danas sam radio mali servis i strucnjaci majstori nisu znali da nadju gde se menja filter kabine na 147 jtd.
a takodje mi nisu zamenili ni filter goriva jer nisu znali kako da mu pridju
pomoc
filter kabine 147
- miloradpapic
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase - Lokacija: Beograd
- alexa
Menjaj majstore.Iza kasete mislim negde da je filter klime i kabine,imaju ta dva mala pravougaona filtera jedan pored drugog,mislim da imas vec o tome na forumu negde i u slikama objasnjeno..Treba da je lako za zamenu..
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Slazem se sa Alexom menjaj majstora pod hitno !!!. Da se ne ponavljamo za filter kabine pronadji na forumu, a sto se tice filtera goriva nema ga, ima sito u rezervoaru.
Lepota je u ocima posmatraca.
- Gianni
- Garaža: AR 147 1.9Jtd GTA look ex
AR 159 1.9JtdM sw ex
AR 156 1.9Jtd16v restyling ex
AR 147 1.9Jtd Q2 wanna be ex
AR 147 1.9JTDm q2.
AR Giulietta 2.0 tct Sportiva. - Lokacija: Zemun
Ispod kasete kod suvozaca sagnes se,odrsrafis plastiku izvadis filter,stavis novi
Evo ti TUT. : [youtube]p74szQfFmso[/youtube]
Evo ti TUT. : [youtube]p74szQfFmso[/youtube]
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Uglavnom, mora da se skine nosač filtera (otkače se sva tri voda goriva i odvrnu šrafovi koji drže nosač za karoseriju), pa se lako zameni filter...
Re: filter kabine 147
JTD naravno ima filter za gorivo, jer ulazak sitnih čestica u pumpu visokog pritiska, u common rail i u injektore može da napravi veliki problem...miloradpapic napisao:... nisu zamenili ni filter goriva jer nisu znali kako da mu pridju...
Uglavnom, mora da se skine nosač filtera (otkače se sva tri voda goriva i odvrnu šrafovi koji drže nosač za karoseriju), pa se lako zameni filter...
Alfa je stil... ostalo je status...
- miloradpapic
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase - Lokacija: Beograd
gianni hvala na linku, ovo ce pomoci
skidanje filtera za gorivo je po Manualu bas kako je dusangt objasnio, medjutim moj kolega je uspeo filter da skine tako sto je zavukao ruku ispod i odsrafio. znaci bez skidanja creva i nosaca filtera. kaze da jeste malo j.. odsrafiti ali je uspeo
skidanje filtera za gorivo je po Manualu bas kako je dusangt objasnio, medjutim moj kolega je uspeo filter da skine tako sto je zavukao ruku ispod i odsrafio. znaci bez skidanja creva i nosaca filtera. kaze da jeste malo j.. odsrafiti ali je uspeo
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
- David14
- Garaža: Alfa romeo 147 1.9jtd Mjet 2003
Da li je neophodno menjati filter goriva i moze li ako se ne menja stetiti motoru? Ja sam presao oko 22-23k i nisam ga menjao.?
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Naravno da se mora menjati i da moze da steti motoru, pogotovo sa ovim nasim gorivom
- David14
- Garaža: Alfa romeo 147 1.9jtd Mjet 2003
Sad cu da j*bem majstorima sve po spisku. 2 mala servisa mi nisu menjali.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pravilo je da se na svakoj zameni ulja menjaju svi filteri,gorivo,vazduh,uljni i filter klime ili ti polena.To su mali izdatci a znace mnogo kad su cisti.

- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Nemora da bude. Filter za gorivo se menja na 25-30 kkm ako je neki od proverenih proizvođača. Ako se ne menja pravovremeno auto slabije vuče jer je medijum zapušen a to je izraženije zimi zbog eventualno prisutnog parafina.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pa da na 30 hiljada,posle se pitamo sto su dizne ovakve,dimi itd...
Ja ga uvek menjam na svakoj zameni ulja to je 7-10 hiljada,nemam problema sa glupostima
Ja ga uvek menjam na svakoj zameni ulja to je 7-10 hiljada,nemam problema sa glupostima

- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Ni ja nemam problem sa glupostima. Takve probleme ima onaj ko hoće filter za govivo od 1500 din a svaki normalan je 4500-6000... I ko ne vodi računa gde sipa... I gomila drugih stvari. Svakome je činiti šta mu je volja sa svojim novcem :-)