Alfa Romeo 75 3.0 - peti kocioni cilindar(problem)

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
maserati169
Garaža: Alfa Romeo 75 3.0 V6
Pridružio se: Pon Jun 17, 2013 10:04 pm

Alfa Romeo 75 3.0 - peti kocioni cilindar(problem)

Uto Jun 25, 2013 10:56 pm

Kao sto sam naveo u predstavljanju,auto nije bio registrovan 3 godine,tako da ga sada,posle registracije polako dovodim u red.Za to vreme skoro sve sto je bilo gumeno je propalo(rasusilo se)-sto sam sredio.Imao sam problem sa diznama goriva(samo moja i RZ/SZ nose famozne Bosch 0280150257 dizne),ali sam i njih promenio(sve). Problem sa kablovima je resen zahvaljujuci clanu Pittatore, kupio ih u Auto Stilu za zaista smesne novce) Na srecu za te tri godine kupovao sam nove delove (pumpa vode,goriva,senzore,raz.ruku,kapu,kociona creva,plocice,itd tako da sam izmedju ostalog kupio servo pojacivac kocenja i gl. kocioni cilindar(nov) jer nije kocila kako treba.Na zalost kada sam trebao da zamenim sve to video sam da je i 5-ti kocioni otisao.Okrenuo sam sve ne bi li nasao novi-nisam uspeo.Dobio sam savete da ga skinem i direktno prevezem sto sam na zalost i uradio jer je ovaj gubio dosta ulja-ali samo kao privremeno resenje.Takodje znam da sve 75-ice nose isti,razlika je samo u cevima kao i ulogu koji 5-ti kocioni obavlja.
Pitanje je sledece:koji je najjednostavniji nacin da utvrdim, ukoliko nadjem polovni naravno,da on obavlja svoju funkciju osim sto ne treba da curi na gumicama.Da li postoji mogucnost reparacije? HVALA
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Re: Alfa Romeo 75 3.0 - peti kocioni cilindar(problem)

Sre Jun 26, 2013 8:05 am

Ne verujem da mozes da proveris na licu mesta da li radi, a i na kolima je problem proveriti da li radi kako treba jer zavisi od dosta faktora.

Mogu da te utesim samo da ti ne treba ako ti sve radi kako treba, kocnice su odlicne na 75ici i ne blokiraju sem u extremnim slucajevima mokrog i snega. Tako da problem sa zanosenjem itd neces imati ako ti je sve ispravno kod kocnica...

Pre remontuj klesta i napred i nazad i miran si... oce od stajanja da propadnu gumice i da imas problema.

Ako si bas uporan i zelis ga imati uvek imas varijantu da ga uzmes iz inostranstva ima jos par mesta koja drze delove za 75ice:

http://www.ebspares.co.uk/alfa_75/Bendi ... r/info.cfm

P.S. Ako vec nisi sad zameni gumena kociona creva za ojacana, pletena celicna ojacana, razlika u odzivu pedale i proresivnosti kocenja je nebo i zemlja o odnosu na gumena... imas par mesta gde to mozes da napravis jeftino.

Povratak na “Area Servizio”