Obijanje sopstvenog auta

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Obijanje sopstvenog auta

Sub Okt 05, 2013 6:50 pm

Danas sam imao priliku da obijem svoj auto.Elem zena mi je zakljucala vrata i ostavila kljuc u gepeku,spustila vrata gepeka i posle se setila da se zeznula.Nemam rezervni kljuc i nikako da ga napravim.
Na njen poziv vristao sam kao bik po kuci,odem da vidim sta da uradim,gledam obilazim oko kola,zao mi bilo sta da razbijem.Tolika je moja ljubav prema njoj,da je neki drugi auto najmanje staklo bi stradalo.
Pokusao da malo razvucem zadnja vrata i da zicom uhvatim rucku za otvaranje ali nije islo jer je proizvodjac napravio jako glatku povrsinu iste i nema slobodnog prostora ispod rucke da bi je kuka od zice uhvatila.
Opet veliko razmisljanje,uzimam celisnu zicu fi 4 mm i na vozacevim vratima radim otvaranje.
Necu da dajem detalje ali se alfa,kao i vecina lako otvara bez bilo kakvih ostecenja na limu ili bravama.
Ako nekom treba neka se javi da mu pojasnim,mislim da nece niko da to zloupotrebljava i oduzme nekom auto.Ako se admini sloze mogu i u slikama da pokazem operaciju sa pratecim tekstom.
Toliko sam bio besan na zenu ali kad sam video svoju devojcicu kako stoji i zeli da udjem u nju sve se smirilo u meni.
Mislim da sam totalno oboleo i da mi pomoci nema,a lek nece skoro izmisliti...
Slika
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Re: Obijanje sopstvenog auta

Sub Okt 05, 2013 7:57 pm

Posto forum moze posetiti bilo ko, ne bi bilo pametno demonstrirati kako obiti bilo koju Alfu... ;)
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Sub Okt 05, 2013 8:12 pm

Znam i zato i pitam,ne bih voleo moji licnim iskustvom da se neko osteti i nastrada.Mene je muka naterala mada imam iskustva u bravama i mehanici pa sam to odradio ,ali nije bilo prijatno.Ne do bog nikom,bilo mi je zao da bilo sta razbijem,pa makar i ostala tamo doveka...
Slika
Korisnikov avatar
caldari
Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08
Pridružio se: Pon Sep 14, 2009 3:07 pm

Sub Okt 05, 2013 8:58 pm

Ne opterecuj se ima sve na youtubetu (ili na drugim mestima) vec da ne pricam da na ruskim sajtovima moz da kupis "od tice mleko" na zadatu temu sa sve uputstvima za sve marke pa i nova kola. Nego nije poenta u tome :)
Korisnikov avatar
Pittatore
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga
Pridružio se: Pon Dec 29, 2008 10:08 am

Sub Okt 05, 2013 9:04 pm

elas napisao:Danas sam imao priliku da obijem svoj auto.Elem zena mi je zakljucala vrata i ostavila kljuc u gepeku,spustila vrata gepeka i posle se setila da se zeznula.Nemam rezervni kljuc i nikako da ga napravim.
Na njen poziv vristao sam kao bik po kuci,odem da vidim sta da uradim,gledam obilazim oko kola,zao mi bilo sta da razbijem.Tolika je moja ljubav prema njoj,da je neki drugi auto najmanje staklo bi stradalo.
Pokusao da malo razvucem zadnja vrata i da zicom uhvatim rucku za otvaranje ali nije islo jer je proizvodjac napravio jako glatku povrsinu iste i nema slobodnog prostora ispod rucke da bi je kuka od zice uhvatila.
Opet veliko razmisljanje,uzimam celisnu zicu fi 4 mm i na vozacevim vratima radim otvaranje.
Necu da dajem detalje ali se alfa,kao i vecina lako otvara bez bilo kakvih ostecenja na limu ili bravama.
Ako nekom treba neka se javi da mu pojasnim,mislim da nece niko da to zloupotrebljava i oduzme nekom auto.Ako se admini sloze mogu i u slikama da pokazem operaciju sa pratecim tekstom.
Toliko sam bio besan na zenu ali kad sam video svoju devojcicu kako stoji i zeli da udjem u nju sve se smirilo u meni.
Mislim da sam totalno oboleo i da mi pomoci nema,a lek nece skoro izmisliti...
Nemoj molim te detalje da nam dajes
:D
UTD-Performance
Raven Club Serbia 063/666-156
Slika
Korisnikov avatar
Sone Bg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 8:04 pm

Sub Okt 05, 2013 10:32 pm

A ako je uspela da zakljuca ako je otvoren gepek, kod mene to ne moze?
Korisnikov avatar
junky01
Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT
Pridružio se: Sub Avg 04, 2012 1:25 pm

Sub Okt 05, 2013 10:54 pm

Najverovatnije je zakljucala ceo auto a posle otvorila gepek.
Dalje se zna...
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Sub Okt 05, 2013 11:35 pm

Desilo mi se jednom kod kuce, srecom. Mada sam vise puta o tome razmisljao da bi se moglo desiti. Bio sam rastrojen, otvorio samo gepek preko kljuca, ostavio ga na policu i nakon nekog vremena zatvorio. Kada je auto zakljucan i ukoliko se otvori samo gepek, vrata i dalje ostaju blokirana. Srecom, imam rezervni kljuc.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.

Povratak na “Area Servizio”