Neravnomeran rad 156 1.9jtd kada upalim klimu
- joca1984
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9jtd
Neravnomeran rad 156 1.9jtd kada upalim klimu
Dobar dan svima nov sam clan na forumu,takoreci i u kupovini Alfe.Dugo sam sam cekao i ovaj trenut i kupio sam ono sto sam zeleo Alfa Romeo 156 1.9 jtd..Imam jedan problem ako neko moze da mi pomogne,gledao sam po forumu ali nisam mogao da nadjem.Kada upalim auto on radi u leru normalno cima upalim klimu obrtaji se smanje pa povecaju i tokom voznje mi stuca auto dok radi klima,kada ugasim klimu on normalno radi.Da napomenem i da mi se cuje kao neko pucketanje napred kada upalim klimu...Hvala
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Re: Neravnomeran rad 156 1.9jtd kada upalim klimu
To pucketanje ti je u stvari zvuk paljenja kompresora, mislim da je to sasvim normalno.
Kod mene se takodje primjeti blagi pad obrtaja kad upalim klimu u leru, ali skroz blago i jako kratko. Doduše, nemam problema u samoj vožnji.
Kod mene se takodje primjeti blagi pad obrtaja kad upalim klimu u leru, ali skroz blago i jako kratko. Doduše, nemam problema u samoj vožnji.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
provjeri akumulator i alternator... moguce da ga previse opterecuje klima jer nije napon dobar...
- nikola2611
- Garaža: Alfa romeo 156 1.9jtd sw
Druže moraš malo bliže da opišeš to pucketanje koje čuješ. Proveri da ti se kompresor ne pali i gasi non-stop pa zato imaš i neravnomeran rad motora. Najbolje otvori haubu i pogledaj lamelu na kompresoru da li uključuje i isključuje. Takođe uzrok pucketanja može biti i lager na samom kompresoru ali on više nekako bruji ili cvili.
Um caruje dok Snaga ne popizdi!!!!
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
ako se kompresor pali/gasi najvjerovatnije je zapusen sistem klime odnosno najcesce bude problem u hladnjaku... ja sam imao takav problem i ciscenje nije pomoglo - morao je novi hladnjak klime...
- nikola2611
- Garaža: Alfa romeo 156 1.9jtd sw
Može da bude prljav hladnjak ili manjak ili višak freona. Takođe kod mene je bio problem u elektromagnetu bio je nagoreo pa je stalno prekidao struju i seckao kompresor ali sam uspeo da otklonim kvar :-)
Um caruje dok Snaga ne popizdi!!!!
- Sule
- Garaža: Alfa Romeo Djulijeta 2.0 Jtdm2
Ja sam na 155 imao slican problem,pucketanje i neravnomeran rad motora.Nema freona u sistemu i non stop pali i gasi kompresor zbog manjka pritiska.Napunjena klima i sve normalno. 
- joca1984
- joca1984
- ilija156
- Garaža: alfa GT