Kako glasi nepisano pravilo sa kolima?
Resis jedan problem, iskrsne drugi.
Tako i ovde, jedan zvucnik (suvozaceva strana zadnji) zuji, ali ne uvek, nego samo ponekad kad se predje preko neke vece rupe, ali ni tad ne uvek. Da kazemo, kako mu se cefne. To zujanje se poklapa sa obrtajima motora, savrseno.
Mala pretraga na internetu i pretpostavljam da je to buka alternatora. E sad, neki to dobiju kada ugrade drugi zvucni sistem, ali moj nije modifikovan. Bose.
Mene ovo iritira, ali najgore je to sto se ja jos nekako razumem u mehaniku, ali elektriku i POGOTOVO audio u kolima... Ajoj.
Buka alternatora u jednom zvucniku
- stefi76
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 ks 2002.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Moguce da je crkla skretnica na samom zvucniku,ili je namotaj istog ostecen pa zuji probija

- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Na nekom od dzekova imas los kontakt. Da li na onom koji ide iz stuba u vrata, ili na onom koji ide direktno u zvucnik, pitanje je sad...

- TheNixa
- user
- Garaža: Alfa romeo 164 2.0 ts super ex
Alfa romeo 156 1.8 ts ex
Alfa romeo 159 1.9 sw - Lokacija: Beograd
Masa zvucnika se negde spaja sa karoserijom, e sad gde se to spaja, ko ce ga znati, znaci negde na nekom spoju ti se ogulila zica i kad upadnes u neku rupu i kabal se pomeri i dodirne sasiju tad ti zuji....probaj tamo u onim spojevima od vrata da vidis, najcesce tamo puknu...