Atesti koji su izdati na 10 godina formalno važe i dalje ali ako je prošlo više od 5 godina onda mora da se obnovi atestOMP napisao:ovo za pojaseve i naslone je budalastina nevidjena prosto ne mogu da poverujem u to
cuo sam i da su nesto oko plinskih uredjaja menjali i da stari atesti ne vaze vec da mora da se prepravlja, moj drugar ceka vec par dana da registrije auto iako mu atest vazi do 2017 ali po novom mora da ima siroke trake koje drze bocu pozadi, sipka na koju se boca oslanja mora biti gumirana a ima i nekih izmena oko prednjeg razvoda cevi pod haubom, ne znam tacne detalje ali cekam njega da vidim sta je uradio na kraju.
cuo sam jos neke budalastine ali sam zaboravio a i bile su u fazonu rekla kazala

Još uvek traje rasprava o tome šta je potrebno a šta nije da se prođe taj novi atest a prolazi se kako gde. Ljudi u nekim delovima Srbije čekaju na atestiranje i po nekoliko meseci, u međuvremenu voze u prekršaju...
Što se tiče creva priča je bila da moraju da budu homologovana creva i da će skoro svi morati da menjaju creva za vodu ali su onda malo popustili pa kao ne mora. Koga zanimaju detalji može da pogleda temu na CBC forumu:
http://www.cbc.rs/showthread.php/43667- ... estiranjem
Uglavnom država radi šta joj se hoće a mi kuckamo po forumima i nerviramo se.