pozdrav.....mozete li mi pomoci oko dijagnoze kvara......neko vrijeme mi se cuo cudan zvuk iz dijela motora otprilike izmedu motora i mjenjaca....posto mi je bilo tvrdo kvacilo i auto je prilikom kretanja treslo zamijenio sam zamajac i komplet set kvacila.....dan-dva je bilo sve ok ....danas se opet cuje isti zvuk koji ne mogu da odgonetnem odakle dolazi....evo video na kojem je snimak tog zvuka....taj zvuk prestaje poslije nekih 5 minuta cim se auto malo ugrije......hvala na odgovorima ......pozzzzzz
cudan zvuk alfa 147 jtd 1.9 facelift
- topaz_ze
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd facelift 2005 god.
- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
ovo ko da je nesto labavo pa klepece , rekao bih da nema veze kvacilom... treba podici auto na dizalicu, skinuti suspleh pa gledati i locirati zvuk...
- topaz_ze
i ja sam posumnjao juce da je nesto oko izduva jer kad sam otvorio haubu kao da mi se osjetio dim u prostoru motoragenca napisao:Kao da je dihtung izduvne grane
- topaz_ze
izgleda da sam nasao gdje kvar....prva dizna do mjenjaca sva masna od ulja i kad se primaknes osjeti se kao miris dima iz auspuha.....vjerovatno popustila bakrena sajbica ispod dizne .....kad je hladna propusta kompresiju a kad se ugrije sve je ok.....sutra cu kod majstora pa cemo vidjeti....pozzzzz