Trapovi na našim Alfama
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
- dragan 666
- Garaža: alfa 147 1.9jtd
yamaha v star 650 - Lokacija: brdo
elem narode kod mene blans je 4 viljuske na obe strane 2 stabilizatora gumice balans stangle ime proizvojdaca nesto na A +ruke 6000 dinara jel to puno i +mali servis
ja sam sve nabbavio samo ruke?
- alfista012
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4JTD
Zakazao sam kod Trifunovica, vidim da ga hvale pojedini, nadam se da ce biti sve ok 

- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
trifunovic koliko znam svoje viljuske kad proda, besplatno ih ugradjuje. Jedino sto naplacuje jeste reglaza trapa...
ivan dodatno naplacuje zamenu, ali ne znam koliko...
Kod tejovica nisam bio.
E sad. Meni je trifunovic trazio 1500 din za ruke za zamenu gumica balans stangle, ali sam morao da ih donesem. Uglavnom to je najteze za zameniti... A kad vec to radi, lako ce staviti jos 4 viljuske...
Mali servis je 1000-1500 din ruke.
Re: Trapovi na našim Alfama
pa i nije malodragan 666 napisao:elem narode kod mene blans je 4 viljuske na obe strane 2 stabilizatora gumice balans stangle ime proizvojdaca nesto na A +ruke 6000 dinara jel to puno i +mali servis

trifunovic koliko znam svoje viljuske kad proda, besplatno ih ugradjuje. Jedino sto naplacuje jeste reglaza trapa...
ivan dodatno naplacuje zamenu, ali ne znam koliko...
Kod tejovica nisam bio.
E sad. Meni je trifunovic trazio 1500 din za ruke za zamenu gumica balans stangle, ali sam morao da ih donesem. Uglavnom to je najteze za zameniti... A kad vec to radi, lako ce staviti jos 4 viljuske...
Mali servis je 1000-1500 din ruke.
- dragan 666
di ja da dolazim jbt tu ne znam odakle si ?
elem bilans do sada 4 viljuske mlai servis desna guma kinetickog stabilizatori 2 komada gumice balans stangle ruke
bem ti 300 evra razloga.....jedino kad je skidao balans stanglu morali su skinuti tj raskaciti aspuh od motora?
segrt zuri kazem mu ja de ti nacapaj malo masti i sastruzi de su bile stare gumice kaze on meni zrimradimo do 2 kad ga nisam preko zuba razvalio ai nemam malu ruku znaci puko sam...sad se radi reglaza trapa pitanje da li bi trebalo balansirati i tockove? ili než
elem bilans do sada 4 viljuske mlai servis desna guma kinetickog stabilizatori 2 komada gumice balans stangle ruke
bem ti 300 evra razloga.....jedino kad je skidao balans stanglu morali su skinuti tj raskaciti aspuh od motora?
segrt zuri kazem mu ja de ti nacapaj malo masti i sastruzi de su bile stare gumice kaze on meni zrimradimo do 2 kad ga nisam preko zuba razvalio ai nemam malu ruku znaci puko sam...sad se radi reglaza trapa pitanje da li bi trebalo balansirati i tockove? ili než
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...

Nema potrebe za balansiranjem tockova.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- dragan 666
ih auto leti malo je falilo da izginem danas...auto e preporodi ne vuce u stranu ekstra vredelo je novca ulozeno...zivota mi nikad nisam ovako bio odusaevljen (sem 911 porsea...) de su mi ci bile sve ove godine......iskreno kajem se...sto je ranije nisam kupio...
- alfista012
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.4JTD
Resen zadnji trap danas kod Trifunovica... Svaka pohvala, maksimalno korektni momci... Sada je sve super...

- MiloshBg
Na 156ici mi se desava da mi se zadnji deo auta premesta kad predjem preko rupa, malo vecih neravnina, tramvajskih sina... To je posebno izrazeno kad vozim 17ice, sa 15icama nisam primetio. Da napomenem da mi pozadi nista ne lupa, a prosle godine su stavljeni novi amortizeri, Kayaba. Sta moze biti problem?
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
- MiloshBg
Ne lupa nista, cak na sitnim neravninama nisam ni primetio da se gubi.
- mara014
- Garaža: Alfa Romeo
Pozdrav, zovem se Marija. Interesuje me sledece, nova sam i ne znam gde da trazim resenje.
Koliko kosta zamena gumica na balans stangli? Treba i neka kugla da se zameni, pa me i za to interesuje cena. Hvala vam unapred.
Koliko kosta zamena gumica na balans stangli? Treba i neka kugla da se zameni, pa me i za to interesuje cena. Hvala vam unapred.
- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Podosta,meni su jednom pominjali cak 50 evropskih, posto ima dosta posla
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- mara014
Nisam navela, radi se o Alfi 147. Radio bi nam to drugar koji se bavi mehanikom, ali ne znam koje su cene gumica i koliko ih ima?
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
gumice su jeftine, 200din komad sam ja platio prosle godine... medjutim ima dosta posla oko zamene, tako da nemoj da te cudi ako ruke budu 20-30E recimo...
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Imas nekoliko cena
238 din
850din
694din
Mislim da ova najskuplja rikambijeva od 850 din, koja je pre 15 dana kostala preko 1100 nije nista bolja od ove od 238din u AP sportu.
Ja sam uzeo te najskuplje misleci kao da su sa slike, posto imaju kao neko "teflonsko ojacanje".
Kad sam video te gumice uzivo, nisu bas tako fensi kao na slici, sa sivkastim teflonskim ojacanjem, nego bukvalno isto izgledaju kao ove od 238din
238 din
850din
694din
Mislim da ova najskuplja rikambijeva od 850 din, koja je pre 15 dana kostala preko 1100 nije nista bolja od ove od 238din u AP sportu.
Ja sam uzeo te najskuplje misleci kao da su sa slike, posto imaju kao neko "teflonsko ojacanje".
Kad sam video te gumice uzivo, nisu bas tako fensi kao na slici, sa sivkastim teflonskim ojacanjem, nego bukvalno isto izgledaju kao ove od 238din
- AckeB
- Drug Član
- Garaža: Gtv 916 2.0 Twin Spark Ph2
BMW e63 630i N52B30 6 Spd Manual
Mercedes Benz S210 E270 CDI Avantgarde
Ex Alfa Romeo
- 2001 Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
- 2000 Alfa Romeo 146 1.9 JTD 8v
- 2005 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm 16v - Lokacija: Sremska Kamenica
Gumice za 147-icu su 200-400din/komad, (postoje i skuplje ali mislim da nema potrebe za tim). Kao što je DjomlaN već napisao, ima posla oko zamene, tako da bi 30-ak E trebalo da bude sve zajedno.
Un amore, una vita - Alfa Romeo
- mara014
Hvala Vam momci. Kruze prce da su skipi za odrzavanje i kad kazem Alfa.. odmah su u fazonu...joooj to je skupo za odrzavanje,sta ce ti to.. a koliko vidim nije kao sto kazu.
- AckeB
- Drug Član
- Garaža: Gtv 916 2.0 Twin Spark Ph2
BMW e63 630i N52B30 6 Spd Manual
Mercedes Benz S210 E270 CDI Avantgarde
Ex Alfa Romeo
- 2001 Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
- 2000 Alfa Romeo 146 1.9 JTD 8v
- 2005 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm 16v - Lokacija: Sremska Kamenica
Ne treba verovati svemu što ljudi pričaju
(što bi Čvarkov rekao: "ne treba slušati sve starije, samo pametnije starije"
)
Da smo slušali druge verovatno nikada ne bismo vozili Alfe. Alfa je posebna i zaista pruža mnogo osmeha, zabave i uživanja u vožnji, a sve što traži je pažnja i ljubav.
p.s. Ne bi blilo loše predstaviti lepoticu u "Alfa Virusu"

Da smo slušali druge verovatno nikada ne bismo vozili Alfe. Alfa je posebna i zaista pruža mnogo osmeha, zabave i uživanja u vožnji, a sve što traži je pažnja i ljubav.
p.s. Ne bi blilo loše predstaviti lepoticu u "Alfa Virusu"

Un amore, una vita - Alfa Romeo
- Steva
- Garaža: Alfa 156 2.4jtd
Alfa 159 1.9JTDm sw - Lokacija: Beograd
Potrebna mi je pomoc,tj. Dali neki zna gde bih mogao da kupim prednji most na trapu za alfu 156 2.4 jtd,posle toga moram da radim i ceo prednji trap.Ako neko ima neku informaciju,bio bih mu veoma zahvalan.
- fan
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 2002
ex Alfa Romeo 156 JTD 2002
ex Alfa Romeo 147 1,6 TS 2001 - Lokacija: Valjevo
Konkretno kod moje 147 balan stangla je 23mm gumice koje sam montirao birth (izvinjavam se unapred ako je naziv proizvodjaca netacano napisan) cena 800 dinara po komadu.nemam primedbi.
Sa druge strane uvek ima alternativno resenje koje je jedan moj prijatelj inace zaista auto mehenacar primenio na jednoj Alfi Gt .
Vlasniku je sve bilo skupo jer je atomobil bio spreman za prodaju pa mu je mehanicar namotao bukvalno stari sigurnosni pojas oko balan stangle umesto gumica.Naravno tvrdi i da je ovo neobicno resenje skoro neunistivo
.
mara014 napisao:Hvala Vam momci. Kruze prce da su skipi za odrzavanje i kad kazem Alfa.. odmah su u fazonu...joooj to je skupo za odrzavanje,sta ce ti to.. a koliko vidim nije kao sto kazu.
Konkretno kod moje 147 balan stangla je 23mm gumice koje sam montirao birth (izvinjavam se unapred ako je naziv proizvodjaca netacano napisan) cena 800 dinara po komadu.nemam primedbi.
Sa druge strane uvek ima alternativno resenje koje je jedan moj prijatelj inace zaista auto mehenacar primenio na jednoj Alfi Gt .
Vlasniku je sve bilo skupo jer je atomobil bio spreman za prodaju pa mu je mehanicar namotao bukvalno stari sigurnosni pojas oko balan stangle umesto gumica.Naravno tvrdi i da je ovo neobicno resenje skoro neunistivo

- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Juce sam video alfu 156 sw koja stoji na pumpi Eco helenik na prodaju je,i malo je zagledao jer mi je cena ok 2350 evra za 2003 godiste,lepo izgleda i ima solidnu opremu,primetio sam da je menjao desnu gornju viljusku i na njoj imaju uvrnute mazalice na mestu gde su caure,sasvim zanimljivo resenje za skripanje,razni sprejevi su dobri ali kratkotrajni a mazalicom malo s vremena na vreme podmazes vodjicu i sam sraf i problem resen.

- Roll101
- Garaža: zidana sa metalnim vratima
a unutra:
156 1,9JTD mjet SW - Lokacija: Cacak
skoro sam bio kod majstora pregledao trap, nema nikakvih luftova.
Zna li se sta moze da bude?
MiloshBg napisao:Na 156ici mi se desava da mi se zadnji deo auta premesta kad predjem preko rupa, malo vecih neravnina, tramvajskih sina... To je posebno izrazeno kad vozim 17ice, sa 15icama nisam primetio. Da napomenem da mi pozadi nista ne lupa, a prosle godine su stavljeni novi amortizeri, Kayaba. Sta moze biti problem?

skoro sam bio kod majstora pregledao trap, nema nikakvih luftova.
Zna li se sta moze da bude?
DAS AUTO
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- alfa_gt
- Garaža: Alfa Romeo GT, 1.9 JTD, 2005 (Mala)