Kao sto naslov kaze zanima da li je moguce na 147 manuelnu klimu prevesti u automatsku?
Prevodjenje manuelne klime u automatsku
- Gremlin
- Garaža: Alfa 147 JTD 16V
Pozdrav drugari
Kao sto naslov kaze zanima da li je moguce na 147 manuelnu klimu prevesti u automatsku?
- DraganUS
- Garaža: AR 156 JTD 85KW 2001
Re: Prevodjenje manuelne klime u automatsku
Jeste, velik posao, velik rizik, vise ti se ispalti prodati auto i uzeti jednu koja vec ima automatsku klimu koja je fabricki ugradjena
- Veloce
- Saradnik Uprave

- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Zbog cega je veliki rizik ? Mislim da je glupo menjati auto samo zbog klime..
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Mislim da je značajnije pitanje šta uopšte dobijaš prepravkom manuelne klime u automatsku?
Jel ti teško da peške podesiš temperaturu? Jel ti baš mnogo znači da se suvozač oladi dva stepena više nego vozač? I dali je uopšte moguće da suvozač i vozač u istom automobilu sede na različitim temperaturama a nisu ni 20 cm jedan od drugog? I ako je moguće vredi li ta zjebancija 100 eura, ili 300 eura ili koliko ti uopšte vredi?
Ja za 10 god vožnje auta sa dvozonskom klimom još ni jednom tu funkciju nisam upotrebio, i da kupujem nov auto nikad ni euro nebi dao za to...
Važno je da auto ima klimu, a sad dali je jednozonska ili dvozonska to je više marketing nego realna potreba. Toliko različitih faktora utiče na temperaturu u kabini da kad ih sve sagledaš shvatiš da je najmanje bitno kako funkcioniše dugme kojim klimu pališ i gasiš.
E sad, da vozač ne oseti kad suvozač prdne - e to bi već bila interesantna opcija
Jel ti teško da peške podesiš temperaturu? Jel ti baš mnogo znači da se suvozač oladi dva stepena više nego vozač? I dali je uopšte moguće da suvozač i vozač u istom automobilu sede na različitim temperaturama a nisu ni 20 cm jedan od drugog? I ako je moguće vredi li ta zjebancija 100 eura, ili 300 eura ili koliko ti uopšte vredi?
Ja za 10 god vožnje auta sa dvozonskom klimom još ni jednom tu funkciju nisam upotrebio, i da kupujem nov auto nikad ni euro nebi dao za to...
Važno je da auto ima klimu, a sad dali je jednozonska ili dvozonska to je više marketing nego realna potreba. Toliko različitih faktora utiče na temperaturu u kabini da kad ih sve sagledaš shvatiš da je najmanje bitno kako funkcioniše dugme kojim klimu pališ i gasiš.
E sad, da vozač ne oseti kad suvozač prdne - e to bi već bila interesantna opcija
- Gremlin
Manuelna klima jednako duva, dok se automatska da kazem "utisa" kad postigne zadatu temperaturu.. To mi je vazno:)
I lepse izgledaju komande kod automatske
I lepse izgledaju komande kod automatske
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Sve je to tačno, ali pošto je manuelna jednozonska a automatska dvozonska prepakivanje podrazumeva razvaljivanje pola automobila da bi ugradio mehanizme koji razdvajaju zone, senzore temperature koji pomažu automatici i ostalo, a to je toliko veliki posao da se jednostavno ne isplati. Ili da radiš sve sam ili da nekom majstoru finansiraš školovanje deteta...
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Kad auto dostigne tempreturu, a ti ga sam stišaš na "keca", pa se ništa neće čuti. Besmislen posao.
Acqua-Olio-Benzina
- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Ma i na dvojci radi besumno, ili je to kod mene zbog brundanja motora
Ali poenta je gora navedena.
Ma i na dvojci radi besumno, ili je to kod mene zbog brundanja motora
Ali poenta je gora navedena.
- Gremlin
A je l' bi mogao samo panel sa komandama da se zameni?
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS
Ne bi trebalo da moze. Na digitalnoj imas dosta malih motorica koji pomeraju klapne,plus senzori,plus sto su strane odvojene.
Mislim da nemas potrebe da juris sve to. Od kad imam auto nisam pomislio da namestam drugu temperaturu kod suvozaca i kod mene. Za automatiku zaboravi,leti ces se smrznuti dok docekas da on sam smanji ventilator jer gotovo nikad nece ohladiti na 16 stepeni koliko stavim,a zimi nikad 32. Tako da stalno vrtim tockic i sam namestam sta mi odgovara.
Mislim da nemas potrebe da juris sve to. Od kad imam auto nisam pomislio da namestam drugu temperaturu kod suvozaca i kod mene. Za automatiku zaboravi,leti ces se smrznuti dok docekas da on sam smanji ventilator jer gotovo nikad nece ohladiti na 16 stepeni koliko stavim,a zimi nikad 32. Tako da stalno vrtim tockic i sam namestam sta mi odgovara.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
vecina ljudi koristi automatsku klimu kao manuelnu jer ne moze da postigne da ohladi zbog velike razlike u temperaturi.

- nidza
- Garaža: ex 159
Kod mene je uvek na automatici, tj možda jednom u 2 meseca čačnem nešto sem točkića za podešavanje temperature. Često sam u prilici da vozim 156ti, takođe se vrlo slično ponaša.
Mislim da je problem što ljudi ne koriste automatski klimu kako treba, tj mnogo je lakši život kada se skapira ta njena logika i onda je koristiš u svoju korist umesto da se boriš protiv nje. Ako se koristi kao manuelna, onda je bolje da imaš manuelnu. Ja se ne bih vraćao na manuelnu ako bude moglo da se bira.
Mislim da je problem što ljudi ne koriste automatski klimu kako treba, tj mnogo je lakši život kada se skapira ta njena logika i onda je koristiš u svoju korist umesto da se boriš protiv nje. Ako se koristi kao manuelna, onda je bolje da imaš manuelnu. Ja se ne bih vraćao na manuelnu ako bude moglo da se bira.
- djn125
- Garaža: Alfa romeo 147 TS 120KS