Italija letovanje...

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Re: Italija letovanje...

Pet Mar 22, 2013 8:28 am

Nažalost nisam nikad bio u Italiji, ali čitajući malo po netu vrlo bih voleo da posetim jezero Komo.
http://www.visitsitaly.com/places/lago_como/index.htm
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Pet Mar 22, 2013 8:56 am

u turskoj sam bio i nikad vise, u crnu goru nema smisla ici. u grckoj sam bio i opet cu a italiju bih voleo da obidjem zbog gradova muzeja i sl.
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Pet Mar 22, 2013 9:01 am

Moji prijatelji su bili na Sardiniji prošle godine. Rekli su nikada više. Sve je preskupo što se smeštaja tiče a i gostoprimstvo "meštana" je ravno nuli. Ako si turista odmah ti se mršte i apsolutno ne žele da pričaju drugim jezikom sem maternjeg (tek kad izbije prooblem onda znaju) itd. Situacija je takva jer otprilike misle da će im razvitak turizma uništiti mir u njihovom delu poluostrva...Ovo je info iz prve ruke, njih petoro je bilo 10 dana dole.
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pet Mar 22, 2013 9:12 am

sErGiO napisao:Nažalost nisam nikad bio u Italiji, ali čitajući malo po netu vrlo bih voleo da posetim jezero Komo.
http://www.visitsitaly.com/places/lago_como/index.htm
Imam rođeke u Komu, bio sam tamo, ali kratko, samo dva dana. Nije lose, ima sta da se vidi. Komo je lepo mesto, jezero uz obalu nije tako cisto, ali je dobra fora voziti se lokalnim brodicima koji sluze za prevoz mestana...kazu da nekoliko zanimljivih plaza, ali, nazalost, nije bilo vremna za obilazak.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Pet Mar 22, 2013 10:22 am

ne znam za Komo ali sam prolazio pored "lago di garda" i to jezero je fenomenalno, kao na moru u nekom zalivu, prosto da ne poverujes da je rec o jezeru, nisam se zadrzavao ali bih voleo da odem tamo, idealno mesto za obici, par km pored je malo mesto Buzolengo gde ima par hotela, ja sam nocio u jednom od njih na vrlo lepom polozaju, nekom uzvisenju, okruzen vinogradima, nocu se u daljini vide neki od gradova, extra, Verona je vrlo blizu mozda 20ak km, Modena 50ak km kao i Bolonja a Milano i Venecija su 100tinak km odatle, idealno mesto za stacioniranje na par dana i obilazak regije ;)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pet Mar 22, 2013 12:25 pm

E to je već korisna informacija. :)
Sardinija i Sicilia, slažem se za meštane. Meni se niko nije mrštio, ali je neverovatan mir u većini tih mesta dole, oni ljudi imaju svoj život i namćorski se postavljaju, što je i logično.
Tražio sam transformator sa 110V na 220V i trebalo mi je pola sata da se sporazumem sa prodavcem, sve u svemu nije ružno iskustvo, samo nisam siguran kako bi bilo da sam došao da budem tamo na 10 dana.
Ipak, kako sam i ja namćor, prijalo bi mi to gledanje svog posla...

Povratak na “Cafeteria da Romeo”