prezupcila 146 1.6 ts
- zlatar
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS, 88 kw, 1997....
molim vas da mi neko hitno odgovori posto mi je alfa prezupcila da li je doslo do krivljenja ventila i sta je sve moglo da nastrada??? 

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
1. zameni motor ako nadjes neki polovan
2. otvori motor pa ce ti majstor reci na cemu si, a onda koliko para toliko muzike
srecno
2. otvori motor pa ce ti majstor reci na cemu si, a onda koliko para toliko muzike
srecno

- zlatar
- OMP
- Garaža: GP TJet
nista se ne moze reci dok se ne otvori motor, mozda je samo ventile pokrivio a mozda je sve otislo u q
znaci prvo rasturanje ili ako mislis da ti se to ne isplati juris nov motor koji je opet macka u dzaku, ja sam uvek za varijantu da se sredi stari motor(sem ako nije bas mnogo sheban pa da se popravka ne isplati) ako vec znas kakav je bio i kako je odrzavana nego kupiti nesto o cemu nemas pojma

znaci prvo rasturanje ili ako mislis da ti se to ne isplati juris nov motor koji je opet macka u dzaku, ja sam uvek za varijantu da se sredi stari motor(sem ako nije bas mnogo sheban pa da se popravka ne isplati) ako vec znas kakav je bio i kako je odrzavana nego kupiti nesto o cemu nemas pojma
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- zlatar
- zlatar
koliko mogu u najgorem slucaju da kiksam novca za popravku???? da bar znam ima li racuna da je radim.
- OMP
pa to mora neki majstor da ti kaze koliko bi ti naplatio, delove mozes da sracunas ali ne znam za ruke koliko uzimaju, najbolje da pitas tog kod koga bi oterao auto da se radi pa onda vidi dal ti se isplati ili ne, relativna svar je pricati ovako napamet
- ilija156
- Garaža: alfa GT
- zlatar
e ovako...
alfa mi je zavrsena....
ukupno sve ispalo 41500 dinara
od toga 100 evra za ruke majstoru
u to spada zamena seta za zupcenje
zaptivke
4 ventila
obrada glave....
i jos neke sitnice
KAKO SAM PROSAO?!?!?!?!
alfa mi je zavrsena....
ukupno sve ispalo 41500 dinara
od toga 100 evra za ruke majstoru
u to spada zamena seta za zupcenje
zaptivke
4 ventila
obrada glave....
i jos neke sitnice
KAKO SAM PROSAO?!?!?!?!
- Owner
- Garaža: Ex. Alfa Romeo 145 1.6 TS 16v
Alfa Romeo 147 1.6 TS 16v - Lokacija: Vrnjacka Banja Beograd
Prosao si odlicno, meni je prezupcila bila ja sam platio 100k dinara da bi mi auto crkao ponovo posle 5k predjenih kilometara, tako da si prosao ODLICNO 

- OMP
meni se cini da je mnogo tih 400e koje si dao iz razloga jer ima alfi stranaca za iste ili malo vece pare od kojih bi iskoristio sve te delove koji su ti trebali, plus da ti ostane nesto za nedaj boze i da dobar deo auta rasprodas tako da bi te cela ta prica kostala mnogo manje ali dobro svako ima neku svoju racunicu 

To je papreno, obrada glave, zaptivke ventili, sitnice (predpostavljam španel, ulje, filtri, kaiš....) U bilo kojoj varijanti neverujem da je materijal i obrada i sređivanje glave preko 200e, uzeti još toliko za ruke za nepuna 2 dana posla je previše.
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
ja sam platio obradu glave za 8v 10-ak hiljada, bez menjanja ventila. dihtung glave je oko 2500-3000, dihtung ventil dekle oko 1000, set za veliki servis.... to ti dođe na to. mada kad si skidao već glavu trebao si promeniti karike i leteće ležajeve i onda bi bila prava stvar.
- OMP
mnogo deru u bg-u za te masniske obrade, ovde kod mene obrada glave u sta spada provera, ravnanje, obrada siceva i ventila kao i zamena gumica kosta 40e za 8v glavu a za 16v je 60e
- Los
- Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
sa ventilima, vodjicama, gumicama itd izlazi do 60e... pricamo za glave za motore sa 4 cilindra
100e za ruke je normalna cena. Ni previsoka ni premala... Savet: Ukoliko su zaista masinske obrade po bg toliko paprene lepo glavu spakujete pa posaljete aksom/city-jem itd na masinsku obradu u okolini... U S.M. najbolje kod Mas.Obrada Radosavljevic... Stare kajle su u pitanju firma ima oko 35 godina
Re: prezupcila 146 1.6 ts