Da li neko može da mi kaže kojih godina i koliko je Alfa imala modela najviše u ponudi?
W kupuje Alfa Romeo
-
KaligulaKa
- Drug Član

Lancia ima 6 modela u ponudi........Alfa 3
od toga jednu ekskluzivu!Totalno konfuzno ali nažalost realno!
Da li neko može da mi kaže kojih godina i koliko je Alfa imala modela najviše u ponudi?
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Alfa je uvek imala jedan noseći model koji je vukao prodaju tipa Gilulietta, Giulia Super, 156 (nabrajam uspešne, bilo je neuspešnih u prodajnom smislu) i pored njega još jedan ili dva noseća modela niže i više kategorije. Pored njega uvek su postojala dve serije kupea sa kabriolet varijantama. Mada, bilo je godina kada nije bilo kupea, krajem 80-ih, sve do GTV 1994. Pored toga, Alfa je u svoje najbolje vrme povremeno izbacivala u saradnji sa poznatim dizajnerima relativno limitarene modele, obično kupee...često je tu Zagato imao posla. Najbolej je postavka bila složena u vreme Giulie Super i 156, kada je sve bilo logično i potpuno pokriveno.
Acqua-Olio-Benzina
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
U isto vreme ne padam u vatru brzo i ne rade me ti strahovi od "Nemačke čizme" i tome slično, gledam na to onako poslovno, bez obzira što u nekom emotivnom smislu nije baš logično da to bude rešenje problema.
Sad kako malo vreme odmiče postavljaju se neka konkretnija pitanja vezana za samu logiku kako nastaje automobil danas, pa je potpuno jasno da će se u Alfi naći gomila stvari iz Passat-a, A4 i ostalih, bilo da je to kružni gumb za svetla ili isti bezlični migavci, tablica postavljena centralno, sedišta iz VW-a ili Audi-ja, to ipak nije lepo zamisliti.
U nekom tehničkom smislu bi se Alfa zasnivala na VW-ovoj MQB bazi, što po svemu što se može pročitati nije loše, teško je to predvideti.
Re: W kupuje Alfa Romeo
Pa ja sam nekako mislio da je ta eventualna kupovina od strane VW pozitivna, ipak kad se uzme u obzir da je dosta "Alfista" tamo, može imati smisao.starac vujadin napisao:Videćemo...postoji veći interes i cilj. Možda bude dobro na kraju...
U isto vreme ne padam u vatru brzo i ne rade me ti strahovi od "Nemačke čizme" i tome slično, gledam na to onako poslovno, bez obzira što u nekom emotivnom smislu nije baš logično da to bude rešenje problema.
Sad kako malo vreme odmiče postavljaju se neka konkretnija pitanja vezana za samu logiku kako nastaje automobil danas, pa je potpuno jasno da će se u Alfi naći gomila stvari iz Passat-a, A4 i ostalih, bilo da je to kružni gumb za svetla ili isti bezlični migavci, tablica postavljena centralno, sedišta iz VW-a ili Audi-ja, to ipak nije lepo zamisliti.
U nekom tehničkom smislu bi se Alfa zasnivala na VW-ovoj MQB bazi, što po svemu što se može pročitati nije loše, teško je to predvideti.
- HEMI 426
- Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
Alfa je imala najbolji lajnap modela pocetkom 2000tih. 147,156,166, GTV i Spider. Tad su pokrivali najveci deo trzista, imali najvecu produkciju i bili profitabilni.
Sto se tice karoserista koji su pomagali Alfi, to je poslednji put bilo krajem 70tih sa Juniorkom Zagato.
Sto se tice karoserista koji su pomagali Alfi, to je poslednji put bilo krajem 70tih sa Juniorkom Zagato.
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
...i posle nje SZ
...a i 8c je u toj ulozi, mada je kreiran u kući.
Acqua-Olio-Benzina
- HEMI 426
Tacno, SZ, skroz sam zaboravio na njega
Ali ako bi hteli da budemo jos detaljniji, tu je i Viper ACR-X pod imenom Zagato TZ3 Stradale. Samo 9 ih je napravljeno.
Ali ako bi hteli da budemo jos detaljniji, tu je i Viper ACR-X pod imenom Zagato TZ3 Stradale. Samo 9 ih je napravljeno.
- nidza
- Garaža: ex 159
Moraju ipak da naprave vozila koja se viđaju po ulicama, a ne samo na slikama. Mislim da je 4C u tom smislu pun pogodak. Jedva čekam da krenu da zuje i kod nas.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- zen
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Teško da će 4C zujati puno našim ulicama s obzirom na priče oko cene koju planiraju da zakače na njega...
Ja bih više tipovao na roadster u saradnji sa Mazdom, to može da bude pravi pogodak.
Ja bih više tipovao na roadster u saradnji sa Mazdom, to može da bude pravi pogodak.
There's nothing wrong that $100 won't fix.
- HEMI 426
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
- zen
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
- alfaholic
Mislim da bi najveća ironija bila kada VW ne bi uspeo da podigne Alfu na željeno mesto i da je učini profitabilnom, tada bi bilo jasno da Alfin problem nije bio u kvarljivosti, nekvalitetu i ošljarenju.
U isto vreme to bi bio kraj brenda...

U isto vreme to bi bio kraj brenda...
-
KaligulaKa
- Drug Član

- HEMI 426
- alfaholic
Mislim da je to prilično skupa opcija da bi se ubio već mrtav brend, koga Alfa sada može da ugrozi.
-
KaligulaKa
- Drug Član

Možda ne trenutno, ali tako velike korporacije razmišljaju 10,20 godina unapred!Veliki jedu male.......mada to je samo moja blesava teorija!I sam vagen je u banani ove godine,ni njima ne cvetaju ruže......neće Alfa da ih izvadi ali da ne bude namerna kolatelarna šteta!
Hm.....evo ovako....kada je jedna velika strana firma dosla u nasu zemlju kupovinom jedne velike domaće firme,novac koji je obećala da će uložiti u tu istu firmu je uzela kao kredit od banke iz svoje zemlje a pritom kao garanta za vraćanje duga je navela nikog drugog nego srbiju!
Ma nema veze......lupam ja ko maxim po diviziji!
Hm.....evo ovako....kada je jedna velika strana firma dosla u nasu zemlju kupovinom jedne velike domaće firme,novac koji je obećala da će uložiti u tu istu firmu je uzela kao kredit od banke iz svoje zemlje a pritom kao garanta za vraćanje duga je navela nikog drugog nego srbiju!
Ma nema veze......lupam ja ko maxim po diviziji!
- HEMI 426
Ne znam sto sam ovo postavio, nema smisla a ni efekta ali mi je bilo simpaticno jer je tipicna Alfina vest:
http://www.autoblog.com/2013/05/03/alfa ... 2-3-years/
Vec zamisljam situaciju gde novinar pita lika da li Alfa planira SUV a lik onako u prolazu dobacuje "Da, da...tu za jedno 2-3 godine, nema frke..."
Vec zamisljam situaciju gde novinar pita lika da li Alfa planira SUV a lik onako u prolazu dobacuje "Da, da...tu za jedno 2-3 godine, nema frke..."
- nidza
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
viewtopic.php?p=1439685#p1439685HEMI 426 napisao:Ne znam sto sam ovo postavio, nema smisla a ni efekta ali mi je bilo simpaticno jer je tipicna Alfina vest:
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- HEMI 426
Nisam video, izvinjavam se 
Pore Tiguana tu je i Caddy, New Beetle, Skoda Yeti i sl...
Salu na stranu:
http://www.carscoops.com/2013/04/vw-aud ... plant.html
"But wait, there’s more to this story. According to Italy's news agency ANSA, the Pomigliano plant was also visited today by a delegation from Fiat’s Kragujevac plant in Serbia, where the 500L is made. The million-dollar question is what were these people doing at the Panda plant the same day it was visited by the VW delegation? Could Fiat consider a transfer of the Panda production to Serbia in case VW buys Pomigliano? "
Za drugu vest ne mogu da nadjem link ali je nesto u fazonu popizdelih Fiatovih dilera u Americi koji su potpisali ugovor i za Alfe do 2013 koje im Serdjo ne isporucuje (a uzeo im je pare). Ako im ne da Alfe do kraja ove godine, tuzice Fiat.
To je A5 (PQ35) platforma, molim vas.nidza napisao:Na bazi Tiguana? ;-)
Pore Tiguana tu je i Caddy, New Beetle, Skoda Yeti i sl...
Salu na stranu:
http://www.carscoops.com/2013/04/vw-aud ... plant.html
"But wait, there’s more to this story. According to Italy's news agency ANSA, the Pomigliano plant was also visited today by a delegation from Fiat’s Kragujevac plant in Serbia, where the 500L is made. The million-dollar question is what were these people doing at the Panda plant the same day it was visited by the VW delegation? Could Fiat consider a transfer of the Panda production to Serbia in case VW buys Pomigliano? "
Za drugu vest ne mogu da nadjem link ali je nesto u fazonu popizdelih Fiatovih dilera u Americi koji su potpisali ugovor i za Alfe do 2013 koje im Serdjo ne isporucuje (a uzeo im je pare). Ako im ne da Alfe do kraja ove godine, tuzice Fiat.
- nidza
Misliš brže bolje da im uvali Octavie sa Alfinim znakom, da ga ne tuže? :-D
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- HEMI 426
-
KaligulaKa
- Drug Član

- mobtel
- Garaža: 33+156=159
ja jedva čekam da vidim alfa romeo TDI
kad čovek pomisli da ne može gore (jtd) uvek ispadne da može (tdi)
s druge strane možda se boxer vrati u alfu
kad čovek pomisli da ne može gore (jtd) uvek ispadne da može (tdi)
s druge strane možda se boxer vrati u alfu
You bought the wrong car!!!