159 brisači
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Valeo su sranje, jedva čekam da ih promenim na Fići. Škripe ko prase pred klanje.
Acqua-Olio-Benzina
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
I devojka skripi kad nije vlazna 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Onda su ovi iz Valea neki frigidni brisači, pošto se jako teško mogu navlažiti.
Acqua-Olio-Benzina
- nidza
- Garaža: ex 159
Bolje vlaže ovi od trista kinti. Doduše, kad čovek malo bolje razmisli...
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- Vlada R
- Garaža: ex Alfa 159 JTDm restyle
Ja sam sa svojim Valeo prezadovoljan, pre oko pola godine kupio originalni set za 159. Nema škripe, odlično brišu...
Re: 159 brisači
Čist placebo. Valeo je nedavno kupio SWF i baš sam za vikend uzeo burazeru komplet SWF koji su Made in France :-)nidza napisao: SWF postoji za ostale Alfe, za 159 nema, baš dobro izgledaju.
Ja sam sa svojim Valeo prezadovoljan, pre oko pola godine kupio originalni set za 159. Nema škripe, odlično brišu...
- nidza
Ne znam šta da ti kažem, još pazim da kvalitetne tečnosti sipam. Kolega uzeo SWF za 156, drugačiji su od Valeo, tako da nema veze ko je koga kupio. Doduše, možda nisu autentični ovi naši škripavi, ili su nam šoferke škrbave. Uglavnom, ovi iz tempa niti izgledaju loše, niti škripe, tako da je čista pobeda.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- Danilo
- Garaža: 159 2.2JTS '08
A kad je već tema otvorena, da zapišemo i koje dimenzije koristi alfa 159: 575mm i 450mm.
Re: 159 brisači
Meni se i skuplje Bosch-ove metlice podižu pri većim brzinama i ostaje dole levo mali deo šoferšajbne neobrisan :/ Ali ne škripe.nidza napisao:Stavio najjeftinije aero za 380 kinti. Za razliku od Valeo - ne škripe! Krš su, podiže ih vetar sa šoferke umesto da ih spušta kad se pegla brzo, ali brišu korektno i NE ŠKRIPE! :-)
A kad je već tema otvorena, da zapišemo i koje dimenzije koristi alfa 159: 575mm i 450mm.
- zen
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Meni su jos uvek originalne i bogami ne dižu se pri velikim brzinama. Sad kad se vratim kući planiram da ih menjam, ali moram da nadjem neke koje neće da odlete kad malo nagazim, kao što dolikuje 

There's nothing wrong that $100 won't fix.
-
Ka
- Drug Član
Hehe zen brate.......tvoja cruising speed je 235 km na čas,tebi ni metlice za Suhoja 31 nisu dovoljne 

Poslednja izmena od sErGiO u Uto Apr 09, 2013 6:21 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne citiraj prethodni post.
Rezlog: Ne citiraj prethodni post.
- nidza
Ja ne znam što te zamenske ne prave ko original? Na Škodi koliko je bila kod nas, 4g, brisači nikad nisu zamenjeni.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- dz08
- Garaža: Mazda MX-5 1.6
Alfa Romeo 159sw 1.9 JTDm 16v - Lokacija: Beograd
Ha, prava tema, potrošio sam prošle dve nedelje na kupovinu brisača...zaključak je sledeći:
- moja Ljubičica je stigla sa Bosh brisačima, bili su super do ove zime, a onda proškripali. Ja tripujem da je to od tečnosti, čudna je tu hemija kada ne smrzava na -30
- probao sam nekoliko zamenskih varijanti (ljubazni LAV auto): Champion (i staru oznaku DXL, i novu...), obe metlice nisu nalegale kako treba, ostavljale su velike površine nepokrivene i to čak i po sred šajbne
- momak reče da ni sa Lucas neću proći bolje, pa džaba da ih otpakujemo
- o kinezima da ni ne razmišljam
- kupih original Valeo u KITu, rade odlično, nečujni su, sve pokrivaju, samo ih još nisam probao na prevelilkim brzinama
Jbg, daš 3K dindži, a neko može da ih skine za 2 sekunde...
- moja Ljubičica je stigla sa Bosh brisačima, bili su super do ove zime, a onda proškripali. Ja tripujem da je to od tečnosti, čudna je tu hemija kada ne smrzava na -30
- probao sam nekoliko zamenskih varijanti (ljubazni LAV auto): Champion (i staru oznaku DXL, i novu...), obe metlice nisu nalegale kako treba, ostavljale su velike površine nepokrivene i to čak i po sred šajbne
- momak reče da ni sa Lucas neću proći bolje, pa džaba da ih otpakujemo
- o kinezima da ni ne razmišljam
- kupih original Valeo u KITu, rade odlično, nečujni su, sve pokrivaju, samo ih još nisam probao na prevelilkim brzinama

Jbg, daš 3K dindži, a neko može da ih skine za 2 sekunde...
- Vlada R
Tačnije 2.500 din ali svejedno, nemam zamerki. Sve pokrivaju, ne preskaču, ne škripe iako sam ih koristio sa zimsko tečnosti.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
E bas sam to hteo da kazem,vi ih skupo placate,istrazujete koje su dobre a koje ne,i neko prodje za 3 sekunde uzme i boli ga uvo gde ste kupovali i koliko platili.Ja jednostavno kupujem u Tempu ili Metrou i bas me briga koliko drze cim nesto nije uredu ja opet nove i tako stalno.

- zen
- Garaža: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Ja sam skoro menjao brisace i kupio sam original fabricke iste kao sto su i bili novi na autu, 5700 din ako se dobro secam komplet kod Bogunovica. Zasto da kvarim 

There's nothing wrong that $100 won't fix.
- Roolieman
- Garaža: Alfa 159 2.0 JTDm
Uzeo Valeo u AP Sportu, (~2600din).
Za sada savrseno čiste, nema škripe i lupkanja ni pri većoj brzini. Za tečnost sam stavio Wurth sjaj za čišćenje insekata, (75din) razblažuje se na 2.5-3 litra vode.
Za sada savrseno čiste, nema škripe i lupkanja ni pri većoj brzini. Za tečnost sam stavio Wurth sjaj za čišćenje insekata, (75din) razblažuje se na 2.5-3 litra vode.
- Vlada R
Danas sam video u Tempu Dunlop koje smo ovde nekoliko puta spomenuli i nisam nešto oduševljen. Gumica je pod uglom u odnosu na metalni deo (nije mi jasno zašto su pribegli tom triku!?), kačenje je pomoću adaptera a sama gumica izgleda kao na starim brisačima s ramom. Što se mene tiče Valeo, SWF, Champion i Bosch su ipak 1. liga, daleko, daleko ozbiljnije urađeni.
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Valeo cist prosek, makar se tako pokazao kod mene i dodatno mi ostetio soferku. Sledeci koje cu probati su Bosch AeroTwin , ono sto je zanimljivo kod njih je i da gumicu prodaju posebno u duzini od 70-cm-a pa se moze i cesce menjati a skupa nije. 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Vlada R
Meni nijedan brisač nije oštetio šoferke do sada. Uvek ih menjam na vreme tj. kada škripe jer je to prvi pokazatelj povećanog trenja. Uvek koristim pristoje tečnosti za šoferku, i one čuvaju gumice.
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Kod mene su novi brisaci ostavili traga i pri brisanju cak ostavljaju, da li je to zbog grafitnih ili ne ne znam, uglavnom nisam zadovoljan Valeom.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- b0jan
- Garaža: Alfa Romeo 159 TBi Ti Q2
Moj Alfa Romero sa dvije ciminjere je dosao sa BOSH brisacima, na prvoj kisi primjetio sam da ostavljaju trag tacno po sredini, gdje mi ustvari i najvise treba da je sve cisto i pregledno. Nove sam kupio u Castelani oko 40e isto BOSH, rade besprekorno ...
Brisaci su mi jako bitni, jer kad pocne da pada kisa ako brisaci ne rade kako treba, kao da si

Brisaci su mi jako bitni, jer kad pocne da pada kisa ako brisaci ne rade kako treba, kao da si

- G0XY
- Garaža: Mito QV
Meni na ovoj kisi,levi skripi kao lud,desni se ne cuje,ali oba dobro brisu.
Znaci ne gine mi Bogunovic za originale...mrzim skripu
Znaci ne gine mi Bogunovic za originale...mrzim skripu

A Man's Got to Know His Limitations...
- Mac
- Garaža: 159 Selective 2.0jtdm, Insignia, BMW G30 Xd
-------------------------
Ex BMW F10
Ex Giulietta Exclusive 2.0jtdm,
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS - Lokacija: Beograd
Posto nisam bio zadovoljan Valeom planirao sam da uzmem originalne kod Bogunovica i slucajno kupim u Tempu onaku usput neke u žutom pakovanju 500 din(po komadu) i prijatno se iznenadio. Nema skripanja, lepo nalezu...savrseno.
- gorance NS
- Garaža: Alfa Romeo 159
Valeo brisaci, skripe samo kada ima vrlo malo kapi na soferci. Kada imaju sta da brisu, ne cuju se i ne ostavljaju tragove. Stavljeni pre 9 meseci...
Povratak na “Alfa Romeo 159 | Brera/Spider | 8C Comeptizione/Spider”