humidity in diesel filter
- Ikac
- Garaža: Alfa Romeo 147
moze pomoc od iskusnijih alfisa
ksvaki put kad palim auto stalno mi na kompu napise i opminje " humidity in diesel filter" mislim da je tako psalo al provericu sutra jos jednom... dal mi neko moze reci sta je to i sta treba da radim? jel to ima veze sa filterom za gorivo da trebam da promenim i dal ce to pri samoj promeni filtera prestati da pise ??? hvala unapred na pomoci... 
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Znaci da je detektovana voda u gorivu. Zameni filter za gorivo, to uglavnom resi problem i sipaj na proverenim pumpama.

- Ikac
ok i pomislio sam da je tako nesto...hvala ti druze...uzeo sam filter pa posle posla pravo kod majstora da to resim...inace to se javljalo na kompu kad sam jos gledao auto dal da kupim ili ne.... ja sam inace u Pancevu i od kada sam uzeo alfu sipam gorivo na MOL pumpi i to onaj dizel sa aditivom sta mislis o tom gorivu? jel imas neki savet gde je dobro sipati gorivo mada ja u Pancevu i nemam neki izbor...
- bums85
Ja obicno sipam na nisu(odnosno gazprom,kako gde pise), mol i eko.

- Ikac
nastavicu onda sa mol pumpom pa ako se ponovo pojavi na kompu menjam pumpu
... a jesi cuo nesto o tom molovom gorivu sa aditivom? jel ima to neke vajde ili je to samo placanje skuplje u prazno?
Poslednja izmena od Ikac u Uto Okt 29, 2013 8:32 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- bums85
Iskreno nisam primetio nikakvu razliku sa tim gorivom. Spominjano je ovde par puta, probaj da nadjes, mozda pise nesto vise

- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pitanje je sta je sve bilo u tvojoj alfici pre nego sto si je uzeo, mozda treba neko vrme da se to sve izvbaci iz rezervoara, a imas i one aditive za ukljanjanje vode, iz rezervoara, ne znam koliko vrede, ali pokusaj...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Ikac
bio sam kod majstora i promenio mi je nov filter za gorivo al i dalje kad upalim auto on meni opet napise isto " humidity in diesel filter "???? ne znam kako to da resim??? jel postoji neko ko ima resenje za to?
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Možda mora preko dijagnostike da se obriše greška.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Moguće je da ima "nečega" u rezervoaru, što bi moglo da se reši izvlačenjem goriva, pa sipanjem sigurno ispravnog ili da senzor koji detektuje "vlagu u gorivu" malo "laže", pa bi trebalo proveriti kontakte i sam senzor. Ali, pre svega bi trebalo izbrisati grešku nekim dijagnostičkim alatom, pa videti šta se dalje dešava...
Alfa je stil... ostalo je status...
- Ikac
ok drugari...uradicu tako...prvo cu na dijagonstiku pa onda ako to ne pomogne idem dlje kao sto ste rekli... hvala vam na pomoci...javicu sta sam uradio...