Pitanje za sve koji rade mehaniku serviseri i garaze sta radite sa starim uljem?
Pitam posto se ova nasa banana drzava po tom pitanju nije organizovala,znam da se dosta njih greje sa istim a mesta koja primaju ulje naplacuju neke labaratorijske testove,sto sam procitao na nekom forumu.Naravno to nikad ne bi odlozio u prirodu ali me interesuje kakva su vasa iskustva?
Ekologija i preradjena ulja
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- delic
- Garaža: 156 SS
-
Ka
- Drug Član
Ja sipam u korenje u orahe koje sam isekao da ih ulje isuši da mi ne dignu kuću i uspeo sam 

- Beta
- Garaža: Alfa
Možeš ih koristiti za čišćenje nekih metalnih predmeta koji se brzo i lahko prljaju - a mogu se čistiti u motornom ulju ili nafti
Npr. lanac od bicikla/motora možeš super očistiti ako ga ostaviš da neko vrijeme odstoji u takvom ulju i na kraju samo ispereš benzinom ili nekim drugim naftnim derivatom. Provjereno 

- G0XY
- Garaža: Mito QV
Sipam u flaše,pa u kontejner na deponiju,nipošto ne sipati u kanalizaciju.
A Man's Got to Know His Limitations...
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Ulje treba odneti nekom mehaničaru ako ga sam menjaš. Rafinerije priamaju staro ulje i plaćaju za njega pošto se očisti i preradi ostaje baza za novo ulje.
Tako rade svi na svetu a zovu se civilizacija.
Tako rade svi na svetu a zovu se civilizacija.
- delic
Imam oko 200 L godisnje tako da servis nije opcija a sto se tice civilizovane Srbije,kad odneses u rafineriju za reciklazu naplate ti 20000 dindzi labaratorijsko ispitivanje znaci i to nije resenje.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ovde vozi kamion od servisa do servisa i skuplja ulje. Dal' neko nekome placa - sigurno, i to najverovatnije servis firmi koja skuplja ulje...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Ovde je bilo obrnuto, ide kamion i odnosi ulje a plaćao mi je oko 50 evra bure... Za predatih xxx litara starog ulja dobijao je xxx litara novog ulja...
Sad nemam toliko ulja ali imam problem kao i vi kad menjam u našim automobilima ili nekih prijatelja...
P.S. Jel se sme reći za Alfu "naši automobili"
Po novom zakonu klepaju po ušima placeve i slične koji nemaju ugovor sa nekim za skladištenje otpadnih tekućina kao što su sva ulja i antifrizi i... Ili ne plate reciklažu za odredjeni broj uvezenih automobila, jer to je ustvari bitno, maznuti lovu a gde će prosuti antifriz koga je stvarno briga
Sad nemam toliko ulja ali imam problem kao i vi kad menjam u našim automobilima ili nekih prijatelja...
P.S. Jel se sme reći za Alfu "naši automobili"

Po novom zakonu klepaju po ušima placeve i slične koji nemaju ugovor sa nekim za skladištenje otpadnih tekućina kao što su sva ulja i antifrizi i... Ili ne plate reciklažu za odredjeni broj uvezenih automobila, jer to je ustvari bitno, maznuti lovu a gde će prosuti antifriz koga je stvarno briga

- delic
Mislim da bi ekoloski najbolje bilo da pocnemo da ga koristimo u domacinstvu.