TEMPERATURA 100 C
- Akvarij
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 156 19 jtd 85kw 2002god.
Pozdrav!Problem sa temperaturom na 156 19 jtd. Pod opterećenjem temp. ide do 100 stepeni. Stavljen novi termostat,1.brzinu vent. pali oko 98 a gasi ju oko 95, pre uvek palio na 90-92. Pri većim brzinama tem. je između 75-85(auto put) ZAŠTO IDE DO 100 STEPENI? HVALA NA POMOĆI!
- skroller
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
kod mene cajger uz venac recimo na toplom danu ide i do 110 ali na dijagnostici to nije ni blizu 100 jer ventilator cim se ukljuci brzo spusti temp, dok cajger ode predaleko i treba mu malo vremena da se vrati...
- mmladen
- Garaža: Alfa 156 1,9 jtd SW
Na koji nacin proveriti da li se ventilator pali u pravo vreme a da ne dostizem kriticnu temp.kod mene prilikom gradske voznje zna kazaljka da predje 90 stepeni a ako to nije prava vrednost koju pokazuje cajger onda ja vise vozim hladan motor jer obicno mi je kazaljka malo vise ispod 90 stepeni?
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Npr mozes da proveris sa android telefonom i elm327 bluetooth adapterom uz aplikaciju Torque Pro...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- mmladen
Zar mora drndoid,mozel Iphone?
Da li temperatura rashladne tecnosti u posudi odgovara stvarnoj temperaturi motora,razmisljam uzet termometar sa sondom ako ne onda IR termometar,komplikovano mi baratat sa elm327 a da mi je da jednom stavim tacku na pravu vrednost temp.motora posto cajgeri ocigledno brljave
Da li temperatura rashladne tecnosti u posudi odgovara stvarnoj temperaturi motora,razmisljam uzet termometar sa sondom ako ne onda IR termometar,komplikovano mi baratat sa elm327 a da mi je da jednom stavim tacku na pravu vrednost temp.motora posto cajgeri ocigledno brljave
- erdeljan
- BANOVAN
Ima i elm327 za iPhone ali onda je varijanta wifi i ona je skuplja nekih 60% 
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- erdeljan
- BANOVAN
Ne znam, stvarno ne znam - nisam strucan...
- mmladen
- erdeljan
- BANOVAN
zato sto apple ne dozvoljava bt konekciju bilo kome. jedino ako ti je tel jailbreakovan. vidi malo na netu...
- mmladen
E zato te i pitam,naravno da je jailbreak i vec imam blutut,znaci samo zbog toga.