problem na alfi 155
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Cenim da je kod mene ova 'najebavanje' varijanta, da je novo ulje pojelo gumice dok je auto stajao i da ako zamenim glavni cilindar da ce i onaj na menjacu da propisa vrlo brzo. tako da ce biti menjaza u paketu.
jel od glavnog cilindra do onog na menjacu ide cev pa crevo ili odmah crevo? cisto pitam zbog seksa..
koju marku izbegavati a sta je kvalitetno? i ako neko zna okvirne cene..
ps OMP ovo je kao kad znas da te devojka vara ali ne verujes dok ti ortak ne kaze da je video da drugog 'drzi za ruku'.
jel od glavnog cilindra do onog na menjacu ide cev pa crevo ili odmah crevo? cisto pitam zbog seksa..
koju marku izbegavati a sta je kvalitetno? i ako neko zna okvirne cene..
ps OMP ovo je kao kad znas da te devojka vara ali ne verujes dok ti ortak ne kaze da je video da drugog 'drzi za ruku'.
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Ti kao Bosanac kad zatekne zenu u kuci sa komsijom i kaze joj:" Fato, idem sad u carsiju, ako cujem ovo sto vidim na*****a si! " 

- mali radojica
- OMP
- Garaža: GP TJet
onaj na pedali ima crevo izmedju njega i cevi, duzine cca 15ak cm(tako je na 145ici), imas dva srafa koja vezuju cilindar za pozarni zid, prvo ga otkacis sa pedale, ima zeger sa osiguracem, pa onda odvijes ta dva srafa sa pozarnog zida i onda ceo cilindar povuces malo ka sebi da mozes da odvijes crevo sa njega, opet ti ne ostaje puno prostora a mozda ce neko i iz haube morati da drzi dok odvijas ili da ti pomogne da uvuces cilindar u kabinu, kad odvijes malo to crevo kljucem posle rukom okreces ceo cilindar i tako ga otkacis od creva, piiiip je takodje ono drugo crevo koje je nabijeno u cilindar preko plasticnog dela(ovde na slici se vidi taj veli plasticni deo) ja sam njega izbijao iz cilindra posto je bilo nemoguce da pridjem srafcigerom do selne koja drzi crevo pa da samo njega skinem, ovo izbijanje je bilo malo nezgodno ali uspeo sam nekako, vracanje je takodje zez sto se toga tice

a da ne pricam sto sam morao da raskupusam onu tablu sa osiguracima i one plastike okolo da bih mogao lepo da pridjem cilindru tj do ona dva srafa na pozarnom zidu, ovo ti i pricam za 145icu ne znam dal je i na 155 isti polozaj tih srafova mozda je pirstupacnije jer mi se cini da ima malo vise prostora, na 155 sam samo menjao gumice na tom cilindru pa ga nisam skidao celog vec samo polugu izvlacio i to nije bilo problem.
ne mora da znaci da ce ti propisati i onaj na menjacu ako ovaj zamenis, kod mene nije ali budi spreman i na to.
sto se tice proizvodjaca meteli ti je ok i njih ima najvise na trzistu gde god sam pitao njih su uglavnom drzali, niko se do sad nije zalio a znam gomilu ljudi koji su ga ugradili

a da ne pricam sto sam morao da raskupusam onu tablu sa osiguracima i one plastike okolo da bih mogao lepo da pridjem cilindru tj do ona dva srafa na pozarnom zidu, ovo ti i pricam za 145icu ne znam dal je i na 155 isti polozaj tih srafova mozda je pirstupacnije jer mi se cini da ima malo vise prostora, na 155 sam samo menjao gumice na tom cilindru pa ga nisam skidao celog vec samo polugu izvlacio i to nije bilo problem.
ne mora da znaci da ce ti propisati i onaj na menjacu ako ovaj zamenis, kod mene nije ali budi spreman i na to.
sto se tice proizvodjaca meteli ti je ok i njih ima najvise na trzistu gde god sam pitao njih su uglavnom drzali, niko se do sad nije zalio a znam gomilu ljudi koji su ga ugradili
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- mali radojica
Veliko hvala OMP! kazi mi samo gde si nabavljao gumice?
nisam znao da mogu zasebno da se kupe, to bi mi mnogo olaksalo jer bi samo njih menjao.
nisam znao da mogu zasebno da se kupe, to bi mi mnogo olaksalo jer bi samo njih menjao.
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Trebali smo uz pomoc OMP-a da otvorimo novu temu za 155-icare gde ce biti sabrana dela popravki u stilu "Uradi sam". Ovako ako nekoga nesto interesuje mora da prelista brdo strana i potrosi dosta dragocenog vremena dok nadje nesto sto mu treba...
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ili da jednostavno koristi pretragu koja je namenjena bas takvim ljudima u (recimo) bas takvim situacijama 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
- OMP
- Garaža: GP TJet
ja sam ih kupio u autostilu ali to i nije neko pametno resenje jer ne uspe kod svakog ta zamena gumica, kod mene je eto uspelo ali znam par ljudi kod kojih nije sve zavisi od stanja cilindra unutra a to se bas ne moze videti lepo bez skidanja istog, ja sam isao na "rizik" da prvo to uradim pa ako ne bude bilo dobro da menjam ceo cilindar, takodje pitanje je i kakvog su kvaliteta te gumice koje kupis, nov cilindar kosta oko 2500din a onaj na menjacu je jeftiniji tako da je ipak bolje staviti nov i uzivasmali radojica napisao:Veliko hvala OMP! kazi mi samo gde si nabavljao gumice?

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Au, tek sad videh da mi je prethodni post bio jubilarni 1000. Mali off, izvinjavam se
- mali radojica
Najveci problem je nedostatak vremena jbg. hvala na pomoci, javljam sta sam uradio.
- Cuore_Sportivo
I nakon 7 000 km pritisak ulja ko prvog dana.
Re: problem na alfi 155
Cista 10 ka.mali radojica napisao:javi utiske za sinthium.
I nakon 7 000 km pritisak ulja ko prvog dana.

- Sule
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
Potrebna mi je mala pomoc oko plovka. Sve vreme je zakucan za nulu a nekad kad natocim benzina on proradi ali poludi i non stop variva.Da li je moguce neko ciscenje istog ili mora da se menja i kako.

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
ne znam koliko sipas, ali ja bez 25l ne racunam da nece da se upali rezerva i s vremena na vreme eto tako da se sljulja na totalnu nulu. rezervoar je 63l, pljosnat je i pali rezervu na 20l u desnoj krivini, i sto je najgore to je za 155 sasvim normalno.
bez uvrede, ispod 20l palice ti lampicu non stop i ljuljace na 0 u desnim krivinama i kad parkiras uzbrdo.
koliko ja vozim na rezervi dovoljno govori to da kad odem na pumpu i sipam 15l skazaljka predje 1/2 (a do pumpe je bila maltene na 0)
bez uvrede, ispod 20l palice ti lampicu non stop i ljuljace na 0 u desnim krivinama i kad parkiras uzbrdo.
koliko ja vozim na rezervi dovoljno govori to da kad odem na pumpu i sipam 15l skazaljka predje 1/2 (a do pumpe je bila maltene na 0)
- Sule
- mali radojica
Kod mene se cesto gubi i kad stojim na semaforu, cas totalna nula cas pokazuje kako treba, drhti, gubi se, ne zna na koju bi stranu. mislim da je sam plovak u problemu jer gorivo ne moze da bucka tom brzinom.
ako je i kod tebe tako onda tankanje nece pomoci.
ako je i kod tebe tako onda tankanje nece pomoci.
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Nisam znao gde da postavim pitanje u vezi kocnica:sta je sve potrebno za prelazak na 284mm diskove sem drugih kandzi,takodje sa 155-ica?Znam da felne 99% moraju 15'' osim ako ne mogu da stanu 14'' sa dosta distancera,kako kljesta ne bi kacila felnu.Sve ovo pitam jer definitivno 257mm diskovi nisu dovoljni za skoro 1400kg tezak auto.Lepo koci auto,medjutim oseca se kako tezina auta terorise kocnice kada se stisne papucica muski.Ne trebaju mi zbog divljanje vec samo kao dodatna sigurnost.
P.S Nasao u jednoj temi:kandze i nosac kandze(diskovi se podrazumevaju i plocice-novi)
P.S Nasao u jednoj temi:kandze i nosac kandze(diskovi se podrazumevaju i plocice-novi)
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
čisto da znaš, i 90% 15" felni ne odgovara na 284mm disk sa čeljustima...
- Pittatore
- Drug Član
- Garaža: AR 155 3.0 24v Reborn
AR 166 jtd Familiare
Opel Zafira OPC Familiare XL
Yamaha FZR1000 EXUP Hajde da se volimo XD
AA500 Dvogumena raga - Lokacija: BG
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Pretpostavio sam da ne moze,jedino da okrenem 14'' naopako,onda staju provereno i 360mm 

- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
@djole, treba ti rukavac ili da pravis adapter...
Ako uzimas rukavac vodi racuna od cega je jer nisu svi lezajevi isti, konus za sponu, kao ni 'et' za 284 disk.
Najbolje da nadjes od 155 2.0 16 ili 145/6 1.8-2.0
15'-ice uglavnom sve staju na 284

Ako uzimas rukavac vodi racuna od cega je jer nisu svi lezajevi isti, konus za sponu, kao ni 'et' za 284 disk.
Najbolje da nadjes od 155 2.0 16 ili 145/6 1.8-2.0
15'-ice uglavnom sve staju na 284
Navikao se na nulu, nemosh mu nistaSule napisao:Sve vreme je zakucan za nulu a nekad kad natocim benzina on proradi ali poludi i non stop varira.

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Pa od 16v sam i nameravao da trazim,znam da je pisano da je to najbolje traziti
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Znam da Njegos sto drzi otpad u Cacku sigurno ima sa 2.0 16V, ali cenu ne znam
- Sule
Pisao sam pre jedno mesec dana kako mi je auto ostao u kvaru, tresao se, palila se crvena lampica brizgaljke i nesto je pucketalo pod haubom.Majstor kome sam ostavio auto a koga znam ima isto 155.Zamenio mi je bobinu stavio sa stranca,uzeo mi 30 evrica, auto vise nije imao problem ali se lampica i dalje palila svremena na vreme.Pre neki dan nesto sam cackao,upalim klimu a ona ne radi, kompresor se ne pali.Pod haubom sa leve strane nedjem neki dzek cudno stoji i raskazen,sastavim ga i auto pocne da se ponasa isto kao kad sam ga ostavio kod majstora a klima radi.Vidim da me je za...ao,pa cu za vikend da skoknem kod njega.Ima li ko neku predstavu sta je i sta mi je ciniti. :cray:
- alfa&omega
Fiat Coupe 20 VT
Najbolje bi bilo da slikas taj dzek da vidimo o cemu se radi i od cega je