ALFA ROMEO 75 - Legende ne umiru!
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
jesu 100%...
nije lose... i dalje bih ispolirao rub ali ok, tvoje felne...
nije lose... i dalje bih ispolirao rub ali ok, tvoje felne...
- Nigy
- Garaža: .
- Dora
- honorable

- Garaža: FIAT :(
-
kilsonki
- Drug Član

Lepo i uredno!
Vise volim onu originalnu verziju ali moze i ovo da prodje...
Vise volim onu originalnu verziju ali moze i ovo da prodje...
- Nigy
- Nigy
-
kilsonki
- Drug Član

Eto, dok italijani traze neke sumanute novce kod engleza je prica malo drugacija..
http://www.ebay.co.uk/itm/1989-ALFA-ROM ... 3a8391162f
http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-19 ... 4d0f9e6327
http://www.ebay.co.uk/itm/1989-ALFA-ROM ... 3a8391162f
http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-19 ... 4d0f9e6327
- Nigy
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
- JaMaL
Pitanje:

Prva 2 cilindra su normalne svecice.
Ovo su treci i cetvrti.
Kabl za paljenje na trecem ima ogroman otpor, ostali su ok (1,2,4,b = 5ohm 3 =25ohma), kapa je oksidirala dosta na kontaktu treceg i cetvrtog takodje.
Sta moze da bude uzrok? Pada mi na pamet svasta, ali mozda je neko imao iskustva slicna? (povuce previshe struje na trecem zbog kabla pa nema dosta za cetvrti pa on onda oksidira i ima lose paljenje? moguce?)
Nema nekih simptoma u voznji, mogu da kazem nemirniji rad i ler, ali to zaista nije moguce utvrditi u ovom automobilu, L-jet fabricki radi nemirno malo...

Prva 2 cilindra su normalne svecice.
Ovo su treci i cetvrti.
Kabl za paljenje na trecem ima ogroman otpor, ostali su ok (1,2,4,b = 5ohm 3 =25ohma), kapa je oksidirala dosta na kontaktu treceg i cetvrtog takodje.
Sta moze da bude uzrok? Pada mi na pamet svasta, ali mozda je neko imao iskustva slicna? (povuce previshe struje na trecem zbog kabla pa nema dosta za cetvrti pa on onda oksidira i ima lose paljenje? moguce?)
Nema nekih simptoma u voznji, mogu da kazem nemirniji rad i ler, ali to zaista nije moguce utvrditi u ovom automobilu, L-jet fabricki radi nemirno malo...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ja sam pre par godina u rikambiju uzeo kablove i bili dobri
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- Nigy
Kablovi, razvodnik i dizne - sve prekontrolisi, dovedi u red, pa onda kreni dalje.
- JaMaL
Krenuo sam, ali ne mogu da nadjem kablove... tj. imaju svi neke noname kina/turska...
NGK vishe ne uvozi a champion ne zna odakle su kablovi, tj. znaju odakle ih uvoze ali ne znaju gde su napravljeni! Bosch je provereno fake...
svecice sam uzeo nove, a dizne nosim ove nedelje na komplet sredjivanje, vreme je, proslo je godinu dana od poslednjeg ciscenja...
videcemo, mene ne brinu te potrosne stvari to menajm redovno, kapa nema 1000 km... i dalje sam je promenio... brine me bobina... ne znam kako nju da proverim... a nova je preskupa za ovaj auto a polovna macka u dzaku...
NGK vishe ne uvozi a champion ne zna odakle su kablovi, tj. znaju odakle ih uvoze ali ne znaju gde su napravljeni! Bosch je provereno fake...
svecice sam uzeo nove, a dizne nosim ove nedelje na komplet sredjivanje, vreme je, proslo je godinu dana od poslednjeg ciscenja...
videcemo, mene ne brinu te potrosne stvari to menajm redovno, kapa nema 1000 km... i dalje sam je promenio... brine me bobina... ne znam kako nju da proverim... a nova je preskupa za ovaj auto a polovna macka u dzaku...
- Pittatore
- Drug Član

- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
- vojaalfa
- Drug Član

- Garaža: 156 1.8TS SW
Možda grešim, znači nisam siguran ali tu bi trebalo da idu kablovi sa umetcima od 1kohm.
-
kilsonki
- Drug Član

Bobinu mozes da proveris u bilo kojem krstenom servisu za dijagnostiku preko osciloskopa... Btw, ne znam zasto i dalje mantras sa tim L-Jetronic glupostima kada imas mogucnost da resis sve probleme i predjes na nesto sto ce raditi i u realnom svetu.
Re: ALFA ROMEO 75 - Legende ne umiru!
Ne kapiram, cistis dizne svakih godinu dana?JaMaL napisao:svecice sam uzeo nove, a dizne nosim ove nedelje na komplet sredjivanje, vreme je, proslo je godinu dana od poslednjeg ciscenja...
Bobinu mozes da proveris u bilo kojem krstenom servisu za dijagnostiku preko osciloskopa... Btw, ne znam zasto i dalje mantras sa tim L-Jetronic glupostima kada imas mogucnost da resis sve probleme i predjes na nesto sto ce raditi i u realnom svetu.
- JaMaL
S'obzirom koliko vozim auto... godinu dana je malo
od poslednjeg ciscenja dizni 1977 km tacno 

inace laki, to sam se pitao isto pre 10 dana... izvadio sam TO iz fioke i updatovao software na kompu, cisto da vidim da li jos uvek radi
i zapitao se isto to... jbg... problem je i dalje isti...
nesto sto ce raditi i u realnom svetu
inace laki, to sam se pitao isto pre 10 dana... izvadio sam TO iz fioke i updatovao software na kompu, cisto da vidim da li jos uvek radi
- Nigy
Jesi li probao u centru S, oni su valjda jos uvek uvoznici BOSCH-a, i trebalo bi da su origigi (naravno, kupovina na komad po duzini, ne celog kompleta za makinu, mada, ako sumnjas u originalnost, onda je ceo komplet pouzdanja varijanta, jer dolazi sa gumom koja ide preko plastike koja je oko razvornika)
- JaMaL
[youtube]ExR6I8j9yoQ[/youtube]
covek se zabavlja kako je pocela kisica tako su ruke pocele da lete po volanu, kao i zadnji kraj po stazi
ali dobar je... bolela su ga ramena sutra ujutru 100% xD
covek se zabavlja kako je pocela kisica tako su ruke pocele da lete po volanu, kao i zadnji kraj po stazi
- Nigy
A na 2:33 kada je poceo da trazi gde mu je rucica menjaca... 
Nego, koliki je fabricki minus za 75 na prednjim tockovima, i koliko moze da se ide preko bez da taj minus sahrani gume?
Nego, koliki je fabricki minus za 75 na prednjim tockovima, i koliko moze da se ide preko bez da taj minus sahrani gume?
- JaMaL