Od skoro sam ponosni vlasnik Alfe 156 1.8 1998 god. Kada dam kontakt iza radio aparata se cuje cudan zvuk, zujanje. Svi prekidaci za klimu i ventilator su iskljuceni. Probao sam da ukljucujem i iskljucujem prekidace, ali se isto desava.
Ukoliko neko zna ocemu se radi neka pomogne, pokida mi zivce.
AR 156 Cudan zvuk iza radija
- spop
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Verovatno klapna za recirkulaciju vazduha koja se automatski otvara ili zatvara kad daš kontakt. Nije ništa strašno 
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- spop
Nije strasno, ali kako to da resim.
Da napomenem, ovo zujanje ne prestaje dok ne skinem kontakt, tj. ugasim auto. Zuji non stop za sve pare i u voznji i na kontaktu.
Da napomenem, ovo zujanje ne prestaje dok ne skinem kontakt, tj. ugasim auto. Zuji non stop za sve pare i u voznji i na kontaktu.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- spop
Ok, ali to zuji non stop kada je na kontaktu i kada auto radi. Prestane kada ga ugasim.
- sErGiO
Pretpostavljam da se zaglavila u nekom međupoložaju pa se zato čuje non stop. Nema tu neke pomoći osim da rastaviš sve živo i da je očistiš ili zameniš a to je popriličan posao.
- spop
- sErGiO
Jedino što mi pada na pamet je čupanje nekog osigurača ali pošto ne verujem da je to jedina stvar koja je vezana na taj osigurač pretpostavljam da bi time dobio da ti još ponešto ne radi. Iskopaj na netu negde neki workshop manual za 156 pa čitaj, možda i skontaš kako bi to moglo da se reši 
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Hoće to kod 156-ice!
Najlakše, najbezbolnije i najjeftinije rešenje - pusti muziku i nećeš čuti taj zvuk
Ja sam se sa tim prosto srodio, navikao i godinama vozio. Nije štetno po bilo kom osnovu, a trebalo bi očerupati pola auta da se locira i reši problem sa zujanjem...
Najlakše, najbezbolnije i najjeftinije rešenje - pusti muziku i nećeš čuti taj zvuk
Ja sam se sa tim prosto srodio, navikao i godinama vozio. Nije štetno po bilo kom osnovu, a trebalo bi očerupati pola auta da se locira i reši problem sa zujanjem...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
- spop
Tacno, zuji taj ventilatorcic, koliko posla ima da se razmontira centralna konzola.
Probao sam kompresorom da produvam, malo se manje cuje, ali se i dalje cuje.
Probao sam kompresorom da produvam, malo se manje cuje, ali se i dalje cuje.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Aj kad se vec ovo spominje da pitam i ja: desilo mi se par puta da se iza radija cuje neko kucanje kao sat, i to traja nekih 30ak sekundi i stane. Za godinu dana sam to primetio 2-3 puta, jel zna neko sta je?

- Miskoni
- Garaža: 147 1.6TS 120ks Distinctive '03.
Giulietta 1.4/170ks '11. - Lokacija: Beograd
Taj motorčić iza senzora se i kod mene baš čuo. Ima posla, pipava stvarčica je u pitanju ali samo lagano i nema greške. Doduše, na 147-ici se skida samo jedinica za klimu, ne mora cela konzola.

bums85, ista stvar i kod mene, neka od klapni pokušava da se namesti u početni položaj. U mom slučaju "satić" se čuje samo kada je uključeno duvanje na gore ili kada se isključi klima pa vraća klapne. Ne uvek, ali dovoljno često da se primeti.
Postoji opcija reseta klime, odnosno klapni, ume da pomogne:
- otkačiti akumulator
- sačekati 5 minuta
- spojiti akumulator
- sačekati 5 minuta, bez davanja kontakta
Čuće se pomeranje klapni jer klima radi kalibraciju. Sačekati da se sve potpuno završi jer ako se prekine, opet će biti "kuckanja".

bums85, ista stvar i kod mene, neka od klapni pokušava da se namesti u početni položaj. U mom slučaju "satić" se čuje samo kada je uključeno duvanje na gore ili kada se isključi klima pa vraća klapne. Ne uvek, ali dovoljno često da se primeti.
Postoji opcija reseta klime, odnosno klapni, ume da pomogne:
- otkačiti akumulator
- sačekati 5 minuta
- spojiti akumulator
- sačekati 5 minuta, bez davanja kontakta
Čuće se pomeranje klapni jer klima radi kalibraciju. Sačekati da se sve potpuno završi jer ako se prekine, opet će biti "kuckanja".