problem na alfi 155
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
I ja da sam u istoj situaciji kao ti,nema sanse da bih sada atestirao jer u ovoj drzavi sto si posteniji i hoces da radis legalno,ona te vise zaebava.Podrzavam 

- Sule
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Pre mesec dana menjao sam prednje plocice kociona creva.Danas zadnje plocice i neke gumice u kljestima,kaze nema da se kupe da covek isao negde u lestane gde proizvode gumice za sve automobile.Sad koci super al imam utisak da je malo tvrda kocnica, jel to ok?
- zipa13
- Drug Član
- Garaža: 1993 Alfa Romeo 155 Q4 Alfa Rosso
1996 Alfa Romeo 155 2.5 V6 Alfa Rosso
1993 Alfa Romeo 155 2.0 8v Nero( future GTA)
2003 Alfa Romeo 156 GTA Selespeed Grigio Sterling
2004 Alfa Romeo 156 GTA Blue Metallico
1996 Alfa Romeo 145 QV Nero
2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
1996 Fiat Coupe 2.0 20v Turbo
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2018 Volvo XC90 T6 Inscription
2021 Kawasaki Z900
2008 Peugeot 607 2.0 HDi Executive
2023 Ford F150 Lightning - Lokacija: Vankuver
Ni ja nemam upisan gas u saobracajnu,to je naknadno ugradjeno,i nije atestirano,i takodje nemam nameru da radim atest dok se ovi lopovi ne dogovore s'mozgom sta ce i kako ce.
- OMP
- Garaža: GP TJet
Sule tvrda kocnica je relativan pojam isto kao i za kvacilo, nema svako isti osecaj tako da je tesko odgovoriti na tvoje pitanje
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Možeš samo treba znati kako se pali sekvent na plinOMP napisao:ukinuto je nema sta da cekas vise![]()
na venturiju mozes da vozi i ako ti auto ne radi na benzinu a na sekventu ne mozes

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
šule, što kaže omp to je subjektivan osećaj. ako su bila loša creva i naduvalvala se sad kad si stavio nova imaćeš direktniji osećaj na pedali.
omp za prelazak na sekvent nisi u pravu, naravno svako ima svoju računicu i koliko želi da ulaže u auto, da li će ga skoro prodavati i sl. evo mog primera. potrošnja mi je pala za nekih 3 litre, to je po današnjim cenama nekih 2e uštede na 100km. godišnje prelazim 8000km što će reći da je ušteda 160e, a ugradnju sekventa sam platio 270e. znači godinu ipo dana i ja sam ga isplatio. posto sam radio i motor a i volim 155 neću je menjati nekih 4-5god tako da mi se isplati.
ali čak i da je potrošnja ostala ista, sam osećaj u vožnji vredi tih 270e.
ali kao što rekoh svako ima svoj neki pravac i račun.
omp za prelazak na sekvent nisi u pravu, naravno svako ima svoju računicu i koliko želi da ulaže u auto, da li će ga skoro prodavati i sl. evo mog primera. potrošnja mi je pala za nekih 3 litre, to je po današnjim cenama nekih 2e uštede na 100km. godišnje prelazim 8000km što će reći da je ušteda 160e, a ugradnju sekventa sam platio 270e. znači godinu ipo dana i ja sam ga isplatio. posto sam radio i motor a i volim 155 neću je menjati nekih 4-5god tako da mi se isplati.
ali čak i da je potrošnja ostala ista, sam osećaj u vožnji vredi tih 270e.
ali kao što rekoh svako ima svoj neki pravac i račun.
- zipa13
- Drug Član
- Garaža: 1993 Alfa Romeo 155 Q4 Alfa Rosso
1996 Alfa Romeo 155 2.5 V6 Alfa Rosso
1993 Alfa Romeo 155 2.0 8v Nero( future GTA)
2003 Alfa Romeo 156 GTA Selespeed Grigio Sterling
2004 Alfa Romeo 156 GTA Blue Metallico
1996 Alfa Romeo 145 QV Nero
2006 Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
1996 Fiat Coupe 2.0 20v Turbo
1990 Opel Omega 3000 24v
2012 Mercedes ML 350
2018 Volvo XC90 T6 Inscription
2021 Kawasaki Z900
2008 Peugeot 607 2.0 HDi Executive
2023 Ford F150 Lightning - Lokacija: Vankuver
Ma preci cu ja na sekvent,ali ne znam da li postoji neka fora za papire,da smuckam nesto,jer ovaj nema ni jedan papir za uredjaj,a hoce da mi ga proda za 100 eura.
- OMP
Radojice, pa naravno svako ima svoju racunicu ja sam i pisao za sebe tj da se meni ne isplati a svako treba da radi prema svojim potrebama i mogucnostima
Re: problem na alfi 155
ma znam ima neka fora da drzis prekidac ili kako vec ali sam cuo da to nije bas pametno, moze bas u nuzdi ali ne stalno tako, drugar tako par meseci palio auto direktno na metan pa se nesto shebalo i nije vise ni na metan hteo da upalisErGiO napisao:Možeš samo treba znati kako se pali sekvent na plinOMP napisao:ukinuto je nema sta da cekas vise![]()
na venturiju mozes da vozi i ako ti auto ne radi na benzinu a na sekventu ne mozes
Radojice, pa naravno svako ima svoju racunicu ja sam i pisao za sebe tj da se meni ne isplati a svako treba da radi prema svojim potrebama i mogucnostima
- Sule
Kad palis direktno na plin,das kontakt stisnes dugmence da se pogase lampice(kao da je prebacen na benzin)i ne pustas ga,i onda zaverglas.Ne preporucuju zbog plina ali da se zna u slucaju nuzde.Meni nestalo benzina
pa sam morao tako.
Sto se tice mojih kocnica,hod je mali i hvataju na samom vrhu a kad hoces da je zabodes malo jace stisnes je, imam utisak jedan centimetar i nemoze dalje.Kad je tako jako stisnes cuje se vazduh da sisti kao kad drukas kocnicu na ugasenom autu.I sve cetiri felne su tople.Mozda sam paranoja ali prethoni put kad sam radio kocnice bila je mnogo meksa pa me to buni.

Sto se tice mojih kocnica,hod je mali i hvataju na samom vrhu a kad hoces da je zabodes malo jace stisnes je, imam utisak jedan centimetar i nemoze dalje.Kad je tako jako stisnes cuje se vazduh da sisti kao kad drukas kocnicu na ugasenom autu.I sve cetiri felne su tople.Mozda sam paranoja ali prethoni put kad sam radio kocnice bila je mnogo meksa pa me to buni.

- mali radojica
to kao šištanje se čuje i kod mene ali mislim da to proizvodi glavni kočioni tj ona zaštita na šipci koja spaja cilindar i pedalu.
jel koči auto dobro? da ti nije otišlo nešto oko serva, ventil ili crevo? kolika je razlika kad radi motor i kad ne radi....
jel koči auto dobro? da ti nije otišlo nešto oko serva, ventil ili crevo? kolika je razlika kad radi motor i kad ne radi....
- Sule
Danas sam ga zgazio na auto putu 150, samo malo krenem da je stiskam on usporava odmah.Kad je nadrukam dok je ugasen auto i drzim je ,upalim auto i ona potone po meni malo i kao da sam odupro u beton.Menjane plocice napred nazad, creva napred, ulje i gumice u kljestima napred.
- OMP
obicno kad rikne servo budu takvi simptomi, secam se meni se to desilo davno na jugu, hod samo par centimetara i kao da udari u beton, kocio je on i tada ali mora da se jace stiska kocnica, jel ti tako bilo i pre zamene tih delova?
mozda treba malo vremena dok sve legde ali opet mi je malo cudno to sto se desava ne bi smelo tako.
to sistanje se i kod mene cuje ali je hod i tvrdoca kocnice skroz normalna a to sto ti vruce felne nije normalno jer znaci da plocice ne odvajaju lepo ali opet to je verovatno jer je sve novo pa dok legne, sacekaj par dana pa ces videti dal se menja stanje na bolje
mozda treba malo vremena dok sve legde ali opet mi je malo cudno to sto se desava ne bi smelo tako.
to sistanje se i kod mene cuje ali je hod i tvrdoca kocnice skroz normalna a to sto ti vruce felne nije normalno jer znaci da plocice ne odvajaju lepo ali opet to je verovatno jer je sve novo pa dok legne, sacekaj par dana pa ces videti dal se menja stanje na bolje
- Sule
Tako mi je bilo pre par meseci,zamenjene prednje plocice i creva i sve bilo super.Pre neki dan osetim da je trvrda odjednom, zamenjene mi zadnje plocice i gumice u prednjim kljestima.Bolje je kocio ali tvrdoca tu negde.Malopre vidim na desnim kljestima kao da je ispala neka zicica iz sredine kljesta,i klima se, sa druge strane ok.
- OMP
ta zicica ti je verovatno od senzora istrosenosti plocica, nebitna je
- mali radojica
- Sule
Ujutru cu do majstora pa da vidim sta je.Koliko je odprilike zamena serva.Inace sta se desava cuo sam danas relej cak,cak,cak,cak,(kad spustim tablu prvi gore desno).Da li je za zamenu.Klimu sam napunio sad nemam problema sa kompresorom,palio se i gasio jer nije bilo freona.
- OMP
taj relej gore desno bi trebalo da je za migavce i 4 migavca, tako je kod mene 

- Sule
Jeste OMP upravu si od migavaca je.Malo WD-a i sad radi ok.Hvala za pomoc.Idem da prekontrolisem kocnice jos jednom.
- mali radojica
pošto sam pisao u par postova svoje muke sa 155 da ne bih jurio napisaću ukratko šta se dešavalo i kako sam rešio.
-problematičan i nemiran ler gas, jednog trenutka je stabila a onda ne može da se pohvata
-trzanje prilikom ubrzanja, na oko 2000 obrtaja
-prilikom šaltanja motor se jednostavno ugasi kad se otpusti gas i stisne kvačilo
-detonacije na benzinu prilikom paljenja vrućeg motora
-ponekad trzanje na konstantnom gasu isto oko 2000 obrtaja.
auto je pravio probleme i na plinu i na benzinu, stim što se posle nekog vremena na benzinu unormali.
kablovi novi, elektronske komponente ne probijaju. nema varnica, čišćen step motor, protokomer, leptir gasa. svećice "nove" prešle manje od 8000km.
prekontrolisano sve što mi je palo na pamet i opet ništa. trebao sam da krenem sa menjažom delova i da vidim šta pravi problem. počnem od svećica jer su mi bile najsumnjivije a i najjeftinije.
stavim nove DENSO svećice po katalogu za moj motor i za lpg i motor se preporodi. radi normalno i ponaša se isto i na plinu i na benzinu, stabilan ler, nema trzanja. jedino još da vidim za detonacije pri startovanju vrućeg motora.
Prethodne svećice su bile NGK BCP6E, a pre njih BCP6ES i mislim da je ovo S oznaka za svećice za lpg motore, one su dosta duže bile na autu i promenio sam ih preventivno, nisu pravile problem. Ove BCP6E su izgleda stradale od vožnje na plin...
toliko od mene i nadam se da će nekom biti od koristi.
-problematičan i nemiran ler gas, jednog trenutka je stabila a onda ne može da se pohvata
-trzanje prilikom ubrzanja, na oko 2000 obrtaja
-prilikom šaltanja motor se jednostavno ugasi kad se otpusti gas i stisne kvačilo
-detonacije na benzinu prilikom paljenja vrućeg motora
-ponekad trzanje na konstantnom gasu isto oko 2000 obrtaja.
auto je pravio probleme i na plinu i na benzinu, stim što se posle nekog vremena na benzinu unormali.
kablovi novi, elektronske komponente ne probijaju. nema varnica, čišćen step motor, protokomer, leptir gasa. svećice "nove" prešle manje od 8000km.
prekontrolisano sve što mi je palo na pamet i opet ništa. trebao sam da krenem sa menjažom delova i da vidim šta pravi problem. počnem od svećica jer su mi bile najsumnjivije a i najjeftinije.
stavim nove DENSO svećice po katalogu za moj motor i za lpg i motor se preporodi. radi normalno i ponaša se isto i na plinu i na benzinu, stabilan ler, nema trzanja. jedino još da vidim za detonacije pri startovanju vrućeg motora.
Prethodne svećice su bile NGK BCP6E, a pre njih BCP6ES i mislim da je ovo S oznaka za svećice za lpg motore, one su dosta duže bile na autu i promenio sam ih preventivno, nisu pravile problem. Ove BCP6E su izgleda stradale od vožnje na plin...
toliko od mene i nadam se da će nekom biti od koristi.

- OMP
i ja sam kod mene stavio BCP6ES ne znam sta je to S ali za plin nije sigurno jer po katalogu bas ta ES je za moj auto
- mali radojica
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
BCP6ES idu i u malog boxera takodje, gledao ja sinoc po netu! 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Dekideki je nedje pisao o rjesenju mog problema,ali nidje ne mogu da nadjem:
AR mi svakih 2-3 mjeseca po 4-5 dana ne pali.
Kad dam kontakt,upale se lampice,ali kad okrenem kljuc-"nista se ne desava "
Mijenjao sam cetkice na anlaser,provjeravao ispravnost akomulatora,klema,i i dalje mi se povremeno javlja taj problem.
AR mi svakih 2-3 mjeseca po 4-5 dana ne pali.
Kad dam kontakt,upale se lampice,ali kad okrenem kljuc-"nista se ne desava "

Mijenjao sam cetkice na anlaser,provjeravao ispravnost akomulatora,klema,i i dalje mi se povremeno javlja taj problem.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
relej se ugradjuje da direktno sa akumulatora salje struju na automat anlasera a instalacija koja ide ka kontakt bravi se koristi za pobudu releja. tako kroz te propale kontakte ne ide 12A vec 12mA... i pali 100% svaki put.
Sent from my Wildfire using Tapatalk
Sent from my Wildfire using Tapatalk
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Hvala Deki 

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,