Posle udaraca,alfa 147 jtd gubi ulje i rashaldnu tecnost,nasao sam mesta i slikao pa ako neko zna da mi kaze koji su to delovi,da ma majstor ne vrti kad odvezem auto na popravku.unapred hvala
ovo je rashladna tecnost cini mi se na ulazu u hladnjak
Najbolje ćeš znati kad skineš to crevo koje vodi od turba do intekulera. Ako ima ulja u njemu znači da ti turbo piša ulje. Ali meni ovo malo deluje kao da odnekle kaplje na to crevo ...
Falcon037 u pravu si,ulje kaplje iznad tog creva skinuo sam akumulator i video gde je problem,samo ne znam koji je to deo auto je poljubio kuku i zadnji deo drugog automobila
evo slike,ako znas koji deo ulazi u turbinu,ima neko kao plasticno crevo ili sta vec izrezbareno na kocke koje ulazi u turbinu tu pusta verovatno dok sam vozio auto
To ti je usisno crevo za vazduh koje ide od filtera za vazduh do turbine, a to malo crevce koje dolazi je iberlauf koji ubacuje uljna isparenja u usis.
Na ovoj tvojoj slici mi se čini da nema šelne koja drži crevo stegnuto za turbo ?
Da bi skinuo i proverio crevo moraš da skineš i nosač akumulatora i protokomer koji je na drugom kraju creva ... ja moje skidao 2 x i krpio jer nema nigde da se kupi (sem originala)
Da fali selna,usput proveri kakvo je crevo .... to crevo ne sme niposto da se krpi kome je puklo jer nastavlja da truli ispod fleke i opiljci ulaze u turbinu.