to sam u sustini i ja mislio.
Garmin mi deluje kao najbolji izbor....
Navigacija
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Da osvežimo ovu temu sa navigacijama ...
Interesuje me kakva su iskustva sa FM transmiterima u tim navigacijama?
Da li može da pušta mp3 dok radi navigacija?
Da li je neko imao iskustva sa Prestigio uređajima aktuelne generacije?
(ovo pitam jer vidim da su u ponudi neke verzije sa
detaljnim mapama Rusije a meni treba za A, D, I, F, CH)
Interesuje me kakva su iskustva sa FM transmiterima u tim navigacijama?
Da li može da pušta mp3 dok radi navigacija?
Da li je neko imao iskustva sa Prestigio uređajima aktuelne generacije?
(ovo pitam jer vidim da su u ponudi neke verzije sa
detaljnim mapama Rusije a meni treba za A, D, I, F, CH)
- caldari
- Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08 - Lokacija: Stockholm
Nokia N95 8 Gb starij telefon jel
Radi Garmin sa svim kartama evrope Srbije i ova Alpe Kradia testirano u preko 500 sati i kusur
Amiga emulator amige 500
TV out
MP3 radi istovremeno kad i Garmin
Ima kameru mrak
N gage
Opera browser
uvek ti je u dzepu a ne ko ovaj NUVi kad god mi treba ostao kod kuce
i jos zilion aplikacija i sve to za tricavih 50 evra
Radi Garmin sa svim kartama evrope Srbije i ova Alpe Kradia testirano u preko 500 sati i kusur
Amiga emulator amige 500
TV out
MP3 radi istovremeno kad i Garmin
Ima kameru mrak
N gage
Opera browser
uvek ti je u dzepu a ne ko ovaj NUVi kad god mi treba ostao kod kuce
i jos zilion aplikacija i sve to za tricavih 50 evra
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Moje dodatno i potpuno neocekivano prijatno iznenadjenje:
HTC Wildfire
Android 2.2
8Gb
plus program za navigaciju
iGO koji savrseno radi! na teritoriji Beograda i okolnih naselja pokazuje sve ulice, GPS prijemnik mu radi bez greske a mape su odlicne. "meni" je na srpskom, ima dva razlicita glasa (muski i zenski), glasovno navodjenje kroz ulice mnogo logicnije nego na Garminu. stalak za HTC za soferku 500din, punjac za kola 400din, pa - kad god ustreba navigacija, imate je! plus, okrene se vertikalno pa je pregled nadolazeceg puta mnogo bolji, kao kod novijih Garmina.
najveca mana: nula je za Evropske metropole spram Garmina (u Milanu je pored tri navigacije spremljene za tu priliku samo Garmin radio kako treba). ali, za Srbiju generalno, jako lepo radi. za duzi put - necete Garmin zaboraviti kod kuce
ostale mane:
- HTC radi na dodir (Garmin radi na pritisak), zapravo HTC radi na promenu kapacitivnosti ekrana. o cemu pricam: ako vozite i direktno dodirujete ekran telefona koji je u stalku, ponekad nece da reaguje. potrebno je da npr. palcem dodirnete ivicu telefona i onda sve radi.
- zbog taskbara na Wildfire iGO ne pokriva ceo ekran kao vecina drugih aplikacija vec donja ivica tastera dole pobegne van ekrana, ali to je samo estetska mana koja se u praksi tesko primecuje, ali - postoji.
HTC Wildfire
Android 2.2
8Gb
iGO koji savrseno radi! na teritoriji Beograda i okolnih naselja pokazuje sve ulice, GPS prijemnik mu radi bez greske a mape su odlicne. "meni" je na srpskom, ima dva razlicita glasa (muski i zenski), glasovno navodjenje kroz ulice mnogo logicnije nego na Garminu. stalak za HTC za soferku 500din, punjac za kola 400din, pa - kad god ustreba navigacija, imate je! plus, okrene se vertikalno pa je pregled nadolazeceg puta mnogo bolji, kao kod novijih Garmina.
najveca mana: nula je za Evropske metropole spram Garmina (u Milanu je pored tri navigacije spremljene za tu priliku samo Garmin radio kako treba). ali, za Srbiju generalno, jako lepo radi. za duzi put - necete Garmin zaboraviti kod kuce

ostale mane:
- HTC radi na dodir (Garmin radi na pritisak), zapravo HTC radi na promenu kapacitivnosti ekrana. o cemu pricam: ako vozite i direktno dodirujete ekran telefona koji je u stalku, ponekad nece da reaguje. potrebno je da npr. palcem dodirnete ivicu telefona i onda sve radi.
- zbog taskbara na Wildfire iGO ne pokriva ceo ekran kao vecina drugih aplikacija vec donja ivica tastera dole pobegne van ekrana, ali to je samo estetska mana koja se u praksi tesko primecuje, ali - postoji.
- dejan91ru
- Garaža: Alfa Romeo 147 2003 1.9mjet
ljudi jel zna neko kako naci mape za fabricku navigaciju u kolima,ja imam 166 2004god imam navigaciju i mogu je okaciti macku o rep jel nema mape srbije imam org cd za italiju sto ide uz auto....a sta raditi i kako bi moglo napraviti i ubaciti mape nase zemlje u fabricku navigacuju,nemoguce da ni jedan haker to nije uspeo da izvede i napravi...ljudi su spremni dosta da plate da bi im radila fabricka navigacija kod nas,i prvi koji to bude otkrio razbijace se od para pozzz 

-
gi
- Drug Član
Nema. Navteq nije napravio detaljne mape još uvek. Biće tokom 2011, tako je bar najavljeno.
- dejan91ru
- Garaža: Alfa Romeo 147 2003 1.9mjet
tuga vise za nasu zemlju,svi pate da kupe auto sa navigacijom i da bleye u te ekrancine a nicemo ne sluze ovde...katastrofa daj boze vise da naprave to 

- dejan555
Malo je problematičan razvoj skupih fabričkih
navigacija u situaciji kad ima ovih jeftinih kineskih rešenje
sa mapama koje su ili besplatne ili lako dostupne na netu.
Koliko sam ja uspeo da vidim uglavnom je na ovim externim
navigacijama windows koji je prilagođen konkretnom
uređaju i uz malo više igre na svaki uređaj mogu
da se stave bilo koje mape kao i dodatne aplikacije.
Od juče se igram sa Goclever 5066
i za sada jedina mana je što ne može da pušta
mp3 nego samo wma fajlove.
Filmovi idu skroz ok bez dodatnog prilagođavnja uređaju
Čak je i ova varijanta sa kartama za celu evropu dosta jeftinija od
Garmina ... čak mi je u radnji prodavac tvrdio da na garminu nisu
prikazane jednosmerne ulice tako da sam od njega najpre odustao.
navigacija u situaciji kad ima ovih jeftinih kineskih rešenje
sa mapama koje su ili besplatne ili lako dostupne na netu.
Koliko sam ja uspeo da vidim uglavnom je na ovim externim
navigacijama windows koji je prilagođen konkretnom
uređaju i uz malo više igre na svaki uređaj mogu
da se stave bilo koje mape kao i dodatne aplikacije.
Od juče se igram sa Goclever 5066
i za sada jedina mana je što ne može da pušta
mp3 nego samo wma fajlove.
Filmovi idu skroz ok bez dodatnog prilagođavnja uređaju

Čak je i ova varijanta sa kartama za celu evropu dosta jeftinija od
Garmina ... čak mi je u radnji prodavac tvrdio da na garminu nisu
prikazane jednosmerne ulice tako da sam od njega najpre odustao.
- dekideki
- Drug Član
ako vam je vazno da na vam navigacija ima podrsku za filmove i muziku, sigurno cete se pre pronaci u nekom drugom uredjaju jer vam to Garmin nece pruziti, njemu to nije u opisu radnog mesta. 
a prica da nisu prikazane jednosmerne ulice... nisu.
navigacija sluzi da navodi do cilja, a tada je nebitno da li je jednosmerna prikazana na mapi ili ne, GPS vas sigurno nece navesti u kontra smer. a ako vam je ukljucena eto tako, videcete valjda sami koja je ulica kontra smer a koja nije...
ali, POI koji ima Garmin sa svim i najmanjim kafanama pumpama i ostalim objektima od znacaja je nezamenljiv.
meni je (i ne samo meni vec i vecini mojih drugova), i pored Android, iPhone i ostalih smart telefona sa GPS-om koje imamo - Garmin i dalje, za Evropu i dalja putovanja, nezamenljiv!
da ne ispadnem samo Garmin fan, ima i drugih uredjaja (sa Garmin GPS elektronikom), npr. kenwood ima najnoviju seriju koja je otisla korak dalje i najzad objedinila i jedno i drugo...
http://www.kenwoodusa.com/Car_Entertain ... /DNX9980HD

a prica da nisu prikazane jednosmerne ulice... nisu.
navigacija sluzi da navodi do cilja, a tada je nebitno da li je jednosmerna prikazana na mapi ili ne, GPS vas sigurno nece navesti u kontra smer. a ako vam je ukljucena eto tako, videcete valjda sami koja je ulica kontra smer a koja nije...

meni je (i ne samo meni vec i vecini mojih drugova), i pored Android, iPhone i ostalih smart telefona sa GPS-om koje imamo - Garmin i dalje, za Evropu i dalja putovanja, nezamenljiv!

da ne ispadnem samo Garmin fan, ima i drugih uredjaja (sa Garmin GPS elektronikom), npr. kenwood ima najnoviju seriju koja je otisla korak dalje i najzad objedinila i jedno i drugo...
http://www.kenwoodusa.com/Car_Entertain ... /DNX9980HD
- dejan555
Ovo Kenwood-ovo već prelazi u klasu CAR PC
nego što je navigacija, mada bi jako lepo izgledalo
isto kao i Alfina fabričkna navigacija - samo daleko funkcionalnije ...
Jednosmerne ulice je korisno znati da kada definišeš neki via point
znaš zašto te navigacija vodi u krug a ne kako si zamislio,
u slučaju kada namerno nećeš autoputem nego nekim lokalnim i sl.
POI uzmeš pa ubaciš šta ti konkretno treba u bilo koju
navigaciju - npr LPG pumpe u Italiji i sl.
nego što je navigacija, mada bi jako lepo izgledalo
isto kao i Alfina fabričkna navigacija - samo daleko funkcionalnije ...
Jednosmerne ulice je korisno znati da kada definišeš neki via point
znaš zašto te navigacija vodi u krug a ne kako si zamislio,
u slučaju kada namerno nećeš autoputem nego nekim lokalnim i sl.
POI uzmeš pa ubaciš šta ti konkretno treba u bilo koju
navigaciju - npr LPG pumpe u Italiji i sl.
- sale_75
- Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C - Lokacija: Beograd
Da li se desava nesto po ovom pitanju?gile napisao:Nema. Navteq nije napravio detaljne mape još uvek. Biće tokom 2011, tako je bar najavljeno.
- Nigy
- Garaža: .
Imao sam Mio i posto je na Winu, ubacio sam IGo i sve je lepo radilo dok ista nije dobila noge.
Razmisljajuci koju sledecu da kupim, odlucio sam se da dam koji din vise za phone, i sada lepo isti taj IGo na telefonu odlicno obavlja posao.
Koristim ga na Win i Android platformi i vise ne pomislajm da bacam novac na zaseban navigacioni uredjaj.

Razmisljajuci koju sledecu da kupim, odlucio sam se da dam koji din vise za phone, i sada lepo isti taj IGo na telefonu odlicno obavlja posao.
Koristim ga na Win i Android platformi i vise ne pomislajm da bacam novac na zaseban navigacioni uredjaj.

- sale_75
- Garaža: Honda CB750 K
Honda CB750 C - Lokacija: Beograd
- Nigy
@ sale_75
Oket, ja podelih svoje iskustvo da bih eventaualno pomogao onima koji zele da nabave neki navigacioni uredjaj.
Oket, ja podelih svoje iskustvo da bih eventaualno pomogao onima koji zele da nabave neki navigacioni uredjaj.

- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Re: Re: Navigacija
Deki, nije ti odgovarajica verzija apk. za rezoluciju tvog telefona. Taskbar nesme da se vidi. Imam ja mape za Evrpu 1.1 gb sve full tvoje su verovatno stare jer mora Milano da radi bolje od Bg tj.detaljnije su mape i imaju 3d objekte. Bar je kod mene London bez greske radio...Mozda je meno velika interna mem pa brze cita kada je u pitanju ogromna mapa grada i to mozes da resis kupovinom bolje klase kartice(brza) ali su skupe.dekideki napisao:Moje dodatno i potpuno neocekivano prijatno iznenadjenje:
HTC Wildfire
Android 2.2
8Gb
ostale mane:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- dekideki
- Drug Član
taskbar mora da se vidi, takav je Wildfire. cak i na CyanogenMod7, Gingerbread 2.3.4, ne mogu da namestim da nestane taskbar u iGO, mogu samo na desktop-u da napravim da nestane.
inace, dobio sam od druga originalni iGO, bas za Wildfire, i ne cure tasteri vise
*volim iGO, ali za duzi put, Garmin je tata. moze da prica ko sta hoce, imaju bre mape, ubijaju. sad ima EU NT 2012.20, sa podrskom cele Srbije. najzad smo, bar sto se tice Garmina, deo Evrope...
jos jedna novina, glasovi za Garmin iz zvezdanih ratova, Dart Vejder i Joda. zakon su!!!
inace, dobio sam od druga originalni iGO, bas za Wildfire, i ne cure tasteri vise

*volim iGO, ali za duzi put, Garmin je tata. moze da prica ko sta hoce, imaju bre mape, ubijaju. sad ima EU NT 2012.20, sa podrskom cele Srbije. najzad smo, bar sto se tice Garmina, deo Evrope...

jos jedna novina, glasovi za Garmin iz zvezdanih ratova, Dart Vejder i Joda. zakon su!!!
- Nigy
@ dekideki
Na Wildfire S iGO My Way radi preko celog ekrana.
Jel' tu verziju ili onu staru imas?
Na Wildfire S iGO My Way radi preko celog ekrana.
Jel' tu verziju ili onu staru imas?
- milosh024
- Garaža: Alfa Romeo
Drugari,
da li neko ima da mi pusti na mail najnovije mape za Nav N Go IGO 8 sa POI-em. treba da krenem na put u utorak a nemam vremena sad da trazim najbolji update
pustio bi mail na pm
da li neko ima da mi pusti na mail najnovije mape za Nav N Go IGO 8 sa POI-em. treba da krenem na put u utorak a nemam vremena sad da trazim najbolji update
pustio bi mail na pm
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Da li neko zna kako mogu da dodjem do koda koji mi trazi navigacija u mojoj 166-ici?
U gepeku, u plejeru namenjenom za navigacione CD-e sam nasao, verovatno, fabricki disk sa mapama Italije...
U gepeku, u plejeru namenjenom za navigacione CD-e sam nasao, verovatno, fabricki disk sa mapama Italije...