Zdravo kolegi Alfasi , imam neki problem pa nadam se da ce te mi pomoci.
Na prvi start kad je motor hladan auto upali iz prve ali radi na neki 300-400 obrtaja i trese ,moze se ugasiti a ako se ne ugasi ondak se umiri na 900 obrataja ali kad dodam gas ondak ide pak na 200-300 obrtaja i motor se ugasi. Kad upalim auto na prvi hladni start kad dodajem gas umesto obrtaji da ide gore idu dole i motor se ugusi.Posle 2 min kad se malo zagrje nema nikakvih problema .
Auto ima LPG , novi MAF ( protokometar ) . Probao sam ja voziti na benzin ali opet isto se isto desi.
Jeli neko od vas imao ovakvih problema i ako mi mozete pomoci da resim svoji problem unapred bi bio zahvalen.
Alfa 156 1.8 TS cold start ..
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
S obzirom da ide na LPG, mogu biti dizne, dzabe ti je da ga vozis na benzin ako su zapekle... samo na ciscenje.
Ja moje jednom godisnje skinem i ocistim i nemam problema, a i pomerio sam plin da mi prebacuje sa 30 na 40 C, jeste da trosi malo vise benzina ali...
Probaj na silu da ga kresnes na plin, da vidis kako se ponasa...
Ja moje jednom godisnje skinem i ocistim i nemam problema, a i pomerio sam plin da mi prebacuje sa 30 na 40 C, jeste da trosi malo vise benzina ali...
Probaj na silu da ga kresnes na plin, da vidis kako se ponasa...
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Proveri da li su sve šelne na usisnoj grani dobro stegnute i da nema negde neka pukotina ili rupa pa da vuče falš vazduh. Kad već kontrolišeš usisnu granu onda bi mogao da je lepo očistiš pa i step motor da skineš i očistiš Carbon Cleanerom ili nekim sličnim sredstvom.
Očisti i i dizne kao što kaže kolega, nije skupo a ne može da škodi.
Očisti i i dizne kao što kaže kolega, nije skupo a ne može da škodi.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Slican probem bio i kod mene - ciscenje dizni je pomoglo. Retko ko od nas postuje pravio da bi trebalo malo da se vozi i na benzin, odnosno, s vremena na vreme treba ga malo izduvati na benzin.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- martinmax
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 TS
Stavio sam nove dizne , nov senzor temperature .. Pak isti problem . Prvo palenje na benzin ne prima gas...
- martinmax
- martinmax
Poceo sam voziti na plin i probao prvo palenje da upalim na plinu i defekt otklonjen , prvo palenje na plinu radi. Sada sta je problem zasto nece na benzin a na plin oce da se upali?
- mad-max
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD
Alfa Romeo 147 Selespeed - Lokacija: Beograd
ok, onda smo otklonili sve drugo osim sistema ubrizgavanja goriva, jer da je bilo sta drugo na plinu bi bio gori od benzina, e sad posto kazes da je situacija ista i sa novim diznama, moze da bude i jedna banalnost, a to je voda u gorivu, voda je teza i odvaja se na dnu rezervoara, a posto se malo vozi na benzin, moguce je da se vremenom natalozilo i da se slegne preko noci pa prvo jutarnje bude uzbudljivo... Probaj da naspes nekih 20 litara pa da vidis onda.
Mada meni i dalje smrdi na dizne, upravo su to simptomi, dok je hladan zeza, kako se malo ugreje bude bolje...
Mada meni i dalje smrdi na dizne, upravo su to simptomi, dok je hladan zeza, kako se malo ugreje bude bolje...
Ubrzanje od 0-100 km/h zavisi od guzve u saobracaju...
- martinmax
Upravo sam to uradio prije 2 tjedna , natocio sam 20 litara i vozio 2 tjedna samo na benzin , ali nema razlike
Poslednja izmena od sErGiO u Sub Jun 22, 2013 12:29 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nema potrebe citirati prethodni post!
Rezlog: Nema potrebe citirati prethodni post!
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Ne znam gde si našao "nove" dizne , ako si mislio na druge polovne sa otpada time nisi rešio problem. Očisti dizne u ulta zvučnoj kadi i neka ti provere stanje posle čišcenja.
busso trsi Sline