starter ili anlaser kako se skida

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
dacha1
Pridružio se: Uto Nov 02, 2010 11:53 am

starter ili anlaser kako se skida

Pet Jul 26, 2013 8:26 am

Kako je najlakše skinuti anlaser ....dali odozdo (i dali treba prethodno nešto skinuti) ili na neki drugi način .....
:arflag :wave:
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Re: starter ili anlaser kako se skida

Pet Jul 26, 2013 9:25 am

Koji auto? Koji motor?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
dacha1

Pet Jul 26, 2013 10:33 am

alfa 164 TS 2.0 91g

U dilemi sam dali može odozdole da se skine (izvadi) anlaser ili mora odozgore (uz skidanje kojih delova...) i kako se u praksi to lakše izvodi ....
U uputstvu za alfu sam našao da mora da se skine izduvna grana itd!? ali nije bilo uputstvo za moj model već sa automackim menjačem.
Ko je jednom skidao anlanser sigurno zna kako je najlakše bez mnogo skidanja delova ...ili možda mora neki deo i da se skine da bi se izvadio anlaser....
ja sam gledao odozdole i izgleda mi kao da može da izađe odozdole ali nisam siguran....tako da bi mi mnogo značilo nečija sugestija kako to da uradim ....... znači problem mi je sa koje strane da vadim anlaser dali odozgore ili odozdole i postupak skidanja u kratkim crtama....hvala
Korisnikov avatar
nikola2611
Garaža: Alfa romeo 156 1.9jtd sw
Pridružio se: Sre Mar 06, 2013 2:33 pm

Pet Jul 26, 2013 1:02 pm

Ja sam na mojoj direktorki skidao odozdo iz kanala. Lakše će ti biti ako i skineš usisnu granu i njen držac za blok motora odozdo.
Um caruje dok Snaga ne popizdi!!!!
Korisnikov avatar
dacha1

Pet Jul 26, 2013 1:22 pm

ako sam dobro razumeo može odozdole da se izvadi anlanser bez dodatnih skidanja osim ako imam i gornji treći šraf do koga mogu da dođem jedino ako skinem usisnu granu ili nemoram nego da se malo pomučim (dali mora obavezno ili može i bez toga ali malo da se pomučim....da se nebi mučio oko skidanja i nameštanja donjeg šrafa za držač usisne grane koji ide na blok motora .....) ... dali lako izlazi na dole anlanser bez dodatnih skidanja ili mora da se skida usisna grana sa držačem da bi ispao dole......
Hvala unapred...na ovom autu nisam nikad skidao Anlanser pa da ne idem na sistem kao što sam video kod jednog prijatelja koji je hteo da skine anlaser a ono se ispostavilo da nemože za malo da izađe na dole već mora da odšrafljuje sijaset drugih delova i da je to znao nebi ga ni dirao nego.
Meni kao laiku deluje da može da se izvadi na dole bez dodatnih skidannja ali mi je sumljivo dali će da zasmeta držač usisne grane koji je baš preko sredine anlasera i kada ga budem povukao unazad neču moći da ga iskosim i izvadim na dole.....
Ko je jednom izvadio taj anlaser sigurno je sve skapirao i ovom prilikom bi mu bio zahvalan ako bi to podelio samnom a i drugi imaju vidim slične dileme za ovaj auto alfa 164 TS 2.0 91g
Korisnikov avatar
dacha1

Pet Jul 26, 2013 1:50 pm

Nilola 2611 Hvala ti na brzom odgovoru ponovo sam pročitao tvoj odgovor i vidim da si odgovorio baš na ono što me je i interesovalo......... bio sam brzoplet i nisam se udubio u tvoj odgovor koji objašnjav sve.
Još jednom drugarski pozdrav!
Korisnikov avatar
nikola2611
Garaža: Alfa romeo 156 1.9jtd sw
Pridružio se: Sre Mar 06, 2013 2:33 pm

Pet Jul 26, 2013 2:29 pm

OK. Najbolje je iz kanala kao što sam ti rekao samo ćeš se malo namučiti i boleće te vrat :-)
Um caruje dok Snaga ne popizdi!!!!

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”