abs alfa 33 16v

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
lalicspecial
Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts
Pridružio se: Sub Feb 12, 2011 12:14 am

abs alfa 33 16v

Čet Jan 17, 2013 9:56 pm

Naime ne radi abs na alfi 16v !Prilikom paljenja alfe upali se kontrolna lampica i ugasi sto bi trebalo da je u redu ali kocenje je klasicno.Cuje se da radi motorcic,senzore sam malo presmirglao pri vrhu i dalje se isto desava.Ostaje mi da sutra skinem dzek od kompjutera za abs i isprskam vd sprejom kontakte mozda proradi!Ako ima neko ideju ili je imao slican problem na nekom drugom autu ne mora da je bas ovaj neka mi da savet!Nisam upoznat sa tom tematikom,tako da se nadam da ima ko jeste! :arflag
speedhunter
Garaža: 155 Q4
Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 12:27 pm

Re: abs alfa 33 16v

Čet Jan 17, 2013 11:11 pm

Pa ima jos kontakata pre samog abs modula,,dakle svaki senzor skines i izmeris otpor,ne wd nego kontakt sprej,i dobro proveris da li su osteceni pinovi na konektorima...
treba pregledati sve oko senzora zuba na homozglobu i pozadi...

A ajd sad malo detaljnije objasni sta se desava,nemoj si skrt na slovima :) jes veverao :)

dakle upali lampicu i upali li je opet? Ikada?
Kakvo je kocenje,normalno,ostro,na kakvoj podlozi?kakav se cuje zvuk? Radi li pedala,pulsira tj.pov pumpa?
But once you get locked in to a serious drug collection,
not that we need it at all for the trip,
The tendancy is to push it as far as you can...
Korisnikov avatar
NeCi
Garaža: 159sw 1.9 jtdm
156sw 1.9 jtd
33 1.7 16v boxer
Pridružio se: Pet Okt 07, 2011 11:53 pm

Pet Jan 18, 2013 1:21 am

imam ja komplet abs na donoru ako ti nesto zatreba da skidamo....
Korisnikov avatar
lalicspecial
alfa 156 1.8 ts

Pet Jan 18, 2013 9:31 am

Kada upalim auto upali se lampica za abs i posle se ugasi kao da je sve u redu.Nema nikakve razlike na papucici za kocenje od stand.auta a tockovi blokiraju pri naglom kocenju i na vlaznoj podlozi.Motorce od abs -a se cuje da radi e sada mi ostaje da isprskam kontakte i vidim sta cu dalje.Lik od koje sam je kupio kaze da je radilo sve!Auto je stojao 2 god.senzore sam ocistio a kada je neki zaprljan trebalo bi da upali lampicu sto ovde nije slucaj a sistem je u funkciji cim lampica reaguje normalno.E sada sta je u pitanju videcemo dajte sve mogucnosti sto znate! :arflag
Korisnikov avatar
lalicspecial
alfa 156 1.8 ts

Pet Jan 18, 2013 5:27 pm

danas sam skidao dzekove i prskao vd -om i nista se ne desava.Kada dam kontakt ne cuje se nista sem releja na abs-u da cakne.Skidao sam zastitnu plastiku sa abs-a menjao relejeda vidim da li rade oba i rade..e sada jedino mi ostaje da ga skinem sa auta i da vidim sta ima unutra da li radi to motorce?!Ja bih ga skinuo svakako jer planiram da ga ugradim u moju alfu ali dok ne resim zasto nije u funkciji ne mogu nista!Ako ima jos neko resenje a da ga ne skidam neka kaze ko zna! :arflag
Slika
speedhunter
Garaža: 155 Q4
Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 12:27 pm

Pet Jan 18, 2013 8:19 pm

Nesto je crklo oko ventila na hidro jedinici,
pumpa radi,jerbo hoce da odblokira tocak,
a ventili ne rade,posto su tockovi blokirani,treba po semi videti kako idu zice,a mozda je i sama povratna pumpa slaba,mada vise mi smrdi na kakvu masu ili relej,ta dva releja su za pov pumpu i za ventile,pomaze puno neki manual ili sema zica...

E sad ne bih da mracim,ali sta ce ti ABS star 20 god i jos u poluispravnom stanju,bez uvrede ali radilo je proslo vreme,a za 2 god stajanja se svasta pokvari,
ni ja nisam verovao dok se sam nisam uverio u to...
But once you get locked in to a serious drug collection,
not that we need it at all for the trip,
The tendancy is to push it as far as you can...
Korisnikov avatar
lalicspecial
alfa 156 1.8 ts

Pet Jan 18, 2013 9:04 pm

pa to imam nemam drugi abs pa ako ga osposobim zasto nebi stavio?I ovi novi rade na istom principu tako da mi nije bitna starost vec ispravnost!Releji su ispravni e sada sta je drugo u pitanju treba utvrditi.Ja uvek idem na laksi nacin a to je da saznam od nekog ko je to vec radio ako ne onda ja sam resavam problem!Do sada hvala bogu nema sta nisam resio u vezi auta tako da i ovo cu resiti na tezi ili laksi nacin! :arflag
Korisnikov avatar
lalicspecial
alfa 156 1.8 ts

Sre Jan 23, 2013 7:15 pm

Eto ja provozao alficu oko 60 km/h po makadamu i nagazio kocnicu i tada je upalila lampicu za abs!Znaci da neki senzor ne radi ili ako je moguce da nema kontakta negde!Kada se ugasi auto komp. resetuje gresku sto znaci da je on ok!Ko ima svoje misljenje ili iskustvo neka obrazlozi unapred hvala! :arflag

Povratak na “Area Servizio”