Moje je mišljenje da bi te lične stavove trebali svi ograničiti usko na svoj dom i neke zajednice zatvorenog tipa, kao što mi ovde govorimo o Alfa Romeo-u a ne idemo ulicama da smaramo druge o tome, ali kako to nije slučaj u velikoj meri i kako bi svi trebali imati ista prava onda i mi koji ne spadamo u tu grupu vernika i nacionalno, rasno i na bilo koji drugi način opredeljenih možemo glasno iskazivati svoje mišljenje i stavove.
S toga želim da pozovem sve koji ne veruju u Boga i sve one koji se ne opredeljuju nacionalno, regionalno, rasno i u bilo kojem drugom smislu koji razdvaja ljude kao pripadnike jedne vrste, da mi se ovde pridruže u jednoj kulturnoj diskusiji da malo pričamo o temama koje nas interesuju, a bez ikakve namere da ikoga vređamo i omalovažavamo.
Takođe ne bih želeo da ovo bude rasprava jednih i drugih, jednostavno mesto za pisanje i okupljanj onih sa meni sličnim viđenjem stvari.
Razlog da pokrenem temu je što je pre nekoliko dana je bio dan planete Zemlje za koji niko nije ništa prokomentarisao i bilo gde pomenuo, a evo sada predstoje neki nacionalni i verski praznici pa su svi mediji puni tih tema, pa čak i forum ljubitelja Alfa Romeo automobila, mislim da svi zaslužujemo istu količinu prostora.
Za početak evo jednog jako lepog video snimka, sa mnogo pametnih i korisnih stvari izrečenih, u pitanju je naravno Richard Dawkins.