Pozdrav,
Opet problemi sa Alfom 147 JTD, skoro sam imao problem sa overboostom sad me zeza opet sa greškom P0235, greška se aktivira na leru odmah posle paljenja motora, grešku izbrišem, ona opet. Zakrilca mi vrati na 30 %, pregledao sam crijeva na overboost ventilu i u redu su, samo me zabrinjava crijevo od turbine do intercoolera je spljošteno u radu kad ugasim motor vrati se u normalno stanje Intake Air Flow je cca. 3900 mg, a Desired Intake Air Flow cca 400, nenormalna razlika oko 10 puta. Ima li ko da je imao sličan problem?
Pozz
Greška P0235
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
- Neso35
- Garaža: Alfa Romeo 1.9 JTD
E upravo tako i ja razmišljam druže, spljošteno kao da ima vakuma ne ide mi u glavu nikako, ako turbina gura vazduh pumpa u tom smjeru treba da je naduvano po nekoj logici neznam ni ja šta da radim sutraću rasturiti sve i usis i potis pa pregledat detaljno.
- Neso35
Da, zaboravio sam reći pojavljuje mi se dim negdje na izduvnoj grani, neznam tačno gdje, pretpostavljam na šelni što se spaja na turbini al ne vidim od zaštitnog poklopca pa mi možta tu pravi problem.
- Neso35
Danas sam očistio sva crijeva, intercooler pa čak i katalizator, i na kraju se ispostavi da mi je začepljen filter vazduha, pa mi je turbina usisavala ulje iz crijeva oduška glave motora (intercooler je bio pun ulja). Mislim da sam zasad riješio problem
, vidjeću kroz par dana opet šta će se dešavati.

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Čime je bio začepljen filter vazduha?
Kako ide/vuče tvoja Alfa?
Kako ide/vuče tvoja Alfa?
Alfa je stil... ostalo je status...
- Sone Bg
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002
Onda nisi lepo objasnio, logicno je bilo u tom slucaju da pravi vakum na crevu od kucista filtera do turbine, a ne od turbine do IC-a...Neso35 napisao:Danas sam očistio sva crijeva, intercooler pa čak i katalizator, i na kraju se ispostavi da mi je začepljen filter vazduha, pa mi je turbina usisavala ulje iz crijeva oduška glave motora (intercooler je bio pun ulja). Mislim da sam zasad riješio problem, vidjeću kroz par dana opet šta će se dešavati.
- Neso35
Sone Bg, druže moj, možda nisam dovoljno objasnio ali crijevo od turbine do IC-a je bilo spljošteno, a crijevo od oduška je ubodeno u usis prije turbine odmah poslije protokomjera, znaci vukao je vazduh djelimično kroz filter, a vukao je bukvalno iz glave motora, to jest motor mi je pravio vakum samom mehanikom usisavanja vazduha u cilindre, vakum koji je proizvodio motor bio veći nego što je turbina mogla da isporuči vazduh u cilindre samim smanjenim protokom kroz to spljošteno crijevo.
Dušane u mene je otvoren filter vazduha nema kućišta (KN filter oblika "gljive") tako da nije teško pretpostaviti da je bio začepljen prljavštinom koju pravo da ti kažem nešto nisam vidio al sam duvao vazduh kroz filter al ne ide nikako. Ja tražim kućište filtera nikako se ne može naći ovdje na otpadima jer je stvarno tražena roba (a auto je kupljen takav bez kućišta filtera zraka). Što se tiče vuče ide bez problema sad kad sam promjenio filter.
Pozz Momci
Dušane u mene je otvoren filter vazduha nema kućišta (KN filter oblika "gljive") tako da nije teško pretpostaviti da je bio začepljen prljavštinom koju pravo da ti kažem nešto nisam vidio al sam duvao vazduh kroz filter al ne ide nikako. Ja tražim kućište filtera nikako se ne može naći ovdje na otpadima jer je stvarno tražena roba (a auto je kupljen takav bez kućišta filtera zraka). Što se tiče vuče ide bez problema sad kad sam promjenio filter.
Pozz Momci
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2