koristim vec pola godine neku kopiju kinesku Galaxy-ja S4, i radila je perfektno do prije par dana. Instalirao sam 15-ak aplikacija, zauzeo previse RAM-a i poceo tel da koci. I preko neke aplikacije sam poceo da brisem aplikacije da oslobodim memoriju da mi ne koci, i greskom sam izbrisao launcher (ono sto je launcher.exe na windowsu), i sad telefon nece da se upali, dodje do logoa i opet ispocetka sve, podize sistem do logoa i onda stane i sve ispocetka. Mislim da je neki loop. Probao sam sve i svasta preko recovery mod-a i ne mogu da ubacim novi ROM. Ako neko ima savjet molim ga da mi pomogne.
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Jel si isao na wipe data i dalwik cache pre nego sto si probao novi rom da ubacis? Da li si siguran da imas odgovarajuci rom za taj telefon?

- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
I pre toga root da bi soba mogla da legne, mada pretpostavljam da si to odradio cim si pokusao da ih ubacujes, mada nije zgoreg pomenuti.
Sto se tice odredjenih soba za odredjene tel. gledaj da bude bas za taj model. cak i onaj dodatak i,e... koji odredjuje podrucje za koji je namenjen ima znacaja jer moze tel. da se brikuju.
Ako jedna soba nije legla probaj drugu, mada se desava da mozda i dobra soba ne legne iz prve, probaj ponovo.
Ako postoje sobe za taj fon onda nebi trebalo da imas problema sto si obrisao sistemsku aplikaciju, one se startuju kasnije.
Sto se tice odredjenih soba za odredjene tel. gledaj da bude bas za taj model. cak i onaj dodatak i,e... koji odredjuje podrucje za koji je namenjen ima znacaja jer moze tel. da se brikuju.
Ako jedna soba nije legla probaj drugu, mada se desava da mozda i dobra soba ne legne iz prve, probaj ponovo.
Ako postoje sobe za taj fon onda nebi trebalo da imas problema sto si obrisao sistemsku aplikaciju, one se startuju kasnije.
- Ognjen_HN
@Bums85 Isao sam na wipe data, a dalwik cache opciju nemam, ne znam zasto, a i nisam bas siguran da imam pravi ROM-sobu.....Kako da vidim koji je model-proizvodjac telefona da bih nasao pravi ROM, s' obzirom da ne mogu da ga upalim???
@junky01 Nisam probao ni root jer nemam ni tu opciju, a i ne mogu da udjem u CWM recovery, samo u aj da kazem ''obican recovery''..... Najveci mi je problem sto nemam konstantnu vezu sa racunarom, stalno se konektuje i diskonektuje, a i kad uspijem da ga konektujem na kratko (5 min max), u device menager pise da je konektovan i sve a kad preko flash tool-a treba da ucitam ROM ne moze da ga nadje.....
P.S. Obrisao sam sve stare mtk uredjaje preko USBdeview.exe aplikacije. I kad nju pokrenem pise da je sve konektovano kako treba, instaliran pravi drajver, a kad treba da se ucita ROM, flash tool ne moze da ga nadje.....

@junky01 Nisam probao ni root jer nemam ni tu opciju, a i ne mogu da udjem u CWM recovery, samo u aj da kazem ''obican recovery''..... Najveci mi je problem sto nemam konstantnu vezu sa racunarom, stalno se konektuje i diskonektuje, a i kad uspijem da ga konektujem na kratko (5 min max), u device menager pise da je konektovan i sve a kad preko flash tool-a treba da ucitam ROM ne moze da ga nadje.....
P.S. Obrisao sam sve stare mtk uredjaje preko USBdeview.exe aplikacije. I kad nju pokrenem pise da je sve konektovano kako treba, instaliran pravi drajver, a kad treba da se ucita ROM, flash tool ne moze da ga nadje.....

- junky01
Sobu nemozes da ucitas dok ne rutujes telefon, to i jeste privilegija rutovanih telefona, posle toga ide nadogradnja CWM koji ce ti dati i dodatne opcije medju kojima i ucitavanje sobe.
Rutovanje mozes da odradis na dva nacina, prvo je iscitavanje fajlica nabacenog na SD karticu i drugi je konekcijom sa racunarom preko vec odredjenih programa.
Nazalost, ti nemas konstantnu vezu koja bi ti to omogucila a drugo je pitanje dal` tal kinez moze da se rutuje uopste.
Da je neka , da kazemo, poznata kineska firma koja ima svoju liniju proizvoda ova operacija bi mozda uspela, ali posto je ovo kinez plagijator mislim, nazalost, da nema pomoci. U krajnjem slucaju sada te apsolutno nista ne kosta da se igras, sjeb...o si ga sto si ga sjbo tako da mozes da se igras.
Iskreno dosad nisam video ni jednog rutovanog kineza, ne tvrdim da ih nema, tako da bih voleo da vidim sta si uradio do kraja.
Rutovanje mozes da odradis na dva nacina, prvo je iscitavanje fajlica nabacenog na SD karticu i drugi je konekcijom sa racunarom preko vec odredjenih programa.
Nazalost, ti nemas konstantnu vezu koja bi ti to omogucila a drugo je pitanje dal` tal kinez moze da se rutuje uopste.
Da je neka , da kazemo, poznata kineska firma koja ima svoju liniju proizvoda ova operacija bi mozda uspela, ali posto je ovo kinez plagijator mislim, nazalost, da nema pomoci. U krajnjem slucaju sada te apsolutno nista ne kosta da se igras, sjeb...o si ga sto si ga sjbo tako da mozes da se igras.
Iskreno dosad nisam video ni jednog rutovanog kineza, ne tvrdim da ih nema, tako da bih voleo da vidim sta si uradio do kraja.
- Ognjen_HN
Hmmm i ovo je od pomoci bilo. Znaci prvo moram da pokusam da rutujem telefon preko SD kartice. Sad cu da potrazim na netu neki how to video ! Hvala brate Junky 

- junky01
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Odnesi ti njega u neki servis dok jos daje znake zivoda da ga ne brick-ujes totalno 

- Ognjen_HN
Ko ga Je****e sta bude bice ! 

- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
Mala pomoc prijatelja.Da li vredi ovo uzeti za klinca?On je malo zahtevan sto se tice igrica......LoL,GTA.....
http://www.bcgroup-online.com/proizvodi ... GB!-20296/
http://www.bcgroup-online.com/proizvodi ... GB!-20296/
cuore sportivo
- Ognjen_HN
Cini mi se da vise nego zadovoljava potrebe igrica. sto se tice grafike. Mozda je ekran malo mali....Ja sam imao Intenso TAB 8 incha, potpuno ista konfiguracija osim procesora koji je bio malo jaci, quad qore 1.2 ghz, bez ikakvog problema sam igrao 3d racing igiricu koja je jedna od najzahtijevnijih od race simulatora. Sto se tice ekrana, ni ja nisam bio zadovoljan sa 8 incha pa sam to prespajao na LCD a TAB koristio kao volan (sa ziroskopom)....Mana mu je bila sto je slabo vatao wi fi signal, zato sam ga i prodao...Inace, cijena vise nego jeftina ! 

- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Pazi se Genco tih GoClever uređaja, u proseku se svaki drugo vrati na servis zato što su generalno krševi !
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- Skuks
- Drug Član
- Garaža: 155 1.8ts 16v 1997 Blu Armonico
159 1.9 16v Sportwagon - Lokacija: Beograd - Zemun
E ljudi doslo je vreme da ja zamenim svoju ciglu pa imam neki izbor, sta mislite sta je bolje
Huawei Y530
Samsung Galaxy Core Plus
Samsung Galaxy Trend Plus
Samsung Galaxy Duos 2
Inace najvaznija mi je kamera, nesto sam gledao i core plus je mnogo dobar ali zelim i vase misljenje
Huawei Y530
Samsung Galaxy Core Plus
Samsung Galaxy Trend Plus
Samsung Galaxy Duos 2
Inace najvaznija mi je kamera, nesto sam gledao i core plus je mnogo dobar ali zelim i vase misljenje

Na naftu se ore. Na plin se greje. Na benzin se vozi!
- Ognjen_HN
Ako mene pitas, nista od pomenutog. http://www.mobilnisvet.com/mobilni/4028/Lenovo/A516 ovo ti je neka moja preporuka. Ja imam Lenovo P780 i mogu ti reci da nisam nikad imao kvalitetniji telefon, u svakom smislu. Ili neki model Xperie.

- Skuks
- Drug Član
- Garaža: 155 1.8ts 16v 1997 Blu Armonico
159 1.9 16v Sportwagon - Lokacija: Beograd - Zemun
Ja uzimam na racun u Telenoru pa sam zato napisao ovo, jedino Xperia M ali za to treba malo vise para
Na naftu se ore. Na plin se greje. Na benzin se vozi!
- Ognjen_HN
Pored Lenova samo bih kupio Xperiu. Vrijedi svaki dinar. Imam i Xperiu X8, sa 0.6 procesorom, 150mb ram-a, i 250mb interne memorije, radi bolje nego Samsung galaxy S Duos II sa 5x jacom konfiguracijom