Pozdrav drugari! Evo i mene na forumu, veoma puno postova sam procitao ovde i ima ama bas svacega, e sada sam jos neke stvari ne mogu da nadjem, pa sam resio da mi pomognete na ovaj nacin..
Naime vlasnik sam alfe 155 twins park 1.8cc 95 god.,
Znaci vergla, baca varnicu, ali se nista ne desava, procitao sam ovde da je mogucnost kvara, senzor na radilici ( ali ne znam gde se nalazi) i ne cujem pumpu,mada ona mozda ima pritisak pa ne zuji stalno! ( ali ni njoj ne mogu da pronadjem niti osigurac niti relej, da vidim da nije do njih) i takodje sam trazio pimpu za gorivo ispod sedista ali je nisam nasao.
znaci:
1. gde se nalaze osigurac i relej za pumpu?
2 gde se nalazi senzor radilice?
3 kako da dodjem do pumpe za gorivo?
Za pocetak da krenem od toga, hvala svakome na pomoci ...
alfa155 ne daje znake zivota!
- srkialfa155
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 15 twins park 1.8 106 kw
- TheWickerMan
- Administrator

- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Za početak : nije twins park nego twin spark , nemoguće da nisi provalio !!!
Pumpa je u rezervoaru , ne ispod sedišta, ispod sedišta je sigurnosni prekidač. Pumpa treba da se čuje prve sekunde pri da vanju kontakta. Oodšlepaj ti to kod majstora i na dijagnostiku.
Ako je senzor radilice, pokazivao bi grešku.
Pumpa je u rezervoaru , ne ispod sedišta, ispod sedišta je sigurnosni prekidač. Pumpa treba da se čuje prve sekunde pri da vanju kontakta. Oodšlepaj ti to kod majstora i na dijagnostiku.
Ako je senzor radilice, pokazivao bi grešku.
- srkialfa155
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 15 twins park 1.8 106 kw
uvek pravim taj lapsus, a sto se tice pumpe znam da je u rezervoaru, ali zar ne treba biti negde od gore kod zadnjeg sedista ili eventualno u samonm gepeku, ali mi je boca tu, pa ne mogu da pogledam!
Reci ti meni samo gde se nalazi relej za nju, da ja to pogledam, a ako nije najlakse je istresti se kod majstora
u svakom slucaju hvala sto si se javo za pomoc...
Re: alfa155 ne daje znake zivota!
uvek pravim taj lapsus, a sto se tice pumpe znam da je u rezervoaru, ali zar ne treba biti negde od gore kod zadnjeg sedista ili eventualno u samonm gepeku, ali mi je boca tu, pa ne mogu da pogledam!Reci ti meni samo gde se nalazi relej za nju, da ja to pogledam, a ako nije najlakse je istresti se kod majstora
- TheWickerMan
- Administrator

čini mi se da su releji za pumpu kod akumulatora , na 145 ima 2 rejela i 3 osigurača i to su od pumpe. kad kažem u rezervoaru, misim da se skine poklopac i tu je pumpa. i ja sam morao da skidam bocu od plina da bi pristupiuo pumpi... ako se ne čuje pumpa, verovatno je do nje.
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
pa ne moze se skinuti crevo od goriva sto ide u motor pa dati kontakt i videti jel baca gorivo ili ne?
na 156 moze pa verovatno moze in a 155. to ti najlaksi/najsigurniji test da vidis jel radi pumpa ili ne..ako ne radi onda ides dalje..zasto ne radi
na 156 moze pa verovatno moze in a 155. to ti najlaksi/najsigurniji test da vidis jel radi pumpa ili ne..ako ne radi onda ides dalje..zasto ne radi
- Flavio
- Uprava ARCS

- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- TheWickerMan
- Administrator

Ček da se dokipam kompa pa ću da nacrtam