Sve opisano je bilo i kod mene, iako sad mislim da je pedala dovoljno "mekana", jer sam danas pre podne ojačao nogu pritiskajući pedalu kvačila (baš zrelog za menjanje) na jednoj 147ci...Falcon037 napisao:Zamenio kompletan set kvačila i ... pedala je za nijansu mekša, ali mi se čini da kad krećem na pola kvačila da imam neujednačeno podrhtavanje, kao da lamela ne naleže baš najbolje...
Inače, podrhtavanje pri kretanju novog kvačila je posledica prenosa nedovoljne snage (ler gas?), što je i normalno. Slično se desi i kad se vozi u visokom stepenu prenosa, na baš malim obrtajima, a pod nekim opterećenjem, iako je lamela potpuno spojena sa površinom zamajca... Kod stare/dotrajale korpe je neravnomerno naleganje glavni razlog podrhtavanja...
Nekako imam utisak da je druk ležaj najslabiji deo setova koji su nama dostupni. Ako može da se nabavi potpuno nov ležaj, set kvačila postaje potpuno upotrebljiv za prodaju, kao "repariran"...Falcon037 napisao:Gde bih mogao da odnesem set na proveru, jer ne bih da ga bacam? Po meni, ovo može da se koristi ohoho... jedino da se zameni druk lager, ako ima potrebe.