Neravnomerni rad motora
- mediorasi
- Garaža: Alfa romeo 147 77kW TS
Pozdrav svima, evo mucim se vec par meseci sam oko auta pa sam na kraju odlucio i da se obratim vama na forumu
. Imam alfu 147 TS 88KW 120Ks sa ugradjenim plinom, kada startujem mahinu motor na leru neravnomerno radi pa se zbog toga i ceo auto trese sto bas nervira, u toku voznje se to neprimecuje ali pod malim gasom hoce da se ugusi pa cak i ugasi. Zamenio sam 4 vece svecice (manje nisam mislim da nema potrebe), Stavio drugi protokometar (kupio sam polovan), Video sam da mi je izduvna grana naprsla i ispustala dim na tom mestu pa rekoh mozda mi tu lose meri lamda sonda zbog fals pritiska pa sam i nju zamenio, skinuo sam svaki konektor i masu osmirglao naprskao kontakt srejem i ponovo sve vratio i na kraju NISTA isti rad ostao.
- Mikele
- Drug Član

- Garaža: Alfa Romeo 147 2.0 ex 1.6
147 FL 2.0 - Lokacija: Beograd
Jel si cistio dizne mozda?
Ako ne možeš da napraviš sam,barem pokvari drugome
- mediorasi
- Mikele
- Drug Član

To samo kod majstora mozes da sredis koji ima aparate za proveru i ciscenje dizni,kada sam radio dizne u martu kostalo je 5 eura po ciscenju dizne tako da to nije neka cena,a realno dobro je uraditi preventivno zbog naseg kvaliteta goriva cesce..
- mediorasi
- mediorasi
Pozdrav, evo i mene konacno da se javim. Bio do majsora, ocistio dizne i sad kao da sam kupio drugi auto, znaci neverovatno kolika je razlika sa cistim diznama. Nema drmanja i nemirnog rada motora na leru, mnogo lepsi zvuk kao i mnogo lepsa voznja. Kad das gas ono ide
. Jos jednom pozdrav i puno hvala na pomoci
- Mikele
- Drug Član

- mediorasi
Pozdrav, opet ja
Neznam dali je bilo potrebno da otvaram novu temu pa sam ja to ipak ovde napisao,
Zapravo vizim neko vreme moju alfu i kao sto sam rekao nakon ciscenja dizni auto je poceo da radi lespe, ali ostalo je drmanje auta (mislim da mi je otisao neki nosac motora) kao i povecana potrosnja, po mojoj nekoj racunici trosi mi 14-15l gasa na 100km sto je skoro duplo nego sto bi trebalo a i od skora je pocelo da zeza gas dok drzim papucicu hoce gas da varira sam jednostavno skoci za 1000-2000 obrtaja ili dam gas do kraja a nista se nedesava kao da mi je na pola.
Neznam dali je bilo potrebno da otvaram novu temu pa sam ja to ipak ovde napisao,
Zapravo vizim neko vreme moju alfu i kao sto sam rekao nakon ciscenja dizni auto je poceo da radi lespe, ali ostalo je drmanje auta (mislim da mi je otisao neki nosac motora) kao i povecana potrosnja, po mojoj nekoj racunici trosi mi 14-15l gasa na 100km sto je skoro duplo nego sto bi trebalo a i od skora je pocelo da zeza gas dok drzim papucicu hoce gas da varira sam jednostavno skoci za 1000-2000 obrtaja ili dam gas do kraja a nista se nedesava kao da mi je na pola.
- Mikele
- Drug Član

Proveri da nije do protokomera preko dijagnostike,ja u zadnje vreme imam povecanu potrosnju benzina i kada je hladan motor u leru se osete variranje gasa.Kod mene je utvrdjeno da je protokomer u pitanju.