Pozdrav drugovi.
Imao sam peh u nedelju na putu prema Valjevu preko Obrenovca pri brzinom od 75-80 naleteo na rupcagu koja je bila bukvalno na sredinu puta i umalo se nismo prevrnuli od udarca.
Pukli su dva nosaca motora,otisao selen blok sa desne strane, pukao desni amortizer i jos neka kugla ili slicno, nisam siguran.
Sto je jos gore auto nakon toga pri paljenju poceo da se drma ko lud, sav se trese i landara, ali bas bas jako.
Ovo sa paljenjem nije konstantno pri svakom pokusaju nego recimo od 10 pokusaja 2 ili 3 puta se desi da nece da upali nego se trese ko lud.
Jel neko imao slicni kvar?
Sutra nosim kod Ninica na dijagnostiku a takodje moram da promenim amortizere.
Pitanje za one koji su imali iskustva koje amortizere na 147 jtd ( ja licno bi Konijeve) da stavim i gde u Bgd ima da se kupi Koni ako nema nesto bolje?
Hvala unapred,
Pozz
Amortizeri na 147
- plastik
- Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
Landrover Freelander 2.0
Yamaha XJR 1300 Sp - Lokacija: Beograd
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
To mora da je bio krater.Koni amortizere evo kontakt http://www.dinara.rs/kontakt.htm
Re: Amortizeri na 147
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ovo sto ti je kolega vnov napisao je full o.k.Koni su najbolji amorti koje mozes da kupis,ali adekvatno i kostaju.Neces pogrijesiti ni sa bistainom,kayabom,sacks ako nadjes.

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Koliko mogu da kostaju amortizeri, odokativno?
Lepota je u ocima posmatraca.
- darko qv
Kajaba je oko 200e prednji,s tim sto kupujes par,znaci 400e.A,koni..ne znam.Sigurno su skuplji dosta.
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Koliko se secam, Kayaba zadnji za 156 bili su 20 i nesto hiljada - par. Ne verujem da su prednji mnogo skuplji.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
-
kilsonki
- Drug Član

Bilstein B8 ne kosta toliko, a kamo li tupava KYB. Na 147 i 156 su upravo prednji amorti jeftiniji u odnosu na zadnje i to za nekih 40% u proseku.
Ljudi, imate telefone pozovite par radnji sta filozofirate..?
Gde si nasao kajabu za 200e po komadu i to prednje, na Jupiteru?darko qv napisao:Kajaba je oko 200e prednji,s tim sto kupujes par,znaci 400e.A,koni..ne znam.Sigurno su skuplji dosta.
Ljudi, imate telefone pozovite par radnji sta filozofirate..?
- plastik
Landrover Freelander 2.0
Kayaba prednji oko 6.5-7000 nisam bas siguran posto sam zvao par firmi.
Zadnji su 8500.
Koni prednji 11.500 zadnji 13.500,din kod Dinara komerc.
Druge nisam ni nasao za 147 osim Koni,Kyb i Monroe tako da izbor se suzava.
Zadnji su 8500.
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
ako ces kvalitet i sportski amort uzmi koni neces pogresiti vredi sve pare,koji je broj te dinare komerc?plastik napisao:Kayaba prednji oko 6.5-7000 nisam bas siguran posto sam zvao par firmi.
Zadnji su 8500.
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
- darko qv
U Castellani u Podgorici,jedan prednji za moju 145 je 180e.Nije na Jupiteru..Zadnji su par,gasni 88e.

-
kilsonki
- Drug Član

Pa znaci, ako su za moju 75icu prednji Koni 65eur/kom onda trebam da napisem u OVOJ TEMI kako za 147/156 kostaju 65e?
Mislim, ako treba da ti crtam gde si pogresio i to cu...
Plastik: Koni, pored toga sto je zaista kvalitetan ima i opciju stelovanja tvrdoce. U poredjenju sa cenama na zapadu je nevidjeno povoljan kod nas. Na Alfisti.net prednji kostaju 135eur/kom, zadnji 199eur/kom pa ti sam proceni...
Btw, clanovi kluba mogu da isprobaju teren za popust. Par puta smo razgovarali na tu temu i nismo skroz bili na cisto da li ga imamo ili ne. E sad, Santino ih je skoro zvao i spomenuo clanstvo, a oni su mu odgovorili da ce imati 10% "ponizhenja".
Mislim, ako treba da ti crtam gde si pogresio i to cu...
Plastik: Koni, pored toga sto je zaista kvalitetan ima i opciju stelovanja tvrdoce. U poredjenju sa cenama na zapadu je nevidjeno povoljan kod nas. Na Alfisti.net prednji kostaju 135eur/kom, zadnji 199eur/kom pa ti sam proceni...
Btw, clanovi kluba mogu da isprobaju teren za popust. Par puta smo razgovarali na tu temu i nismo skroz bili na cisto da li ga imamo ili ne. E sad, Santino ih je skoro zvao i spomenuo clanstvo, a oni su mu odgovorili da ce imati 10% "ponizhenja".
- plastik
Landrover Freelander 2.0
Cekaj ja sam nesto pogresno razumeo..kazes Koni 65 eu za 147/156? Gde ih ima?
Ili pricas o drugim firmama?
Pa dobro manje vise cene su te ako nisam ja u zabludi..ovde kod nas su 120 eu prednji na alfisti.net 135 e.. 15 eu razlika a jos imas i carine da platis.
Ne znam dali mi se isplati da dam 500+ eu za amorte sada jer planiram da menjam auto veoma brzo.
Pozz
Pa dobro manje vise cene su te ako nisam ja u zabludi..ovde kod nas su 120 eu prednji na alfisti.net 135 e.. 15 eu razlika a jos imas i carine da platis.
Ne znam dali mi se isplati da dam 500+ eu za amorte sada jer planiram da menjam auto veoma brzo.
Pozz
- marin krk
- Garaža: 147 jtd
147 ducati corse - Lokacija: KRK i ITALIJA
ja imam konijeve na staru 147. sva 4 sam platio 600 eura i imaju podesavanje tvrdoce u 4 stupnja. nije ni sachs nista losiji
-
kilsonki
- Drug Član

Me neee... Procitaj ponovo od reci do reci:
plastik napisao:Cekaj ja sam nesto pogresno razumeo..kazes Koni 65 eu za 147/156? Gde ih ima?
Pa znaci, ako su za moju 75icu prednji Koni 65eur/kom onda trebam da napisem u OVOJ TEMI kako za 147/156 kostaju 65e?
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
@plastik
Šta si uradio sa autom?
Šta kaže ninić?
Koji su nosači motora polomljeni ??? To mi je baš čudno ...
Ja sam monroe plaćao po 5.500 na početku svog druženja
sa 147-icom i mislim da nisam pogrešio jer su amortizeri, očigledno,
najmanji problem na trapu
Šta si uradio sa autom?
Šta kaže ninić?
- plastik
Landrover Freelander 2.0
Sve je u najboljem redu sa motorom.Nema gresaka,dizne u super stanju.Rekao da u dogledno vreme ocistim egr ventil ali da nije prioritetno.
Otisli su prednji i zadnji glavni drzaci motora i zbog toga nekad kad pali prenese vibracije na motor i trese se ceo motor.
Zvao sam Beograd put i rekli su mi da sam trebao da zovem policiju da napravi uvidjaj i da bi moglo da pokrije osiguranje..
Cisto ako se nekome desi nesto slicno da zna da ima pravni lek ako ima vecu stetu.
Pomalo sam razocaran koliko brzo je trap otisao u djavola ali uzrok tome je stanje nasih puteva a ne generalno Alfin problem iako je trap kod Alfe malo osetljiviji nego kod drugih.
@Kilson:
Moja greska.Nisam obratio paznju da aludiras na prethodnji post
p.s
Jesu Monroe tolko losi amorti kao stoje neko pomenuo(nadam se iz licnog iskustva)jer ne bi da stavljam Koni da bi vozio par meseca.
Kako god stavicu Konijeve na 159-ku odma.
Pozz
dejan555 napisao:@plastik
Šta si uradio sa autom?
Šta kaže ninić?
Sve je u najboljem redu sa motorom.Nema gresaka,dizne u super stanju.Rekao da u dogledno vreme ocistim egr ventil ali da nije prioritetno.
Otisli su prednji i zadnji glavni drzaci motora i zbog toga nekad kad pali prenese vibracije na motor i trese se ceo motor.
Zvao sam Beograd put i rekli su mi da sam trebao da zovem policiju da napravi uvidjaj i da bi moglo da pokrije osiguranje..
Cisto ako se nekome desi nesto slicno da zna da ima pravni lek ako ima vecu stetu.
Pomalo sam razocaran koliko brzo je trap otisao u djavola ali uzrok tome je stanje nasih puteva a ne generalno Alfin problem iako je trap kod Alfe malo osetljiviji nego kod drugih.
@Kilson:
Moja greska.Nisam obratio paznju da aludiras na prethodnji post
p.s
Jesu Monroe tolko losi amorti kao stoje neko pomenuo(nadam se iz licnog iskustva)jer ne bi da stavljam Koni da bi vozio par meseca.
Kako god stavicu Konijeve na 159-ku odma.
Pozz
- nsrdanov
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 147
Da li meni neko moze da pomogne, imam identican problem. Primetio sam da nastaje prilikom promene temperatre, menjac je tvrd i ostaje sa leve ako idem ka manjim brzinama ili sa desne kada idem ka vecim. Takodje najteze pronalazim trecu brzinu a kada naglije ubacim u trecu cesto skljocne. Ako mozete preporucite mi kod koga da odem da resi ovaj problem, bilo da su u pitanju sajle, podmazivanje ili ne daj Boze sin...