Imam 147-cu 1.6 2002 godiste i vec neko vreme se mucim sa greskom koja mi se gavlja gde pise immobilizer/asr failure i gde onda ne mogu da upalim auto. Auto je bio kod majstora vec par puta, stavljen je novi akumulator al greska se i dalje pojavljuje. Par stvari sam primetila empirijski - ima neke veze sa rucnom kocnicom koju kada spustim cesto greska nestane, ali ne uspe uvek ta fora. Takodje ako upalim i ugasim asr dugme greska isto nekada nestane. A nekada nista ne upali. Naravno kad je odvezem kod elektricara situacija je kao u onom crtanom filmu zaba koja peva - auto pali besprekorno po 100 puta ga covek cima i svaki put upali lepo. Cim krenem da vozim, posle par puta javi se greska.
Kad guglujem ovu gresku ispadaju razna resenja od problema sa akumulatorom (sto kod ene nije slucaj posto je nov), do problema sa ECU-om (sto kod mene ne prijavljuje gresku na dijagnostici), do jednostavnih "resenja" tipa otkociti podesavanje volana i protresti, protresti i ocistiti zice ispod volana i konektore, otkaciti negativni spoj na akumulatoru na 15 min....
Mene interesuje dal se neko vec sretao sa ovim problemom i dal je moguce da ovaj problem zaista nema resenje ni pravi uzrok vec da svaki put moram da tresem zice ili volan ili izvodim neki drugi indijanski ritual??
Immobilizer/ASR failure
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Ako je ECU onda ti nece ispisati da je on upitanju vec ce bacati tako neke greske, tip crklo ovo ti zamenis to on prijavi drugo i tako dalje...
Al zar mi ne bi dijagnostika (ne u kolima vec na kompjuteru kad povezem board kompjuter) pokazivala da je ECU faulty?
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
99% su neki losi kontakti problem.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
To i ja mislim samo je pitanje koji a to je bas zeznuto naci. Bio mi je auto ceo dan kod elektricara i nista...Moze biti maltene bilo sta.
Interesovalo me je samo dal se neko susretao s takvom greskom i koji je kod njega bio problem.
Interesovalo me je samo dal se neko susretao s takvom greskom i koji je kod njega bio problem.
- Japa
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0ts
i ja imam slican problem na 156 2.0ts 98god, samo sto kod mene se upali code kljuc na tabli i nece da upali auto, moze da vergla ali nece da upali. i onda okrecem kljuc nekoliko puta na kontaktu dok ne nestane, nekad nece ni po 20 puta kad okrenem, pa drmnem kabolve ispod volana i onda ugasi odma, tako da su verovatno neki kontakti, ali mi se to retko desava, mozda jednom u 2 nedelje. a menjao sam i akumulator, tako da nije to.
- darkobb
- Garaža: Alfa 147 1.9 jtd
Meni se ta greska pojavila prvi put pre 4 meseca, izvadio kljuc vratio i upalio normalno, danas mi se isto desilo, ubacim kljuc kad ono imobilizer failure i kljuc nacrtan, samo ga izvadim i vratim on pali. malo sam se raspitivao oko toga, postoji mogucnost da se iskljuci na dijagnostici taj imobilajzer, moze da se desava ako je prljav kljuc, kontakti ispod volana. Meni jos nije tako ucestalo ali cu malo da se pozabavim sa tim, sutra su sve kontakte ispod volana da naprskam sa kontakt sprejom.... pa polako redom.
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Komp, ali prvo probaj kontakte na njemu, meni je na 156 tako izbacivao vdc failure i code i nije dao da upali, posle kad sam izvalio da je komp, odradio sam duvaljkom kontakte u njemu i resio privremeno problem, posle mesec dana je otegao papke. Ali tu sam ja kriv jer sam malo vise natezao plocu kad sam je odvaja od kucista da bi dosao do eeproma