Evo da predstavim auto mog dobrog druga, VW Tiguan 2.0 TDI blue motion, 2011'. Dakle motor 2.0, 110ks. Od opreme ima START-STOP sistem, fabricku navigaciju, razne bezbedonosne sisteme, hrom paket, 17" felne, parking senzore itd. Auto je dosta korektan, udoban i dosta dobro ide s obzirom na tezinu i samo 110ks. Evo nekih slika. Pozdrav
kojeg god VW da pogledam meni se nikad njihova unutrasnjost nije svidela, spolja jos nekako ali iznutra uzas, sve neke ostre linije, ravno, plocasto...i nikad mi u glavu nece ici paljenje svetla na tockic a parking i sl na rucicu(mozda zato sto stalno vozim 'talijan&co aute?)
Inace kako reaguje taj STOP-START sistem? Vredi cemu?
Jeste, enterijer nije bas nesto uradjen, trebalo je to dosta bolje s obzirom na klasu vozila. Sedista su dosta jednostavno uradjena, a ima i puno one krte jeftine plastike.
START-STOP
kada se auto zaustavi, menjac se izbaci iz brzine i pusti se kvacilo motor se gasi. Ostaju ukljucena svetla i radio, gubi se servo. Kada se ponovo nagazi kvacilo moze da se oseti prvo nekoliko milimetara lufta kada pocinje paljenje motora (cuje se verglanje, smanje se farovi) i dok se pritisne do kraja motor je vec upaljen i moze da se vozi. Sa strane izgleda kao da se auto ugasi kod svakog zaustavljanja i da se ponovo pali prilikom kretanja. Ponekad kad je velika guzva kreni stani auto se upali i ugasi i 10ak puta pa i vise. Mislim da to nije dobro za motor narocito kod ostrije voznje izmedju semafora pa zaustavljanje i svaki put gasenje. Moze da se deaktivira, ali je prilikom sledeceg paljenja ponovo aktivan. Potrosnju moze da smanji u zavisnosti od uslova, ali po meni zanemarljivo. Inace na ekranu stalno pokazuje u kojoj brzini je najekonomicnije za voznju pa tako u gradu i na 40-50 preporucuje 4. brzinu.