Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo MiTo forum | Alfa Romeo Giulietta forum | 4C | GIULIA | Prototipi
nmartin771
Garaža: Giulietta MultiAir 1.4
Pridružio se: Uto Jul 10, 2012 7:57 pm

Re: Alfa Romeo Giulietta

Sre Dec 26, 2012 7:36 pm

Mislim da nema potrebe za bilo kakvim sarkazmom.
Izneo sam svoje vidjenje i iskustvo, koje je u ovom slucaju izuzetno pozitivno.
Korisnikov avatar
DejanGT
Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Pridružio se: Pet Apr 23, 2010 12:09 am

Sre Dec 26, 2012 9:12 pm

Sarkazma ima i u tvojem komentaru za izvoz, pa si takav odgovor i dobio...

S obzirom da je svaki konkretan slučaj drugačiji i jedinstven, i svačija očekivanja drugačija i jedinstvena, o zameni automobila uz doplatu generalno je skoro besmisleno pričati.

Meni lično je smešno da neko ko kuka da na prodaji jednog novog automobila iz b segmenta jedva zarađuje 200 - 300 eura, očekuje da na preprodaji mog polovnog automobila zaradi 4000 - 5000 eura, pa kad vidim da je ta varijanta nerealna ja se snađem na drugi način. Za te pare me i ne mrzi da prodam auto sam. Ima ljudi kojima je to ok, ili dobiju bolje i realnije uslove pa na to i pristanu. Zato sam i pitao da neko kaže konkretan pozitivan primer, svi primeri koje ja imam su dosta loši. Pri tome ja nisam hteo da kupim nov već takođe polovan auto, pa očekujem da se sistem vrednovanja koji važi za njihov auto primeni i na moj, a ja ću razliku u ceni i njihovu proviziju rado platiti.
nmartin771

Sre Dec 26, 2012 9:43 pm

Zavisi kako ko dozivljava moj komentar. Ocito ga vidis iz takvog ugla da te nesto pogadja i samim tim ga prihvatas sarkasticno. Zao mi je ako te je moj komentar na bilo koji nacin pogodio.

Ako je transakcija obavljena na obostrano zadovoljstvo i niko se pri tome ne oseca prevarenim je dovoljan parametar za pozitivnu ocenu. I opet, svako bi mogao da gleda tu transakciju iz svog ugla i da iz jedne perspektive prodavac bude na dobitku, a iz druge kupac. Zavisi kako ko posmatra. Naravno, ja pricam iskljucivo o transakciji staro za novo.

Svaki trgovac ima pravo da da ponudu, a kupac da je prihvati ili ne. Ne treba ponudu smatrati kao nameru neceg nepostenog. Ja bih ponudu koju su tebi dali okarakterisao kao njihovu odluku da ne ulaze u posao i elegantan nacin da se to kaze, a da se ne odbije zahtev. U opravdanost njihovih razloga, zasto je to tako, ne bih ulazio jer ih ima verovatno mnogo.

Sa druge strane, da si ti prihvatio tu ponudu, verovatno bi iz tvoje prizme ceo posao delovao kao dobro resenje i bio bi zadovoljan sa kompletnom transakcijom. Zato sto bi napravio kompromis izmedju onoga sto gubis, koliko placas i sta dobijas. Time bi nesto od pomenutog bilo u plusu ali bi takodje nesto moralo svesno da ode u minus.

Dobar posao je kad obe strane izgube po malo.
Rekli davno Jevreji.
Korisnikov avatar
DejanGT

Sre Dec 26, 2012 9:59 pm

Slažem se ja sve sa tobom, nemamo mi tu problem... slažem se i da je dobar posao kad obe strane izgube po malo... ali u širem kontekstu ja sam mnogo češće naletao na primere u kojima jedna strana treba da ostane bez gaća.

S početka sam mislio da su kupci ti koji imaju nerealna očekivanja, da bih na kraju sa svih strana počeo da čitam kako je prodaja automobila u Srbiji očajna, kako prodavci zahtevaju da im država pomogne i da im stvori uslove da mogu da prežive, kako otpuštaju radnike i zatvaraju prodajna mesta... a bottom line je da su toliko alavi da to više retko ko može da isfinansira. Sa haubom od 500 eura i farom od 300 i proviziom na samo jedan prodat polovan auto od nekoliko hiljada eura, njihov put je na dole, a ne na gore... A mi kupci će se snađemo... neće da idemo peške...
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Pet Dec 28, 2012 12:56 pm

DejanGT napisao:Alfamene, koliko si ti do sada automobila kupio po sistemu staro za novo i možeš li nam reći neke detalje o tim konkretnim transakcijama?

Od automobila ni jedan jedini....tako se nekako namestilo!
Moje iskustvo sa transakcijama staro za novo je bazirano iskljucivo na ski-doo bombardier
i jet ski kawasaki!
Svake godine mi je bilo kud i kamo isplatljivije da potovarim sanke u kamion da odradim sve papire i posaljem u Francusku u Val'Isere na procenu a da potovarim nove i platim razliku i svi srecni.
Razlika u ceni je vise nego dupla da sam ja petljao, narucivao sve sto je pokidano, potroseno i sta sve ne a da dovedem u solidno stanje!
Pri tom ne mrdnem sa Kopa, nema ludackog rada na -4 do -18, maltretiranja i moljakanja Genexove tehnicke baze da me prime u hangar itd. itd.
Kod jet ski-a je bilo malo drugacije u pocetku jer njih je mnogo lakse prodati fizickim
licima ali uz veliki rizik da ce i ako je skuter potpuno nov doci musterija da se zali posle pet dana i praviti neprijatnosti a to sto ga je udavio deset puta i napunio motor slanom vodom ...to nema veze!
E da bi mogao da budem miran i spokojan mnogo mi je lakse bilo da sve pobacam na kamion pa za Minhen kod dilera i neka se on z.....va sa njima.
Pri tom delovi su nenormalno skupi za mene a za njega dzabana pa verovatno tu svi nadjemo interes.
Jedan detalj: Akumulator koji se ugradjivao u ZZR 1100 KAWASAKI kostao je oko 100DM
Potpuno isti ( do detalja) akumulator za jet ski je kostao 300DM
I tako kada saberes kud i kamo je povoljniji sistem staro za novo nego da se odvalis od para i posla da bi to doveo u red!
Posto sam vec naveo da automobile nisam nikada kupovao staro za novo i da tu nemam iskustva, mogu samo da predpostavim da je problematika ista jer se radi o nekakvim pohabanim vozilima na motorni(sus) pogon i da nema neke drasticne razlike.
Dileri imaju neuporedivo manje cene za iste delove, a sto se tice radne snage i u Francuskoj i u Nemackoj su dobri i pravi majstori ali nisu Francuzi a ni Nemci vec Boga pitaj odakle a kada su vec odatle, mogu da zaborave momentalno na cenu sata koja je regularna za drzavljane! Kod nas to ne vazi jer ako nisi gazda radices za beli hleb.

Podrska koleginom tekstu je iz razloga sto sam njegovu operaciju staro za novo i sve sto se dozivljava u tim trenucima prepoznao i doziveo na isti nacin!
A mozda ne smem da podrzim da nekoga ne uvredim?!
Korisnikov avatar
DejanGT

Sub Dec 29, 2012 2:37 pm

Možeš da podržiš koga hoćeš, ovo je slobodna zemlja... :D

Inače s jedne strane motorne sanke i nemaju puno veze sa putničkim automobilima, s druge nisi ih ni menjao u Srbiji već tamo negde gde se to radi pod normalnim uslovima za kojima i ja kukam...
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Pon Dec 31, 2012 10:40 am

DejanGT napisao:Možeš da podržiš koga hoćeš, ovo je slobodna zemlja... :D

Inače s jedne strane motorne sanke i nemaju puno veze sa putničkim automobilima, s druge nisi ih ni menjao u Srbiji već tamo negde gde se to radi pod normalnim uslovima za kojima i ja kukam...
:podrzava
Potpuno se slazemo i zaboravi to da navedem! ;)

Ma znam da su ovde kretenski uslovi ali sam vise podrzao ideju ili taj osecaj kupovine staro za novo (gde se resis bede) a iz vasih prica vidim da to kod nas sa automobilima ne funkcionise bas kako treba!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Dec 31, 2012 11:09 am

Kod nas je to uglavnom vrlo brutalna, "nepravedna razmena", da se marksistički izrazim.
Acqua-Olio-Benzina
nmartin771

Pet Jan 25, 2013 11:31 pm

Evo novih vrucih glasina :

From a dealership, just before New Year:
Hello Mr *****,

Yes, a Facelift for Giulietta is coming in the middle of the year. A slightly different radiator grille, new paint colours, new seats (upholstery changes), touch-screen radio, new bumpers.. This is some of what will change. Giulietta Sportwagon will not arrive, as at the beginning of 2014 the Giula is coming, which is the follow-up to the 159 in saloon and Sportwagon form.

It is not completely assured when the facelift is coming. We will be pretty confident after the factory shutdowns in September. Possibly the first before the vacation in July.
I'm assuming that we can order the facelift models from June / July.
There is a touch screen that will come with the radio because I can then order this as in all our other models. The seat is extended, will get new rims, and colours Pearl White, Matt Grey, Blue

But as soon as I do I will give you accurate modest, think mid-January.
(source)

Later,
Dear ****,

Thank you for your inquiry and your interest in our vehicles!

The Alfa Romeo Giulietta, as it has been such a success, will be given a mid-life change cautiously. Besides the front grill and the expanded color palette you have mentioned, there will be new materials for the interior. According to our importer, the basic shape of the seats are not changed, just the upholstery. Likewise, various features, such as the previously mentioned touchscreen radio, are planned, but not yet confirmed by the factory. A binding and detailed statement is unfortunately not yet possible at the present time.

These changes are likely to flow into the production after the annual shutdown - that is, the end of August - orders will probably be open 2 months before. Until then, we are offering special models with discounted accessory packages on both Giulietta, and the Alfa Romeo MiTo.

Unfortunately, the launch of the new Giulia, which will be our newest Alfa Romeo flagship has been moved to 2014. The Giulia will be the successor to the Alfa 159 offered as a sedan or wagon, and we are confident of finding big appeal with this model.
(source)

Elsewhere, the following summary is given:

- MultiAir engine outputs increased to 185 PS
- TCT to be available for the 1750 TBi
- Three new body colours: Matt grey, Pearl white, Bronze
- New wheel options and bumpers
- New interior materials
- More leather colours available
- New seat materials (in German, "Stoffe", so could also mean interior padding)
- Touch-screen radio and radio-nav (UConnect, I guess)
- Park-sensors now fitted at front and rear
- New special model, to be called "4C Tributo"
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Jan 26, 2013 1:02 pm

as at the beginning of 2014 the Giulia is coming

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Korisnikov avatar
byMaX
Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 9:31 pm

Pon Feb 04, 2013 5:45 am

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... zG6KQftTmc

[youtube]ozG6KQftTmc[/youtube]

1:01 :arflag
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Uto Feb 05, 2013 10:47 am

Ja nista ne vidim na 1.01?? :scratch:
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Uto Feb 05, 2013 12:16 pm

Mislio je na 0:45 ;)
A film je glup da boli...
Korisnikov avatar
byMaX
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016

Uto Feb 05, 2013 8:39 pm

Da, 0:44 - okačih kraću verziju trejlera.

Prethodni Fast and Furious 5, kao i svi ostali, imao je retardiranu radnju, ali je zabavno gledati sve te monstrume u visokobudžetnoj lepo snimljenoj akciji. Ja volim to da gledam samo iz tih razloga, baš kao i Top Gear. Potpuno je nebitno to što će film podbaciti kad je dramaturgija u pitanju...
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
alfaholic

Sre Feb 06, 2013 12:21 pm

Jasno, samo Top Gear je realniji mnogo iako je za svako snimanje priprema i scenario kao za film.
Ponekad imaju ozbiljniji pristup, recimo prilog o Lancia-i, onda Saab, ima ih još kad su bili ozbiljni, a i vožnje su realne u odnosu na ovu sprdačinu... :)
Korisnikov avatar
byMaX
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016

Čet Feb 07, 2013 8:03 am

Pa naravno kad TG ne koristi CGI, već sve pravi sa pravim automobilima i vozačima...
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
EnricoAdams
Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 7:32 pm

Sub Feb 23, 2013 8:04 pm

Odlican test Giuliette

http://www.superauto.rs/index.php?view= ... vi&id=3605

Autor teksta inace privatno vozi 156 karavan :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sub Feb 23, 2013 8:56 pm

Pretera ga ovaj...
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Sub Feb 23, 2013 9:19 pm

E,svaka cast za tekst.Lijepo covjek sve rekao. :drink
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
alfaholic

Sub Feb 23, 2013 9:46 pm

Nalupa se čovek, već prva rečenica mu je bezvezna.
Pa onda design, Alfa nikad gore nije izgledala, ako se ne računa Arna, danas Kia izgleda bolje, da ne idem dalje, čovek je baš smorio...
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Sub Feb 23, 2013 9:59 pm

po cemu to kia izgleda bolje?
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Sub Feb 23, 2013 10:09 pm

Ček' malo?!

Jel ovo onaj Aleksandar-"VAŠ SAVETNIK ZA KUPOVINU"-Todorović? :blink:

Ako jeste da se ni ne trudim da čitam tekst...

P.S. Boki, ne preteruj... ;)
Korisnikov avatar
alfaholic

Sub Feb 23, 2013 10:11 pm

Šta je bolje je ipak subjektivno, ali novi Cee'd je kompaktniji, srazmerniji, za moje oči je lepši, Giulietta mi je na slikama i uživo kao neko nezgrapno i nesrazmerno stvorenje.
Ovaj overhang napred je grozomoran. :)

Kad vidi Giulietta-u na ulici malo mi je muka, a kad vidim 159 i dalje me radi.
Lično doživljaj, ali ako ga ja ne iznosim, ko će.
:)

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Sub Feb 23, 2013 10:36 pm

Svi Korejanci do jednog, i većina Japanaca, postavljaju utisak dok su aktuelni i možda generaciju posle. Nakon toga postaju potpuno bezveze.

Primer: prošli ProCeed. Kada se pojavio bio je baš šmekerica. Tad sam vozio Stila i moram priznati da je ovaj Ceed svežije izgledao, zagledao sam ga, pratio cenovnike. Sada kada ih uporedim situacija mi je skroz obrnuta, jasno se vidi šta je original, a šta kopija.

Italijani su druga priča sasvim. Đulijeta je inicijalno na mene ostavila jako loš utisak, ali evo kako vreme prolazi, sve mi se više sviđa.

Ne postoji šarmantnija guza kad te obiđe noću, bez dileme. U vožnji kad je gledaš iz drugog auta, vidi se da je srođena sa asfaltom, kao prava Alfa.

Iako vozim 159, ne bih imao ništa protiv neke malo posebnije Đulijetice (sportski trim obavezno, tj ako ne dođe iz fabrike, 'će ga napravimo). ;-)

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Ned Feb 24, 2013 1:47 am

Ovi iz Kia-e pozajmili kacigu od dart vejdera pa stavili umesto prednjeg branika hahaha

Povratak na “Alfa Romeo Nuova Razza”