Da li neko zna da mi kaze kako se skida bravica na vratima od police na instrument tabli AR 147.
U stvari sta mi se desilo.
Otsrafio se sraf koji drzi hrimiranu ruckicu za otvaranje police i ona se odvojila od brave a nemoguce ga je zasrafiti.
DA li je neko imao ovakav problem i kako ga je resio.
Bravica
- alfa romeo 146
- Garaža: alfa romeo 1.4 ts junior
I,meni se to isto desilo na 147,posto je nemoguce da se zasrafi ja sam uzeo super lepak i zalepio ga.Fukcionise.
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
Ja sam imao sličan problem, ručka (kvaka) za otvaranje se razlabavila i ostala mi u ruci jednog dana. To se dogodilo zato što je ležište u kom je navoj za šraf balgo naprslo i raširilo se.
Pošto je plastična cela kvaka, uključujući i to ležište, rešio sam to dvokomponentnom epoxi smesom, mislim da je bila Loctite - prodaje se u malim pakovanjima za domaćinstvo, za lepljenje i popunjavanje pukotina i rupa. Umese se zajedno dve komponente i dobiješ smesu koja se stvrdne, a do tada možeš da je oblikuješ. Time sam ispunio pukotinu i ojačao ležište navoja, sačekao da se osuši, skinuo višak i gotovo.
Kvaka se šrafi za samu bravicu iznutra, kada otvoriš kasetu, ima rupica u koju ulazi šraf, samo što je na dnu bravice pa treba malo preciznosti da šraf ubaciš na pravo mesto.
Evo drži već dve godine.
Pošto je plastična cela kvaka, uključujući i to ležište, rešio sam to dvokomponentnom epoxi smesom, mislim da je bila Loctite - prodaje se u malim pakovanjima za domaćinstvo, za lepljenje i popunjavanje pukotina i rupa. Umese se zajedno dve komponente i dobiješ smesu koja se stvrdne, a do tada možeš da je oblikuješ. Time sam ispunio pukotinu i ojačao ležište navoja, sačekao da se osuši, skinuo višak i gotovo.
Kvaka se šrafi za samu bravicu iznutra, kada otvoriš kasetu, ima rupica u koju ulazi šraf, samo što je na dnu bravice pa treba malo preciznosti da šraf ubaciš na pravo mesto.
Evo drži već dve godine.
- lux
- Garaža: 147 1.6 TS 77kw
SPIN
Sve se to kod mene desilo indenticno kao i kod tebe s tim sto ja iznutra vrata kasete nemam nikanvu rupicu u koju bi mogao da ubacim sraf i da ga zasrafim za bravicu jednostavno rupica NE postoji.
U tome je moj najveci problem.
Vrata su iznutra potpuno tapacirana .
Jos jednom hvala na savetu.
Sve se to kod mene desilo indenticno kao i kod tebe s tim sto ja iznutra vrata kasete nemam nikanvu rupicu u koju bi mogao da ubacim sraf i da ga zasrafim za bravicu jednostavno rupica NE postoji.
U tome je moj najveci problem.
Vrata su iznutra potpuno tapacirana .
Jos jednom hvala na savetu.
- spin
- Garaža: 147 1.9 jtd 85 kW 2003.
U tom slucaju, verujem da mogu da se skinu cela vratanca, pa se skine tapacirung i resi se problem. A opet, ako je to previse cimanja, verovatno i super-lepak moze da resi stvar 

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”