Iako moju Alfu mazim pazim i redovno odrzavam, godine eksploatacije su ponegde pochele da ostavljaju traga, a ono shto me u poslednje vreme zestoko nervira, to su promene na vozachevom sedishtu... Koza je poprimila onaj odvratni uglachani izgled i presijava se k'o da sam je premazao bezbojnim lakom, i odudara od ostatka koze u kolima, koja i dalje ima "mladalachki" izgled, bez ikakve pohabanosti, uglachanosti i naznake skore ispucanosti, kao shto je to sluchaj sa mojim, vozachkim sedishtem.
Dakle, ima li neko neki savet po principu uradi sam, koji bi pomogao da se kozi barem koliko toliko vrati mladalachki izgled, i da se sprechi odnosno uspori dalje glachanje/habanje. Naravno i saveti tipa "idi kod ovog ili onog, u onaj ili ovaj servis" su takodje dobrodoshli.
Unapred hvala!
Kozni enterijer
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
- Spacemaster
- Garaža: Alfa Romeo 147 Selespeed 2.0 - 150KS (2006 god.)
Evo ti moj predlog. Uradi presvlačenje sedišta novom kožom ili nekim drugim materijalom. Peglanja, i ispravljanja krivih drina dovšće ti samo do jačeg sjaja.
Lik koji se bavi presvlačenjem svega i svačega (specijalnost mu ej koža) živi u UB-u (jedino što ti je mozda malo dalje oko 60km od BG-a), ali radi da ne veruješ koliko dobro.
Zoran 064/8834909
Lik koji se bavi presvlačenjem svega i svačega (specijalnost mu ej koža) živi u UB-u (jedino što ti je mozda malo dalje oko 60km od BG-a), ali radi da ne veruješ koliko dobro.
Zoran 064/8834909
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Mislim da ti samo dobar kozar moze dati dobar savet u ovom slucaju... jer stvar nije za igranje i eksperimentisanje....
Koliko sam informisan, najbolji kozar je Sova, TC piramida... imas i ljudi sa foruma koji su radili kod njega... Odes, covek pogleda i kaze ti sta i kako...
Koliko sam informisan, najbolji kozar je Sova, TC piramida... imas i ljudi sa foruma koji su radili kod njega... Odes, covek pogleda i kaze ti sta i kako...
- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Znam da mitrowsky rece 2500 din presvlacenje rucice menjaca, to mi nije puno u opste.. ali ako je 2500 rucica, pitaj boga koliko je za sediste
Re: Kozni enterijer
dexxxter napisao:I sakri usi, BIJEEEEEE.....

- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Sticajem okolnosti imao sam priliku da odem na jedan od placeva gde rasturaju Alfe u Madjarskoj.....imas setova kakvih hoces, plavih, zutih , crvenih cene su oko 200-300 eura za set.......ukoliko imaju engleza sa unutrasnjom bojom kakva je tvoja moze da se desi da je sediste koje tebi treba (vozacevo ali u englezu suvozacevo) kao novo ili u odlicnom stanju....ne verujem da moze da se uzme raspareno ali pretpostavljam da za 200 eura niko nece presvuci celu unutrasnju garnituru i napred i nazad kvalitetno u kozu...a ovo je fabrika varijanta 

Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Hvala na iformacijama drugari... Presvlachenje je uzasno skupa varijanata, plus bojim se da nema shanse da ispadne k'o fabrichko... I nekako volim ovaj MOMO logo utisnut u kozu. Koliko kapiram svi ste misljenja da nema nikakve hemije odnosno postupka koji bi kozi vratilo prvobitan izgled, odnosno jednom kada se koza uglacha gotova stvar? Ne bih bash da presvlachim celo sedishte, koje je osim tog uglachanog efekta, u sushtini u dobrom stanju, mislim nije nigde pukla ili odvaljena...
Ova ideja o kupovini celog sedishta, iz neke extra ochuvane, a slupane 156-ce mi se chini prihvatljivom...
Naravno josh nisam doneo odluku shta cu da uradim, tako da ako se neko josh nechega doseti, samo napred... Najvishe bih voleo kada bi nekom kvalitetnom hemijom mogao da popravim stvar... Mozda Nivea sa Q-10
... Shalu na stranu, ako neko zna neko dobro zashtitno sredstvo koje bi sprechilo da se isto desi i sa ostatkom eneterijera cenio bih info...
Ova ideja o kupovini celog sedishta, iz neke extra ochuvane, a slupane 156-ce mi se chini prihvatljivom...
Naravno josh nisam doneo odluku shta cu da uradim, tako da ako se neko josh nechega doseti, samo napred... Najvishe bih voleo kada bi nekom kvalitetnom hemijom mogao da popravim stvar... Mozda Nivea sa Q-10

- caldari
- Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08 - Lokacija: Stockholm
Oma odlicnih sredstava samo poitanje da l ima da se kupi u Srbiji...
Za presvlacenje kozom tuku po usima u Bg i okolina zato su u Nisu bili neki likovi extra kvalitet cena smeshna... mislim da imam negde broj .. Naravno ukoliko teis za savrsenim fabrichkim izgledom.. moras da imas isti materijal...
Za presvlacenje kozom tuku po usima u Bg i okolina zato su u Nisu bili neki likovi extra kvalitet cena smeshna... mislim da imam negde broj .. Naravno ukoliko teis za savrsenim fabrichkim izgledom.. moras da imas isti materijal...
- pejo
- Garaža: ALFA 156
operi dobro sedishte dechijim sapunom ili sapunicom ostavi da se osushi i namazi kremom za kozu najkvalitetnijom shto nadjesh.oko 600 do 1000 din koshtaju.ako ti se nije pocepalo i izlizala boja nevidim razloga da presvlachish.ja imam majstora u PA koji to radi za 50e sa tvojim materijalom po sicu.
MISLIO SAM...je majka svih zajeba
moj mob 069/1468-109 viber
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Ako nije problem, molim te objasni nam malo detaljnije gde je taj plac gde si bio. Trebao bih da ga posetim!
milosh024 napisao:Sticajem okolnosti imao sam priliku da odem na jedan od placeva gde rasturaju Alfe u Madjarskoj.....imas setova kakvih hoces, plavih, zutih , crvenih cene su oko 200-300 eura za set.......ukoliko imaju engleza sa unutrasnjom bojom kakva je tvoja moze da se desi da je sediste koje tebi treba (vozacevo ali u englezu suvozacevo) kao novo ili u odlicnom stanju....ne verujem da moze da se uzme raspareno ali pretpostavljam da za 200 eura niko nece presvuci celu unutrasnju garnituru i napred i nazad kvalitetno u kozu...a ovo je fabrika varijanta
Ako nije problem, molim te objasni nam malo detaljnije gde je taj plac gde si bio. Trebao bih da ga posetim!

- milosh024
Nije nikakav problem, samo ne znam da li ce se smatrati kao epp......pusticu ti sve na pm, ako nekom treba takodje nek trazi...za 166 je bas bilo dosta komplet ai to koznih, ne znam da li ti zbog tiga treba to mesto ali cisto da znas da ima toga dosta....
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Mislim da nije problem da to objavis ovde a mozes da mi pustis na pp.
Veliki pozdrav i menjaj tu soferku odmah
Veliki pozdrav i menjaj tu soferku odmah

- speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
Neka preporuka?pejo napisao:...namazi kremom za kozu najkvalitetnijom shto nadjesh.oko 600 do 1000 din koshtaju

-
Sa
- Drug Član
- pejo
krem posuda sa crvenom etiketom
TURTLE WAXspeedfreak968 napisao:Neka preporuka?pejo napisao:...namazi kremom za kozu najkvalitetnijom shto nadjesh.oko 600 do 1000 din koshtaju
leather cleaner & conditioner
- pejo
pejo napisao:TURTLE WAXspeedfreak968 napisao:Neka preporuka?pejo napisao:...namazi kremom za kozu najkvalitetnijom shto nadjesh.oko 600 do 1000 din koshtaju
leather cleaner & conditioner

- milosh024
Evo linka, ovo je stranica koja pokuzuje ono sto mu je najnovije u ponudi....ako vam ne otvori slike vozila koja se prodaju u delove kliknite ispod natpisa na fotoalbum
LINK KA SAJTU
obicno na sajtu nema ni deseti deo onoga sto kod coveka stvarno ima, ja sam bio i video......do nedavno su kozna sedista za 156 bila na akciji za 200 eura za set.....naravno ta je cena ako neko ode po njih, oni se nalaze na severu Madjarske na Slovackoj granici.....
mogu da pomognem oko nabavke ovih delova, sto se tice pregovaranja (zbog jezika jer nekada ne odgovore na mail na engleskom jer slabo razumeju) i logistike, kontakt na pm pa cemo se dogovoriti

LINK KA SAJTU
obicno na sajtu nema ni deseti deo onoga sto kod coveka stvarno ima, ja sam bio i video......do nedavno su kozna sedista za 156 bila na akciji za 200 eura za set.....naravno ta je cena ako neko ode po njih, oni se nalaze na severu Madjarske na Slovackoj granici.....
mogu da pomognem oko nabavke ovih delova, sto se tice pregovaranja (zbog jezika jer nekada ne odgovore na mail na engleskom jer slabo razumeju) i logistike, kontakt na pm pa cemo se dogovoriti
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
A sad ozbiljno i da ne otvaram novu temu: aftermarket grejači u sedištima Alfe - gde, koliko i kako?
A jel' ima neko sredstvo da ti zimi ne bude 'ladno na kožnim sedištima...

A sad ozbiljno i da ne otvaram novu temu: aftermarket grejači u sedištima Alfe - gde, koliko i kako?
Alfa je stil... ostalo je status...
- Semi
- Garaža: Alfa Romeo Stelvio 2.0 280
Uf, tema jeste stara, ali ajde da ne otvaram novu sličnog sadržaja.
Počeo sam malo da gledam kožne enterijere za svoju Alficu - e sad, moja je 1998. godište, a zanima me da li na moju paše enterijer sa bilo koje 156-ice, recimo sa restyling-a (kako samo unutrašnjeg, tako i spoljašnjeg)?
Hvala
Počeo sam malo da gledam kožne enterijere za svoju Alficu - e sad, moja je 1998. godište, a zanima me da li na moju paše enterijer sa bilo koje 156-ice, recimo sa restyling-a (kako samo unutrašnjeg, tako i spoljašnjeg)?
Hvala