Da li ima kraja...

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Re: Da li ima kraja...

Pet Apr 05, 2013 11:29 pm

Može, ali dok se ne primeni ZOBS, član 289, tačka 9. ;)
Alfa je stil... ostalo je status...
Danilo
Garaža: 159 2.2JTS '08
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 11:44 am

Sub Apr 06, 2013 12:52 am

dusanGT napisao:Nije mi jasno zašto, ali najveći broj grešaka je u vezi sa masom vozila - mnogi se žale...
To je očigledno najčešći propust. Meni je i Delta na nultom servisu i tehničkom pregledu originalno upisala masu vozila od 1730kg ili tako nešto, a maks nosivost 1990kg — tri osobe i ništa više ne mož' da povuče, slaba ova Alfa (bar ne moram da se brinem za ovaj peti naslon za glavu :)).

A posle par godina na jednom ne-Delta tehničkom kada su to primetili, ispraviše na masu iz kataloga za varijantu pre 2008. godine. Al' dobro, i to je bar bliže realnosti :)

Isto tako, imao sam i fiktivnu adresu zato što su mi ukucali pogrešnu adresu u ličnu kartu (a pošto nisam hteo ja da ispravljam njihovu grešku, saznao sam da se originalno podneta dokumenta drže u Ljermontovoj 10 godina — tako da imaju oni mogućnost da isprave svoje brljotine ali često neće oni da mrdnu prstom nego hoće da vi šetate i ispravljate njihove greške).
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Sub Apr 06, 2013 9:39 pm

kilson napisao:Ocistiti kontakte na masi kako ne bi bilo gresaka... :)
Kontakt sprej i WD40 su zakon hahaha hahaha
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Ned Apr 07, 2013 12:56 pm

Stvarno nema zivaca da kometrisem ovako nesto, samo znam ako krenu da drkaju previse igracmo se hot pursuit, pa da vidimo ko je jaci :banghead:
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
alfa&omega
Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 3:47 am

Ned Apr 07, 2013 1:17 pm

Edine, u pravu si, drzava nikako da shvati da ne moze da muze mrtvu kravu
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 07, 2013 2:01 pm

alfa&omega napisao:Edine, u pravu si, drzava nikako da shvati da ne moze da muze mrtvu kravu
Greska brate........neće država da nas muze nego da nas HEBE...od mužnje ostane uvek malo ali kad te neko guzi non stop isuši te ko lovorov list :kadr ,još kad im malo zamešamo eto igranke!
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Ned Apr 07, 2013 2:34 pm

Što se tiče ove zayebancije oko ugranje i atestiranja TNG uređaja to je moglo mnogo praktičnije da se reši. Ako već mora da se ugrađuje u ovlašćenom privrednom društvu onda to isto opd može da izda atest, bar do prve registracije gde bi se na tehničkom pregledu izdavao pravi atest i karj priče. Ako se utvrdi da nije pravilno ugrađen uređaj sankcije i troškove snosi ovlašćeno privredno društvo aka servis koji je ugradio i tačka.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Ned Apr 07, 2013 4:52 pm

Danas je bilo u emisiji SAT sve o naslonima za glavu zbog prituzbi vozaca da su doziveli neprijatnost kao ja
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Ned Apr 07, 2013 5:00 pm

I koji je zakljucak?
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Ned Apr 07, 2013 5:45 pm

kako mi je cale preneo (gledao je SAT) bice ukinuto to uskoro, jer se kosi sa pravilima EU...
we will see
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Ned Apr 07, 2013 7:56 pm

Vazno je da se kosi sa pravilima EU, a sto se kosi sa pravilima zdravog razuma to nema veze.

tesko nama sa nama samima.
Korisnikov avatar
dusanGT

Ned Apr 07, 2013 8:06 pm

Sreća je što se ovi naši ponekad boje EU, jer zdravom razumu nisu dorasli ...
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Uto Apr 09, 2013 7:32 am

http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/ ... ija-vozila

Posto ce biti dosta onih koji zbog plina moraju da menjaju saobracajne, red je i to malo da poskupi.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Uto Apr 09, 2013 11:22 am

Verovatno su registracije vozila poskupele u svetu, pa oni moraju da odrze korak.
Pravi naslov za ovu temu i desavanja - "Ima li kraja"...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 18, 2013 2:34 pm

Danas registrovao bez problema,kad me je video na tehničkom nije me ni terao na valjke!25000 i neki dinar rega......
Danilo
Garaža: 159 2.2JTS '08
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 11:44 am

Čet Apr 18, 2013 4:11 pm

nelle napisao:Danas registrovao bez problema,kad me je video na tehničkom nije me ni terao na valjke!25000 i neki dinar rega......
To je ono što je najgore kod nas — ima mnogo propisa koji su takvi da i kada misliš da apsolutno ispunjavaš sve, postoji nešto što mogu da ti nakače. A onda zavisiš od samovolje „službenika“.

Ja se samo setim „blage alkoholisanosti“ iz aktuelnog ZOBS-a: svako ko ima ispod 0,3 promila alkohola u krvi (pa samim tim i 0) je „blago alkoholisan“ (pošto naši zakonodavci ne znaju za pojam „trezan“, verovatno pošto nikad nisu bili u tom stanju).

Tako je i sa ovime. Nema smisla, al' je tu, da budeš fin.
Korisnikov avatar
dusanGT

Čet Apr 18, 2013 4:40 pm

Generalni pristup: svaki hijerarhijski sistem zasnovan je, ne toliko na sankciji, koliko na strahu od sankcije, kojeg imaju "normalni", ali ne i problematični pripadnici sistema. S obzirom da su ovi "normalni" u većini i da zakon važi za sve, disciplina je obezbeđena, čak i ako sankcije nisu drakonske.

Naše izvitoperenje: važi sistem rigidnih sankcija, ali veoma selektivno, tj. ima za cilj da se disciplinuju samo "neki".
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 18, 2013 4:53 pm

Nažalost strah od sankcija kod mnogih nije prisutan jer da jeste..........sve bi drugačije bilo!Toliko primera ima da je to već naučna fantastika a ne matematika!
Korisnikov avatar
dusanGT

Čet Apr 18, 2013 5:49 pm

Generalni pristup: sankcije važe za "normalne" koji taj status imaju jer "pravila" poštuju i bez pretnje sankcijom. Za one van kategorije "normalnih" nikakve sankcije nisu dovoljno efikasne kao sredstvo odvraćanja, već samo kao eventualno sredstvo prinude i zaštite "posvećenih".

Naš specijalitet: zbog predstave da "sistem funkcioniše", predviđene su rigidne sankcije za male prekršaje "normalnih", jer one druge sistem ne može, ne sme ili neće da privede "sankcijama".
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Re: Re: Da li ima kraja...

Čet Apr 18, 2013 9:15 pm

nelle napisao:Danas registrovao bez problema,kad me je video na tehničkom nije me ni terao na valjke!25000 i neki dinar rega......
A što bi imao problem? Niti imaš plin, niti ti nedostaje neki naslon za glavu. :-)

Ja sam fasciniran koliko nam je birokratija idiotska. Važne stvari ne mogu brzo i efikasno da se završe, a ima se resursa za izmišljanje gluposti. To bi sve trebalo otpustiti i mrš u 3 lepe.

Tapatalk HD
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 18, 2013 10:15 pm

Imam pozadi 3 pojasa ali samo 2 naslona za glavu......pa sam mislio da će me zezati,medjutim kad je video Milicu nije pravio nikakav problem(hehehe).
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Čet Apr 18, 2013 10:30 pm

Nisam primetio da je neko u temi pomenuo jednu zanimljivu stvar u vezi ovih naslona za glavu, pa evo ja ću :)

Naime, država me tera da za moje putničko vozilo, bilo koje da je, proizvedeno nakon 1987. imam naslone za glavu za svako mesto koje ima pojas.
E sad, ta ista država od te iste 1987. do danas daje homologaciju za svaki nov auto koji se prodaje na njenom tržištu.

Znači - ako sam ja kupio nov auto ovde (da se ograničimo samo na ovaj slučaj, zaboravimo polovnjake na trenutak), bio je legalan, registrovan za xy osoba itd - KAKO JE BRE ODJEDNOM NELEGALAN?
A da ne spominjem Punto, koji je ako me sećanje ne vara proizvođen u OVOJ ISTOJ DRŽAVI, pri tome SUBVENCIONISAN tj. država me podsticala da ga kupim do pre koji dan, koji u svojoj osnovnoj opremi nema NIJEDAN naslon za glavu pozadi.

I šta sad? Sad treba ili da kupim novu zadnju klupu ili da ga atestiram da je za dve osobe?

Mislim da je ovde nešto debelo protivustavno ili kakogod, nisam pravnik ali mislim da ako iko pokuša da zayebava na ovu temu može to lako da se obori...
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Čet Apr 18, 2013 10:36 pm

Ista ti je Grujo ovo prica kao i za ponistavanje atesta izdatih na 10 god. od strane drzavnih institucija.
U ovoj banana republici (koja nema ni banane :() veoma cesto se plasiraju stvari po kafanskom principu APP! I ko prvi natrci taj je obrao bostan, a ako se digne velika frka, onda se kao to nekako zataska pa se mislioci vrate u jazbine da smisle neku novu foru...
Korisnikov avatar
alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT

Pet Apr 19, 2013 6:29 am

Ne znam jeste li gledali primer taksiste koji nije mogao da produzi registraciju, jer je morao da obnovi atest za plin. Zakazali mu atest tek za mesec i po dana, a do tada covek ne moze da radi...
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pet Apr 19, 2013 7:08 am

(nezvanicno)

Najdzi je 99% u pravu, ovo je klasican APP. Smirite se - ako vam ne istice registracija u narednim danima, treba da donesu novu uredbu koja ce to da "uredi". Ideja je da se bolje definisu uslovi za registraciju, odnosno da moze da se registruje auto ako nema naslone fabricki, pogotovo peti naslon ako je registrovan za 5 osoba (Punto najdirektniji primer), a u slucaju gasa - da vaze atesti koji su izdati pre 2009. do datuma koji pise u atestu.

*Podrzavam striktne zakone, ali ne podrzavam da mi uzmu pare i potpisu (lupe pecat) da nesto vazi do 2016. a onda mi 2013. kazu puj pike ne vazi, "sad izdajemo ateste maksimalno 5 godina"... Sta ih sprecava da 2015. kazu "e sad vaze samo dve godine"? NISTA

Imam uredno ugradjen gasni uredjaj odgovarajuci za moj motor, sa sve homologovanim cevima i crevima, redovno odrzavan i remontovan u ovlascenom servisu, atestiran u AMSS do 2016.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”