alu felne
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Čini mi se da su te felne išle najčešće uz 166 FL.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
- ilija156
- Garaža: alfa GT
Vozio i vozim i sa plivajucim (preporucljivo) i sa obicnim sarafima ali prsten bi morao da bude ako je potreban.
- Sreten
- Garaža: Lancia Lybra Intensa 1.9 JTD
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Nisu alfine, samo im je cep alfin...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Sreten
- Garaža: Lancia Lybra Intensa 1.9 JTD
- Mica156
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.6 16v 1999
- gane 79
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 145td
- Roolieman
- Garaža: Alfa 159 2.0 JTDm
Sta se kod nas moze naci od 16-ica za 159-ku, sem klasicnih (telefonski brojcanik).
- Musashi
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD -02
Kawasaki ZR550 Zephyr -93
Volkswagen Kleinbus -74
Citroën B11 Traction Avant -56
Volvo PV 544 -63 - Lokacija: Beograd
Jedan savet bih zamolio..
Imam na Alfi (156-ici) 15-ice čelične felne na koje menjam gume između letnjih i zimskih. Planirao sam za sledeću zimu da ostavim ove za zimske i da uzmem alu za letnje. Nisam još odlučio da li ću 16-ice ili 17-ice.
E, pitanje glasi: Ako uzmem 17-ice, da li moram da menjam ogibljenje? Mislim na to što je dosta veća felna, pa da Alfa ne izgleda kao traktor, da ne stoji mnogo visoko..?
Imam na Alfi (156-ici) 15-ice čelične felne na koje menjam gume između letnjih i zimskih. Planirao sam za sledeću zimu da ostavim ove za zimske i da uzmem alu za letnje. Nisam još odlučio da li ću 16-ice ili 17-ice.
E, pitanje glasi: Ako uzmem 17-ice, da li moram da menjam ogibljenje? Mislim na to što je dosta veća felna, pa da Alfa ne izgleda kao traktor, da ne stoji mnogo visoko..?
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Ogibljenje nema potrebe da menjaš ako uzmeš fabričku felnu i staviš preporučene dimenzije guma.
Veća felna se kompenzuje nižim profilom gume, tako da sve ostaje na približno istoj visini.
Veća felna se kompenzuje nižim profilom gume, tako da sve ostaje na približno istoj visini.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Vizuelno je lepše da je spustiš, ali moraš da računaš da, pored cene drugih opruga i njihove zamene, plaćaš i cenu udobnosti. Najbolje je da probaš nečiju spuštenu Alfu, pa sam vidi.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
... a malo kasnije plaćaš i zamenu viljuški na trapovima koje će da se razglave mnogo brže.
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Samo dobri amortizeri, neka su i obicni ali da su u dobrom stanju. Meni je spustena pruzila ugodniji osecaj u voznji, mada sam probao sa novim amortima.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Musashi
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD -02
Kawasaki ZR550 Zephyr -93
Volkswagen Kleinbus -74
Citroën B11 Traction Avant -56
Volvo PV 544 -63 - Lokacija: Beograd
Hvala svima na savetima !
@Falcon037
Planirao sam da uzmem original Alfine felne. Sad sam pogledao prečnike točkova (felna+guma). Rezultati su sledeće: Trenutno imam fabričke čelične felne sa gumama 185/65-15, čiji je prečnik 62,2 cm. Kad npr. 215/45-17 imaju prečnik 62,5 cm. Kod 205/50-16 prečnik je 61,1 cm, a kod 205/55-16 prečnik je 63,2 cm. Sad, logika mi kaže da recimo kod ovih 17-ica felne će podići auto 3 mm u odnosu na staru visinu?
Ako neko ima neko drugo mišljenje, može reći !
@Falcon037
Planirao sam da uzmem original Alfine felne. Sad sam pogledao prečnike točkova (felna+guma). Rezultati su sledeće: Trenutno imam fabričke čelične felne sa gumama 185/65-15, čiji je prečnik 62,2 cm. Kad npr. 215/45-17 imaju prečnik 62,5 cm. Kod 205/50-16 prečnik je 61,1 cm, a kod 205/55-16 prečnik je 63,2 cm. Sad, logika mi kaže da recimo kod ovih 17-ica felne će podići auto 3 mm u odnosu na staru visinu?
Ako neko ima neko drugo mišljenje, može reći !
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
- mmilcic
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS 120KS 2002. god.
Fiat 124 Berlina 1.2 60KS 1969. god. - Lokacija: Leskovac
- Boban204
- Garaža: AR 156 1.8 TS '02 rest.
Nema potrebe da spuštaš, ja vozim na 225/45-17 i dovoljno je nisko i tvrdo
Re: alu felne
Musashi napisao:Jedan savet bih zamolio..
Nema potrebe da spuštaš, ja vozim na 225/45-17 i dovoljno je nisko i tvrdo

- ilija156
- Garaža: alfa GT
Jel ima neko preporuku za plasticne prstenove da mi napravi (Beograd) koji ne udara sa cenom kao pojedini (DAN.. I ROK.)?
- giska
- Garaža: Alfa Romeo 33 Boxer 16v. QV
Alfa Romeo 146.1.4 T.S. - Lokacija: Novi Sad
Imam ja drugara što radi na strugu,prošli put sam mu odneo kolicu i 500din.
Samo što je to u Beočinu...
Samo što je to u Beočinu...
- sale_75
- Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C - Lokacija: Beograd
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Samo je pitanje koliki je offset na tim felnama a koliki na Floridinim, možda mora distancer da se stavlja, a to može da znači i potrebu za dužim šrafovima. Sve to povećava cenu, pa treba imati na umu.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Florida ima problematične zadnje rubove, mnogo je uska hoće felna da češe o rub mora da se pazi na ET.Vozio nekad Floridu pa znam za jadac, najbolje prvo da se proba.
- bigboss894
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS