Poz svima, kupio sam alfu 147 pre mozda 2 nedelje, u voznji je sve ok,jer se motor hladi od vetra,sto je normalno, ali kada stanem na 3-4 minuta, pocne da se podize temperatura do cak i do 100, i ventilator ne hladi.
Vozio sam je kod majstora, kaze da je zamenio relej, ali ja sam juce probao ovde u dvoristu na ler je radila preko 15-20 minuta, temperatura je otisla na 90, ne prelazi vise od 90, ali ventilator ne hladi?
Nisam imao vremena da je provozam pa da stanem jos, jos nije registrovana, pa da ne rizikujem kaznu i ko zna sta jos.
Zna li neko mozda sta da radim i sta bi mogao da bude problem?
Hvala
Motor se greje u mestu na 147
- acafacaa
- Garaža: Alfa Romeo 147 TS 2.0
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pa ne pali se ventilator ako je temperatura 90 stepeni, to je sasvim ok.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
na JTD se prva brzina pali na oko 97 a druga na oko 105 stepeni cini mi se, jednom sam mjerio na dijagnostici zaboravio sam precizno ali otprilike tako je bilo...
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
A proveri i hladnjak da nije zaprljan pa zacepi protok vazduha, ja sam imao slican problem (slabiji simptomi doduse)
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Za 20 min rada na leru juce na 16 stepeni MORA da upali ventilator!!!!!!!!
Na mojoj 147 pre nerdelju dana sam promenio termostat i drzi zakucano na 90i pali ventilator i gasi i nisam primetio da se skala pomera gore dole vec stoji zakucana na 90. Tako mi je i na 166....zakucano na 90!
1.Proveri da li uopste radi ventilator...izvuci dzek pa ga spoj direktno na akumulator.
2.Proveri termo davac
3.Proveri osigurac
4.Proveri relej

Na mojoj 147 pre nerdelju dana sam promenio termostat i drzi zakucano na 90i pali ventilator i gasi i nisam primetio da se skala pomera gore dole vec stoji zakucana na 90. Tako mi je i na 166....zakucano na 90!
1.Proveri da li uopste radi ventilator...izvuci dzek pa ga spoj direktno na akumulator.
2.Proveri termo davac
3.Proveri osigurac
4.Proveri relej
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Zaboravih da napomenem da je ovo kod mene na benzincima 1.6 TS i 2.0 TS a za naftarice poima nemam! 
- acafacaa
Samo ne razumem zasto sada ne mrda od 90 stepeni, kad sam ga uzeo isao je preko 100 i pistilo je upozorenje?
- Djo83
popuni garazu da znamo koje auto vozis
jel benzin ili dizel?
ako je dizel moje iskustvo je da nece u leru preci 90 osim ako je leto i 30+ stepeni (uzmi u obzir da su alfini cajgeri vrlo neprecizni i to sto drzi na oko 90 kod JTD-a ako je ispravan termostat je 86 stepeni po dijagnostici i po eLearn-u)... ja kad sam testirao ventilator morao sam dobrano da turiram u leru da bih dogurao do paljenje prve brzine a jos vise do druge... (htio sam da vidim jel sve ispravno i da li pali obje brzine)...
pokusaj da uradis isti test kod nekoga ko ima dijagnostiku, ili probaj i bez cisto da vidis kad ce ti se upaliti prva brzina ventilarora...
ako vec nisi, svakako pre ljeta zamjeni antifriz...
ako je dizel moje iskustvo je da nece u leru preci 90 osim ako je leto i 30+ stepeni (uzmi u obzir da su alfini cajgeri vrlo neprecizni i to sto drzi na oko 90 kod JTD-a ako je ispravan termostat je 86 stepeni po dijagnostici i po eLearn-u)... ja kad sam testirao ventilator morao sam dobrano da turiram u leru da bih dogurao do paljenje prve brzine a jos vise do druge... (htio sam da vidim jel sve ispravno i da li pali obje brzine)...
pokusaj da uradis isti test kod nekoga ko ima dijagnostiku, ili probaj i bez cisto da vidis kad ce ti se upaliti prva brzina ventilarora...
ako vec nisi, svakako pre ljeta zamjeni antifriz...
- acafacaa
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Jednostavan test: kad se isključi konektor senzoru temperature rashladne tečnosti (nalazi se na termostatu) ventilator bi morao da se vrti.
Alfa je stil... ostalo je status...
- acafacaa
Cim ga budem registrovao, vozim ga u Alfin servis, 25km od mog grada, hocu da mi sve pregledaju, jer ovaj sto ga je uvez'o iz Svajcarske, ne zna puno toga o tome kada su radjeni servisi itd.
Motor su mi pregledala 2 majstora do sada, i kazu da je super, limarija isto, na dijagnostici je pokazivao samo gresku da se ne pali ventilator, i to prva brzina.
Vidim da je ulje dosta crno i na minimumu.
Na sta jos posebno trebam da obratim paznju, da ne bih kasnije platio 5x skuplje?
Nisam neki poznavatelj mehanike,zelim samo mu sredim osnovne neke stvari za pocetak, dok ne skupim jos para da mu odradim jos neke servise ako je potrebno, kao i plin. Ne planiram da ga vozim ko zna koliko, samo po potrebi po gradu i to je to, niti da ga "przim"
Motor su mi pregledala 2 majstora do sada, i kazu da je super, limarija isto, na dijagnostici je pokazivao samo gresku da se ne pali ventilator, i to prva brzina.
Vidim da je ulje dosta crno i na minimumu.
Na sta jos posebno trebam da obratim paznju, da ne bih kasnije platio 5x skuplje?
Nisam neki poznavatelj mehanike,zelim samo mu sredim osnovne neke stvari za pocetak, dok ne skupim jos para da mu odradim jos neke servise ako je potrebno, kao i plin. Ne planiram da ga vozim ko zna koliko, samo po potrebi po gradu i to je to, niti da ga "przim"
- Djo83
ulje dolij na max i zamjeni ga sto pre kao i sve filtere... za miran san uradi i veliki servis - zupcati + vodena pumpa i antifriz...
u dogledno vreme mozes ocistiti usis i eventualno injektore nije hitno ali moze da pomogne da motor dodatno prodise...
vlasnici TS-a ce ti vec otkucati jos koji savjet
u dogledno vreme mozes ocistiti usis i eventualno injektore nije hitno ali moze da pomogne da motor dodatno prodise...
vlasnici TS-a ce ti vec otkucati jos koji savjet