pozdrav svima,
kupio sam alfu pre par dana..kupljena je imala problemcic sto se sam spustao desni suvozacev prozor u toku voznje sam od sebe,prali su tapacire dubinsko i s****li vrv prekidac.
bio sam kod elektricara on mi ocistio prekidac vratio ga,posle 2 sata opet prozor dole,uvece stavim mp3 modul u upaljac i prekine mi struju na prekidacu za stakla u vratima vozaca.
opet sam otisao kod majstora opet je radio ok 2 sata i nakon toga gubi ponovo struju i ostavlja mi prozor suvozaca otvoren + gepek nisam mogao da otvorim ni na dugme ni na kljuc.
raspitivao sam se pa su mi rekli da je prekidac,pa onda gornji kompjuter i danas mi kazu bc modul(cini mi se) pa da pitam dal je neko imao ovakav problem i kako ga je resio?
unapred hvala svima...pozdrav..
Alfa 147 jtdm-problem sa vozacevim prekidacem za stakla?
- cile-pa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
- cile-pa
Re: Alfa 147 jtdm-problem sa vozacevim prekidacem za stakla?
resio sam problem sa prekidacem,ali sam trenutno stavio prekidac koji ide na alfu od 3je vrata dok stigne prekidac sa 5oro vrata...ali ostao mi je jedan problemcic:
... e=youtu.be
kao sto vidite kilometraza i dalje svicka,ima neko problem ovakav?
... e=youtu.be
kao sto vidite kilometraza i dalje svicka,ima neko problem ovakav?
- sometimes
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9JTDm
Imam ja isti takav problem sa treperenjem kilometraže. Koliko sam čitao po forumima, može da bude neka greška na raznoj elektronici, i kažu da se to često dešava kada se vrati kilometraža. Ja imam sve papire od moje alfe od ovlašćenog servisa i kune mi se lik da nije vraćana kilometraža. Planiram ovih dana da ga odvedem na dijagnostiku pa da vidim u čemu je problem.
Adminska je tuga pregolema, aj pade server a backupa nema...
- cile-pa
ja sam bio na dijagnostiku nema nikakve greske..stoji mi za airbag al i pre prekidaca mi je sttojale a kilometraza nije treperila..nnee znam sta je al me nervira jako a ne znam koji joj je djavo :/
- sometimes
Pazi ja mogu da ti kažem samo ono što sam pročitao po forumima, tako da nisam preterano kompetentan. Sve u svemu kažu da se taj problem javlja i ako nešto od eletronike gubi kontakt na akumulatoru, pa proveri kleme i ostale žice, da li su sve na mesto.
Nadam se da će se javiti neko iskusniji ko ima iskustva sa ovakvim stvarima
Nadam se da će se javiti neko iskusniji ko ima iskustva sa ovakvim stvarima

- BanE147
- Garaža: AR 147 jtd 8v
Treba da se odradi proxy alignment preko dijagnostike i treperenje ce prestati.Pozz
- sometimes
Oteracu ga danas na dijagnostiku pa cu da vidim da mi odrade to, javljam rezultate :-)
- cile-pa
meni kad je crko prekidac u vratima za prozore otad radi,do tad nije bilo problema...bane mislis da tu pokazuje i koja je greska u pitanju?kod jednog majstora sto sam bio on je imao delphi-jevu dijagnostiku nije htelo sve da mu ocitava,dal je do dijagnostike ili mozda kompjuter zeza?mada moram otici kod jednog lika koji ima originalnu da mi proveri sve,nema druge...
- ilija156
- Garaža: alfa GT
To treperanje se resava diagnostikom.Probaj da resetujes drzanjem prekidaca gore pa dole da zapamti polozaj prozora...pronadji pisano je o tome na forumu.
- sometimes
Bio ja juče na dijagnostici i ništa... Kaže nema grešku. Mada i ovaj majistor ima delfijevu dijagnostiku pa ću ovih dana da oteram u neki ozbiljniji alfin servis pa da vidim da li tamo mogu da mi reše to.
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
postoji i mogući banalan razlog - meni se treperenje km sata dešavalo u jednom periodu kada mi je akumulator bio na izdisaju. bilo je i drugih neobičnih simptoma sa radiom / cd plejerom i slično, ali bez ikakvog pravila, u sasvim slučajnim vremenskim razmacima i tako sve do trenutka kada više nije ostalo dovoljno struje ni da se digne kompjuter i svetla na tabli.
zamenom je sve nestalo. da li si mu merio napon?
zamenom je sve nestalo. da li si mu merio napon?
- cile-pa
napon nisam merio,kako da mu izmerim na dijagnostici?evo juce npr airbag imam al mi za vozaca airbag na dijagnostici bilo nesto too high i nije mogla da se obrise greska i do juce svetlela lampica na inst. tabli... juce je nestala sama od sebe kako pojma nemam..

- cile-pa
opet mi se upalila lampica za airbag...jbg sama od sebe al sta da se radi nije nista strasno..
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Lampica airbaga hoce da se upali kad konektori prave problem. Meni se to desavalo, palila se i gasila u nekom duzem periodu sve dok nije prestala da se gasi. Ima vise tih konektora, u zavisnosti od verzije vozila. Pisano je o tome na forumu, pretrazi, nije neuobicajem problem.