Skup jos negde.?

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Re: Skup jos negde.?

Sub Maj 04, 2013 9:24 pm

Ko su bre sad ovi "copycat" klovnovi?! :blink:

Pu bre, k'o pecurke posle kise...
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Sub Maj 04, 2013 10:23 pm

Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Sub Maj 04, 2013 10:36 pm

@ koki959
Konstantno se vrti ista prica, zasto taj BG?
Vrlo prosto, zato sto su tu ljudi koji hoce da organizuju skup.
Dok je bilo ljudi iz KG, NS, ZR itd. koji su, opet uz veliku pomoc ekipe iz BG, hteli da uloze truda u organizaciju, bilo je i tih skupova. Ovako, malo malo pa se digne jedna te ista galama oko skupa u BG, a niko da se prihvati posla pa da organizuje nesto. ;)
Lako je sedeti iza tastature i izrazavati nezadovoljstvo necijim radom. Hajde lepo ti okupi ekipu i organizuj nesto, pa cemo mi da dodjemo, i kada se vratimo iza tastature da sve to ljudski iskritikujemo.
Da malo promenimo uloge. Moze? :)
Korisnikov avatar
delic
Garaža: 156 SS
Pridružio se: Sub Mar 27, 2010 10:28 pm

Sub Maj 04, 2013 10:48 pm

Bilo bi dobro da organizujemo skup negde na Kosovu pod sloganom "Kosovo je Srbija a Alfa je majka"

Ali posle huje naravno :yipi:
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Sub Maj 04, 2013 10:54 pm

Gruja napisao:Ko su bre sad ovi "copycat" klovnovi?! :blink:

Pu bre, k'o pecurke posle kise...
Sad postoje 4 foruma, znam ja :) Jadno :(
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Sub Maj 04, 2013 11:04 pm

Cetiri!!??!?!

Pa ja sam i treci propustio... :D

U jbt, pa gde ja to zivim? Kao da sam u samostanu bog te maz'o.... :scratch:
Korisnikov avatar
koki959
Garaža: Alfa Romeo 2.0 TS
Pridružio se: Uto Avg 18, 2009 10:14 pm

Sub Maj 04, 2013 11:45 pm

Nigy napisao:@ koki959
Konstantno se vrti ista prica, zasto taj BG?
Vrlo prosto, zato sto su tu ljudi koji hoce da organizuju skup.
Dok je bilo ljudi iz KG, NS, ZR itd. koji su, opet uz veliku pomoc ekipe iz BG, hteli da uloze truda u organizaciju, bilo je i tih skupova. Ovako, malo malo pa se digne jedna te ista galama oko skupa u BG, a niko da se prihvati posla pa da organizuje nesto. ;)
Lako je sedeti iza tastature i izrazavati nezadovoljstvo necijim radom. Hajde lepo ti okupi ekipu i organizuj nesto, pa cemo mi da dodjemo, i kada se vratimo iza tastature da sve to ljudski iskritikujemo.
Da malo promenimo uloge. Moze? :)
Izgleda da se malo ne razumemo. Ako sam dobro shvatio Alfa Romeo klub SRBIJA, a ne BG je naziv kluba koji nas okuplja i oko cega eto i sad diskutujemo. Pamtim skup u Kg koji je bio odlican i koji je organizovala Bg ekipa, ja bar tako mislim, sa sve muzikom, stazom, jurnjavom, po njoj naravno, ne umobolno po parkingu i na osnovu toga prizivam opet taj skup. Ne zameram ja niti omalovazavam trud ekipe iz Bg , to sam vise puta i pominjao da je to za svaku pohvalu, i ne zelim da se ponavljam ali ocito moram, ja sam UVEK bio na strani bilo koje ekipe koja se trudi da sve to organizuje, ma gde i cak i ma kako, to kosta zivaca i energije ,ali zar to nije SRPSKA ekipa , znaci cele drzave. Doduse kriv sam sto se jos nisam uclanio pa da mogu da vicem koliko hocu :), ovako samo stidljivo sugerisem i dobijam te poruke, "pa ajde upri ti ako vec hoces tako", sa neshvatanjem sustine. Ja nemam klupske pare, ja nemam to iskustvo i znanje u organizovanju, ali imam jaku zelju da dodjem na skup, koji me u Bg varijanti kosta 10 tak hiljada, a u Kg varijanti 3-4. Da li sam lud sto hocu da manje potrosim, a i vecina iz ostaka Srbije ?!?!
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Maj 05, 2013 5:17 am

Ni ja nemam klupske pare pa se trudim da organizujem razne bahanalije......mnogi pričaju o tome i na kraju se uopšte ne pojave i sve se završi na priči ;)
To što sam član kluba nema nikakve veze sa organizacijom nekih manjih okupljanja,i da nisam član trudio bih se da okupljam ljude,prosto kao šamar jer sam takav čovek.Svestan sam da je finansijska situacija u kanalu ali sam siguran da dolazak u BG ne košta 100 i kusur evra kako pojedinci pominju,nas je Slovenija koštala po glavi 150 evra plus izlet u Trstu a do tamo smo jahali 700 km!
Prošle godine je bilo okupljanje u Kraljevu a tema o tome je postavljena na ovom forumu.........i šta je bilo na kraju?10 ljudi se skupilo,o čemu onda mi ovde pričamo.......tačka.Ne želim da ulazim u finansijsku priču kluba,ali da ima više članova bilo bi i više novca za neke veće poduhvate,meni je velika privilegija što za 1000 i kusur dinara godišnje mogu da budem član ovakvog kluba razumeš....hehe za pola boxa cigara(smešno)!
Svako od kolega bio član kluba ili ne moze da iznese ideju o nekom okupljanju i da pokrene stvar,totalno je nevažno da li je u pitanju Niš,Kragujevac,Kruševac,ja ću prvi da dodjem na takvo zezanje!Bilo kakva organizacija pa makar to bilo i pijenje kafe je jako NEZAHVALNA I ZAHEBANA stvar!
Postoje ljudi koje to ne zanima i jednostavno ne žele da se druže,više njih poštujem nego one što palamude o tome i onda ih nigde nema :blink:
Uskrs je,a ja sam na poslu pa moram da bežim.......aj živeli :drink

P.S Jos jedna stvar:Bole je autobusom iz Kraljeva dolazio na Košutnjak na skupove!Time sam sve rekao :gr8:
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Ned Maj 05, 2013 7:54 am

sto rekose kolege, organizujte dolazimo. upravo dodjosmo iz banja luke i bilo je ekstra. malo je previse ocekivati da dodjemo kod nekoga kuci i organizujemo umesto ljudi odatle.
Korisnikov avatar
koki959

Ned Maj 05, 2013 8:09 am

viewtopic.php?f=5&t=48377&start=50 procitaj malo nize kako je prosao pokusaj mog predloga da se organizuje skup u okolini Bora, pre nego sto kazes da neko palamudi, a recnik inace prilagodi duhu foruma, toleranciji i pravu svakog da kaze sta misli, bez vredjanja! Masta mi ne nedostaje a i recnik, ali cu se uzdrzati zbog postovanja pravila ovog foruma.
Tada sam mogao poprilicno da pomognem jer sam znao direktora aerodroma, tj. Turisticke organizacije Bora, kome je pripadao, za eto malo jurnjave, ako treba, a i inace kao starosedelac znam dosta ljudi. No, komentar je izlisan, tada je sve to odbaceno kao smesno i nezanimljivo. Zato se neko, ko zna ko, setio Borskog jezera, koje je sad u potpuno novom svetlu sa hotelom koji radi punim kapacitetom i zeli da organizuje skup, videcemo kako. Mene ce to da kosta koliko i ljude iz Bg da odu do Ade, minimalno i sigurno cu otici, iskljucivo iz ekonomskih razloga. I dalje sam postovalac ARC Srbija i ne svidja mi se to parcijalno pojavljivanje nekih novih, ali to je izgleda neminovnost i potreba ljudi da i u njihovoj blizini dozive cari druzenja.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Maj 05, 2013 9:20 am

Izvinjavam ti se na glagolu koji sam iskoristio :drink ali mi objasni gde si u mojim postovima pročitao da ti ili bilo ko drugi nemate pravo na mišljenje i stav.......tolerancija?Gde?Uvredio si ti mene sad......i opet replika,pa opet i tako u nedogled!Opušteno.
Mlatimo praznu slamu(palamudimo) umesto da pravimo neke bahanalije :) Sve ideje su uvek dobrodošle :arflag
Korisnikov avatar
koki959

Ned Maj 05, 2013 10:11 am

Slazem se za bahanalije :)...generalno svi mislimo isto, da se duh alfizma odrzi na zadovovoljstvo svih nas i u sto vecem broju, ali je tuzno sto nas trenutna ekonomska situacija sputava da to bude na najvisem nivou, bilo kada i bilo gde...no za to vec mi svi sigurno nismo krivi...pa cemo morati i dalje ovako..kako se moze :)
Nigy

Ned Maj 05, 2013 11:42 am

koki959 napisao:Izgleda da se malo ne razumemo. Ako sam dobro shvatio Alfa Romeo klub SRBIJA, a ne BG je naziv kluba koji nas okuplja i oko cega eto i sad diskutujemo. Pamtim skup u Kg koji je bio odlican i koji je organizovala Bg ekipa, ja bar tako mislim, sa sve muzikom, stazom, jurnjavom, po njoj naravno, ne umobolno po parkingu i na osnovu toga prizivam opet taj skup. Ne zameram ja niti omalovazavam trud ekipe iz Bg , to sam vise puta i pominjao da je to za svaku pohvalu, i ne zelim da se ponavljam ali ocito moram, ja sam UVEK bio na strani bilo koje ekipe koja se trudi da sve to organizuje, ma gde i cak i ma kako, to kosta zivaca i energije ,ali zar to nije SRPSKA ekipa , znaci cele drzave. Doduse kriv sam sto se jos nisam uclanio pa da mogu da vicem koliko hocu :), ovako samo stidljivo sugerisem i dobijam te poruke, "pa ajde upri ti ako vec hoces tako", sa neshvatanjem sustine. Ja nemam klupske pare, ja nemam to iskustvo i znanje u organizovanju, ali imam jaku zelju da dodjem na skup, koji me u Bg varijanti kosta 10 tak hiljada, a u Kg varijanti 3-4. Da li sam lud sto hocu da manje potrosim, a i vecina iz ostaka Srbije ?!?!
Ocigledno se ne razumemo u smeru tvog razumevanja onoga sto pricam.
Ja tebe razumem i lepo je to sto ti ovde pises, da imas zelju da dodjes na skup, a da drugi to za tebe organizuju. Ko to ne voli?
Sve skupove po Srbiji koje smo imali, organizovali smo uz pomoc ljudi koji su bili na licu mesta. Skup treba prijaviti i za to dobiti dozvolu. Obici lokaciju i dogovoriti termin sa vlasnikom iste. Organizacija nekog osvezenja, ozvucenja i muzike.Takodje, neki kafic/restoran u blizini. Pomoc pri dolasku da se neko ne izgubi. Ne zvuci li ti malo nerealno da se sve to realizuje iz BG? ;)
Mozda se sada malo bolje razumemo?
Korisnikov avatar
koki959

Ned Maj 05, 2013 3:55 pm

Slazem se sa tobom u potpunosti i o tome i pricam svo vreme. Uvek sam uz ljude koji rese da to urade i pre i posle, ma kako ispalo, trud je ono sto se ceni, rezultat niko ne moze znati unapred. Mozda se eto ipak izmedju redova omasismo u razumevanju. Ja uvek imam volju da pomognem , ali to ne mogu da radim iz Bora u Bg ili Kg ili Nisu itd. Ja nemam mogucnosti da organizujem, radim 7-15, kao i svi ovde i nemam iskustva u tome. Da li ces auto da das majstoru koji zna Alfu u prste ili coveku koji prvi put uzima alat u ruke i misli da moze da ga poravi. Moja prica je u sustini ta da ekipa iz ARC Srbija potrazi logistiku u nama na terenu gde god bi se nesto organizovalo, ma koji grad bio. Recimo pocetkom godine odrzi se sastanak kluba sa najaktivnijim, pocasnim, kako god, clanovima, odradi se lista potencijalnih gradova, sa datumima i pusti na dopunski komentar i razmatranje. Onda bi se odredila konacna lista i datumi , ali odmah na pocetku godine i od ljudi iz izabranih gradova potrazila pomoc, savet oko svega potrebnog.
Evidentno je da je vreme i okupljanje iznedrilo dve lokacije koje bi mogle da postanu tradicionalne i definitivne , svake godine, polovinom maja Ada Huja, Bg i polovinom septembra Kragujevac. U oba slucaja celokupno clanstvo i simpatizeri imaju lokacije koje mogu da posete sa teritorije cele Srbije i znali bi da svake godine isplaniraju odmore, vikende, stede, odvaju od usta, grcaju u dugovima :).
Na kraju, da ne polemisemo vise , jer kazem, mislimo svi otprilike isto. Problem je stari neresivi, odavno poznati, sukob zelja i mogucnosti a nase je da taj problem kroz ovakvu pricu svedemo na najmanju mogucu meru, bez zamerke i puno dobre volje, kao sto je uvek ovde i bilo :)
Korisnikov avatar
DogoArgentino
Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 9:43 am

Ned Maj 12, 2013 8:20 am

Prosle godine pred sam skup na huji, sami smo organizovali rostilj na kosutnjaku... klub nije imao veze sa tim.. doslo je brdo ljudi, brdo alfi, cak i gosce iz Hrvatske + smo upoznali neke ljubitelje alfi koji su slucajno prolazili pa stali da vide odkud toliko alfica na jednom mestu.. A kostalo nas je oko 500-600 din po osobi jedno predivno druzenje. Tako da se sve moze organizovati, niko vam ne brani da se vas par iz bilo kog grada organizuje, najavi to ovde bar mesec dana u napred i verujem da cete biti zapanjeni brojem ljudi koji ce doci iz BGD i NS... sve moze, samo treba malo volje, truda i organizacije ;)
ZNAM MILION PRIMERA GDE SU LJUDI PRODALI NJIVU I KUPILI AUDI, PASAT, BMW ILI MERCEDES... ALI NIKADA NISAM CUO DA JE NEKO PRODAO NJIVU I KUPIO ALFU...
Slika
Korisnikov avatar
Joca
Garaža: ;)
Pridružio se: Pet Apr 19, 2013 9:08 pm

Ned Maj 12, 2013 10:07 am

hoce li neko od clanova dolaziti na borsko jezero?
genca
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 1:51 pm

Ned Maj 12, 2013 1:01 pm

Ti i ja kume :yipi: :arflag
cuore sportivo
Korisnikov avatar
Tazio
Garaža: EX:Alfa Romeo 155 2.0 16 v TS
NOW: Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 75 1.8 IE
Pridružio se: Pet Nov 13, 2009 10:47 pm

Ned Maj 12, 2013 7:45 pm

Dottore napisao:Uskoro panini izbacuje album sa slicicama AR klubovi u Srbiji , kako je krenulo bice to veliki album :D
Sad mi je jasno zasto ti je nick Dottore :)
Skidam kapu :yes: :gr8:
Gedora te quiero !
Los
Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
Pridružio se: Uto Sep 11, 2012 1:00 pm

Ned Maj 12, 2013 11:55 pm

Mrsko mi sad da idem redom pa uvlacim citate. Ali ovako da izvojim. Vidim da se spominju cifre od 100-200e za skup u prirodi ovo ono... nije tacno ali ni najmanje. Sve da si iz Subotice i ides na skup u Leskovac ne treba ti vise od 50e sa sve gorivom. Racunaj da imas 4 coveka u autu, gorvo i putarine ne placas sam.. ;) Za organizovanje takvog skupa treba samo dobra volja ;) A ako je organizacija ima prijavljen klub jos lakse je. Primetih da se neko zali da nema nesto takvih skupova kod nas sto nije tacno. Mi smo prosle godine organizovali skup u spec. rezervatu prirode a odavde se niko nije ni pojavio evo i teme viewtopic.php?f=5&t=54043. Ulaz se inace placa 350din, parking 150din... Mi smo se potrudili pa se ulaz nije placao, parking se nije placao, svaki gost je docekan sa casom domace rakije i mezetom. Rucak je bio 600 dinara i u tih 600 dinara je spadalo: neogranicena kolicina gulasa od divljaci, neogranicena kolicina salate i hleba i casa ljute domace. Nakon toga je isao defile od Zasavice do Mitrovice(12km) pa kroz Mitrovicu. I posto nismo registrovan klub i nismo imali pokrica grada i mup-a itd... Ja sam na moj rizik prolazio na crveno i blokirao raskrsnice da kolona moze da prodje. Nakon toga okupljanje na velikom parkingu ispred hale sportova pa u obliznji kafe Italija gde je organizovan odredjen popust i sve je bilo ako se ne varam na nas trosak tj trosak domacina. Tako da ne moze niko da me ubedi da ne moze. Sve se moze kad se hoce
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Pon Maj 13, 2013 3:24 pm

Ljudi, voleo sam da dodjem u nedelju ali stvarno bez 100 evrica nisam mogao da planiram put. Da idemo nas cetvorica i da se naguramo u jedan auto, a ne svako sa svojim...
Sto se tice organizovanja, onaj ko organizuje mora da bude svestan da mu nece doci neko ko je 200km i vise udaljen. Sad njega verovatno nije ni briga pa organizuje u BG i to je to...
Kragujevac je dobra lokacija, ali...
Slika
Nigy

Pon Maj 13, 2013 4:32 pm

Razmisljamo da, kao Italijani kada su organizovali proslavu stogodisnjice Alfa Romea, svima koji su udaljeni vise od 150 metara od samog skupa platimo troskove putovanja, sve sa novim setom pneumatika (marka i dimenzije po zelji) i velikim servisom motora (neki bi da u taj paket ubace i putno osiguranje, ali mislim da to nece biti usvojeno). :)
Razrada akcionog plana prikupljanja novcanih sredstava za to je u toku.
Korisnikov avatar
bokac
Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:31 pm

Pon Maj 13, 2013 5:06 pm

Bas me interesuje da li bi ti dosao u Nis naprimer. Preracunaj se pa kazi iskreno
Slika
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 13, 2013 10:23 pm

Na temu ide privremeni lock jer pocinje da zastranjuje. ;)

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”