zna li ko tacan broj sijalica u tabli za 166,jedna mi je otkazala pa bi zamenio sve sijalice.Takodje me zanima,dali je neko stavljao led sijacice u tablu,recmo bele boje,mozda tabla malo jace zasvetli...
http://www.kupindo.com/Tuning/9833136_L ... komplet-T5 recimo ovako nesto...mislim da ove bacaju siroki snop svetla...
alfa 166 broj sijalica u instrument tabli
- voxxx
- Garaža: 159 16v...150ks sw
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Re: alfa 166 broj sijalica u instrument tabli
Ja sam menjao pre neki dan. Imas mislim 14 sijalica ako ces sve da menjas, jedino ne moras onu koja je namenjena za displej ispod obrtaja, to je mislim samo za automatike.
Fabricke su sijalice 0,5w ali ces ih tesko naci, ja sam stavio 1,2w i mnogo lepse izgleda.
Generalno se lako menjaju da nije sexa sa konektorima sa zadnje strane, plavi, crni i beli koji se tesko odvajaju.
Zaboravih da napisem da su sijalice male kao ubidne s tim sto su ove ulivene u fasung, 55 din. komad
Fabricke su sijalice 0,5w ali ces ih tesko naci, ja sam stavio 1,2w i mnogo lepse izgleda.
Generalno se lako menjaju da nije sexa sa konektorima sa zadnje strane, plavi, crni i beli koji se tesko odvajaju.
Zaboravih da napisem da su sijalice male kao ubidne s tim sto su ove ulivene u fasung, 55 din. komad
- voxxx
Hvala za info...misli da onda necu ni pokusavati sa led sijalicama...
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Ja ako bih menjao stavio bih mozde ledeno plave, skoro bele, ali bi morao posle da menjas i na sedistima, vratima, konzoli...
- carov
- Garaža: 166 2.0 ts
^ mislim da je tek to muka, kolko znam ima zeleni film ispred svake sijace, tako da bi morao svuda prvo da gulis i odvajas film a da ne ostetis onaj difuzni beli..
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Kad smo vec kod osvetljenja instrument table, moram da pitam da li je sada bolje osvetljena?
Kod mene je pozadina bele boje i preko dana je sve u redu ali u sumrak na prelazu dana u noc je katastrofa, nista se nevidi jer belo postaje tamno, a zelene oznake jos ne sijaju kako treba tako da se nista nevidi.Tek u dubokoj noci mozes da vidis nesto!
To me toliko nervira od samog pocetka da cu da p....zdim!
Kod mene je pozadina bele boje i preko dana je sve u redu ali u sumrak na prelazu dana u noc je katastrofa, nista se nevidi jer belo postaje tamno, a zelene oznake jos ne sijaju kako treba tako da se nista nevidi.Tek u dubokoj noci mozes da vidis nesto!
To me toliko nervira od samog pocetka da cu da p....zdim!
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Razlika u jacini sijalica je i vise nego osetna, nekako lepse deluje sa zelenim osvetljenjem inace. Probacu da uslikam pa cu okaciti ovde.
Alfamen, zameni sijalice iako ti nisu cvrknule, jeste da je sex skinuti konektore, ali se isplati
Alfamen, zameni sijalice iako ti nisu cvrknule, jeste da je sex skinuti konektore, ali se isplati
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
alfa&omega napisao:Razlika u jacini sijalica je i vise nego osetna, nekako lepse deluje sa zelenim osvetljenjem inace. Probacu da uslikam pa cu okaciti ovde.

- big v
- Garaža: Alfa Romeo 166,2.4 Nissan X Trail
Za 166 postoje dve table sa sijalicama i vazno je koja je vasa,postoji tabla gde su sijalice zalivene u plastiku i nemogu se menjati i ova druga gde je moguca zamena,to prvo treba da se proveri.Ja licno imamo ovu prvu tablu i nista se ne vidi,pokusavali smo nesto da nabudzimo ali nije se bas pokazalo,inace su za ovu moju tablu sijalice skupe ko djavo jer menjas ceo deo sa njima
- voxxx
ja kod mene zamenio sijalice koje osvetljavaju tablu,i pokazalo se extra,stavio one od 1.2w i osetna je razlika...nisam hteo da experimentisem sa ledovima..neka ostane kako je fabrika rekla 

- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”