daljinsko paljenje auta,iskustva?
- cile-pa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
jako me zainteresovalo daljinsko paljenje auto,pogotovo za zimu je extra..zanima me ima neko mozda ugradjeno?pa da mi kaze sta i kako ide,kakva je cena i dal vredi?unapred hvala i pozdrav celoj ekipi alfista! 
- necromancer
- Garaža: Alfa romeo 156 2.0
Moje misljenje je da je to apsolitno bespotrebno, a moze biti i opasno.
Prvo ne znam kako bi se to izvelo jer koliko ja znam kljuc mora biti u bravi da bi se ocitao kod, a i da se uspe da se zaobidje to, bilo bi lakse ukrasti ga.
Pored toga, ako se sve napravi da to funkcionise kako treba, i ako hoces stalno da koristis tu opciju auto uvek moras da ostavljas na parkingu u leru. Sto ja mislim da je bzvz, a moze da se desi i da se zeznes i da ga upalis dok je u brzini i eto stete, mada moze da se stavi blokada dok je u brzini.
Sve u svemu mnogo posla zbog nicega (moje misljenje)
Prvo ne znam kako bi se to izvelo jer koliko ja znam kljuc mora biti u bravi da bi se ocitao kod, a i da se uspe da se zaobidje to, bilo bi lakse ukrasti ga.
Pored toga, ako se sve napravi da to funkcionise kako treba, i ako hoces stalno da koristis tu opciju auto uvek moras da ostavljas na parkingu u leru. Sto ja mislim da je bzvz, a moze da se desi i da se zeznes i da ga upalis dok je u brzini i eto stete, mada moze da se stavi blokada dok je u brzini.
Sve u svemu mnogo posla zbog nicega (moje misljenje)
- cile-pa
pa i to sto kazes,zamisljam vec -10 rucna mi zaledi mogu da ga grejem do sutra dzaba mi,iako je redovno koristim 
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Dobra je stvar to daljinsko paljenje. Ako ništa taman par minuta da pokrene grejače u sedištima zimi. Kod mene je malo lakše rešiti neke stvari. Naprimer kod mene je već fabrička blokada da nemože da zavergla u brzini. Blokadu već imaš na alarmu tako da je imobilajzer višak. Još ostane ručna ili klocna.

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Postovi o zagrevanju u leru su premešteni ovde:
viewtopic.php?f=13&t=56376
viewtopic.php?f=13&t=56376
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Daljinsko paljenje auta se stavlja samo na aute sa automatskim menjacem, jer kod automatika moras ga staviti u P(arking) poziciju da bi izvukao kljuc.
E sad koliko je pametno iz sigurnosnih razloga stavljati tako nesto ne znam..
E sad koliko je pametno iz sigurnosnih razloga stavljati tako nesto ne znam..
- cile-pa
ipak sam odustao,jer nisam bio upucen da pri nizim tem[peraturama moze odma da se krene a da se ne greje auto..hvala svima na odgovorima i sto su ucestvovali 
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
@Bug, na većini automatika mora da se pritisne kočnica da bi mogao ključ da se okrene, barem one novije koje sam ja vozio dok kid starijih to nije praksa...
Postoji grejač motora koji radi na struju (230V) A takodje i grejač kupea koji se uključuje na tajmer - to je prava stvar za ljude koji žive u područjima gde je zima jača ili nemaju garažu...
Postoji grejač motora koji radi na struju (230V) A takodje i grejač kupea koji se uključuje na tajmer - to je prava stvar za ljude koji žive u područjima gde je zima jača ili nemaju garažu...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Još jedna mogućnost - dodatno grejanje rashladne tečnosti - korisno i za "normalne" temperature...
Ideje u http://www.alfaowner.com/Forum/tuning-a ... ost4876947

Ideje u http://www.alfaowner.com/Forum/tuning-a ... ost4876947

Alfa je stil... ostalo je status...
- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed